SMKMARKT

Op eerste Pinksterdag bezochten Tommy en ik het SMKMRKT (smaakmarkt) foodfestival in Nijmegen. We zijn er heen gewandeld want het is voor ons op loopafstand en het was geweldig lekker weer! Vorig jaar waren we ook al geweest en dat was toen ontzettend leuk. Wil je weten hoe we het dit jaar vonden? 

smkmrkt burgerDit jaar was het groter opgezet als vorig jaar en het was ook veel drukker als vorig jaar. Nadat we entree hadden betaald en muntjes hadden gescoord gingen we op zoek naar wat te eten want we hadden best honger. Op de smaakmarkt vind je een keur aan originele marktkramers met voor ieder wat wils, een flinke selectie aan food trucks met lekker eten, intieme concerten en kleine feestjes. De foodtrucks waren ook dit jaar weer in grote getallen aanwezig en we scoorde een burger nadat we een tijdje in de rij hadden gestaan.

Het was dit jaar zo druk dat we blij waren dat we een tafeltje en 2 stoeltjes hadden bemachtigd in de buurt van de bar waar ze ook frisdrank verkochten. Anders dan vorig jaar stond er dit keer een lage tent in het midden en daaronder stond de dj en speelde bandjes. Door de lage tent kon je daar heel weinig van zien en ook het geluid was erg zacht, Tommy en ik vonden beide de opstelling van vorig jaar veel leuker, dat was meer open en iedereen kon toen genieten van de muziek.

smaakmarkt nijmegenDe markt was leuk, er stonden leuke verkopers bij, zo heb ik houten horloges gespot, vintage kleding shoppen per kilo en kunst. Wat ons ook opviel dit jaar was dat het alternatieve er een beetje vanaf was en de sfeer anders was. Mensen beoordeelde elkaar, er liepen vooral veel mensen die gezien wilde worden en als er iemand iets anders uit zag kon je merken dat daar naar gekeken werd. Dit was vorig jaar zooooo anders!

volkswagenbusWij vonden de sfeer dus niet top, het was veelste druk waardoor er bij iedere foodkraam een rij stond van 50 man en de muziek kon je bijna niet horen. Nee, dit viel tegen helaas.

13 gedachten over “SMKMARKT”

  1. Dat heb ik nu met het Castle Fest of een Keltfest of zelfs de Luilakmarkt hier in Almere, daar zat ik in de eerste jaren en toen een paar jaar niet, nu is het er zo druk en zo groot geworden en precies wat je zegt, de sfeer is er anders, opmerkingen aan de ene kant terwijl je weet dat je het tegen kunt komen.

    Zo jammer als het meer commercieel gaat worden en daardoor meer mensen het gaan ontdekken en komen zien… want vaak is dat ook zo, dan willen ze het even zien, en meer vaak niet.

    X

  2. Zo, wat een drukte! Daar zou ik ook niet blij van worden. Jammer dat de sfeer daarbij ook niet zo goed was!

  3. Jammer dat de sfeer niet zo oke was als vorig jaar. Toch ben ik benieuwd naar zo een ‘markt’ ik ken het verder niet en al dat eten spreekt mij wel aan.

  4. Ik vind het ook jammer dat de meeste dingen zo prijzig zijn op een festival. Ik ben wel iemand die graag dingen uitprobeert, maar omdat ik nog van de oude stempel ben reken ik toch altijd even terug naar guldens en dan voel ik me vaak wel bedonderd hoor :’)

  5. jammer dat het deze keer eigenlijk geen meevaller was, Sammie. Maar zo’n eet- en drankmarkt lokt nu eenmaal veel volk, kan je niet onderuit.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven