sneeuwpop cupcakes

Sneeuwpop cupcakes maken! Kerst snack.

De winter staat om de hoek, kerst komt eraan, tijd voor wat winter baksels! Ik heb zo ontzettend veel plezier gehad bij het maken van deze cupcakes! Was ontzettend leuk om te doen en ik ben ook erg tevreden met het resultaat. Ik maakte de zelfde dag ook rendieren (die deel ik later) die zijn minder goed gelukt.. De inspiratie kwam net als bij mijn Halloween baksels van Pinterest. Dit keer zijn ze lekker en ben ik blij met het uiterlijk van deze sneeuwpopjes. Vandaag het recept voor deze sneeuwpop cupcakes.

Het recept begint met het maken van cupcakes. Je kunt hier ieder recept voor gebruiken. Ik ging voor de makkelijke manier. Ik heb een mix van Dr. Oetker gebruikt. Het enige wat ik hier zelf nog aan toegevoegd heb is citroen aroma, ook van Dr. Oetker. Hier onder het boodschappenlijstje incl de spullen die nodig zijn voor de mix.

winter cupcakes

Dit is voor 12 cupcakes. Ik heb Nutella gebruikt om te plakken.

 • Mix van Dr. Oetker: Muffins Naturel
 • 2 eieren
 • 50 ml water
 • 125 ongezouten roomboter
 • 2 tl citroen aroma
 • Eetbare decoratie stift of chocolade voor de ogen.
 • Marshmallows
 • Chocolade kruidnoten
 • Nutella
 • Oreo koekjes
 • Drop staafjes
 • Zoute pepsels
 • Eventueel marsepein.

Ik had nog wat marsepein over van mijn spookjes. Dit heb ik groen gekleurd met kleurstof en daar heb ik sjaaltjes en knopen van gemaakt. Voor de knopen kun je bv ook smarties gebruiken.

cupcake sneeuwpop

Ingrediënten voor de crème.

 • 200 gr Monchou roomkaas
 • 250 – 375 gr poedersuiker
 • 125 gr ongezouten roomboter
 • 1 tl citroen aroma

Recept sneeuwpop cupcakes.

Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is. Bereid de cupcakes volgens de beschrijving op de verpakking, voeg 2 tl citroen aroma toe tijdens het mixen en bak ze in vormpjes. Laat ze goed afkoelen als ze gaar zijn.

Doe de boter en de monchou in een beslagkom en mix deze door elkaar. Begin heel langzaam en zet de mixer steeds een tandje harder totdat je het verschil tussen de boter en de monchou niet meer kunt zien. Voeg dan de poedersuiker in delen toe en blijf ondertussen mixen. Niet te hard anders stuift de poedersuiker overal naar toe. Je kunt poedersuiker toe blijven voegen tot de gewenste zoetheid. Ik ben gestopt bij 300 gram poedersuiker. Voeg nu de citroen aroma toe. Mix nog even door tot een mooi glad geheel. Doe nu de crème in een spuitzak.

recept sneeuwpop cupcakes

Decoreren van de cupcakes.

Voorzie 12 marshmallows van een mini gaatje (ik heb een gaatje gemaakt met een cocktail prikker) en pers hier een oranje dropstaafje in als neus. Teken ogen en een mond met gesmolten chocolade of eetbare inkt. Decoreer dan de cupcakes met een cirkel heerlijk crème, zorg ervoor dat er in het midden niet al teveel zit, daar komt je marshmallow.

Plak je marshmallow in het midden van de cupcake. Mocht het niet goed blijven plakken in de crème kun je ze altijd vast zetten met een zoute pepsel. Nu begint het al op een sneeuwpop te lijken! Versier de sneeuwpoppen nu verder en kleed ze aan.

De hoedjes heb ik gemaakt van een half Oreo koekje (haal de Oreo koekjes van elkaar af en haal de witte smurrie er tussen weg) en een chocolade kruidnoot. Ik heb de kruidnoot met Nutella op de Oreo geplakt en het hoedje zit met Nutella vast op het hoofd van de sneeuwpop.

Ik heb de helft van mijn sneeuwpoppen voorzien van armen van zoute pepsels en de andere helft heeft een sjaal met knopen van marsepein. Ook heb ik niet al mijn sneeuwpoppen voorzien van een hoedje. Ik wilde wat verschil tussen deze schattige sneeuwpop cupcakes.

 

27 gedachten over “Sneeuwpop cupcakes maken! Kerst snack.”

 1. Ik maak vanmiddag kaas scones. Maar als de oven dan tch warm is… kunnen er vast wel sneeuwpopjes achteraan. Of vooraf, dan kan ik ze testen en opmaken. …

 2. Ah wat zien deze er super cute uit zeg!! Super leuk ook als traktatie voor in deze koudere maanden. Leuk dat je dit met ons deelt 😉 Fijne avond nog!

  Liefs, Merel

 3. Wat zijn ze leuk!!! Ik vind ze echt weer super leuk bedacht. Ik zou er helemaal vrolijk van worden als ik deze op tafel zie staan. En het dan zonde vinden om ze te eten.

 4. Ze zien er geniaal uit! Word er ook helemaal blij van als ik er naar kijk, haha. Vooral van die ‘juichende’ sneeuwpop. Heel leuk gedaan hoor!

 5. Ah ze zijn echt geweldig! Ik zie zo vaak leuke dingen van anderen die zich hebben laten inspireren door Pinterest, misschien wordt het toch tijd om eens een account aan te maken haha.

 6. Ahh, ze zijn zo leuk! We gaan waarschijnlijk een kerstbrunch houden met een vriendin en haar kinderen, dus dit recept ga ik zeker even onthouden!

  1. Ooooh ik tikte in het verkeerde vak en was toen veel te enthousiast met klikken. Maar deze zijn echt leuk, die wil ik ook maken!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven