Sammie en Bink 2016

Somber, yoghurt, Bink en nieuwe auto.

Even bijkletsen vandaag. Het is hier in huis nog steeds een beetje een bedroefde sfeer, Tommy heeft nog veel verdriet van het verlies van Punk en de tijd zal daar de scherpe randjes af moeten halen. Hij had afleiding vorige week met zoeken naar een nieuwe Swift en ik genoot van mijn favoriete yoghurt. Een van alles en nog wat blogje dus vandaag.

Verdrietig.

Het is enorm wennen dat het in huis een stuk stiller is geworden. Bink is er natuurlijk nog en zorgt nog voor wat leven in de brouwerij, hij heeft nu zijn eigen grote kluif en gooit daar zo af en toe eens mee door de woonkamer. Voor Tommy is dat een beetje afleiding maar Bink is natuurlijk niet Punk, hij heeft vrede met hoe het gegaan is en 14 is natuurlijk een prachtige leeftijd. Het besef dat hij haar nooit meer zal zien doet echter nog steeds zeer en het is in huis dus wat sombertjes. Ik baal ervan dat ik niet wat van dat verdriet kan weg nemen.

Afleiding: Trek (eten) en nieuwe auto.

nieuwe auto en TrekAfleiding is een tijdelijk goed medicijn en dat hebben we dus wel gezocht. Zo zijn we wat wezen eten met Tommy zijn paps en stiefmams en hadden we een fijne avond in Gorinchem bij vrienden. Zondags zijn we even bij TREK geweest en hebben daar wat gegeten. Druk en schandalig duur maar het was even leuk. De grootste afleiding was mijn nieuwe bolide! Het werd tijd voor een nieuwere Swift, iedere dag 140 km rijden is toch wat prettiger met meer comfort dus Tommy was een paar dagen zoet op marktplaats. Donderdag avond reden we naar hele aardige mensen in Arnhem en dezelfde avond stond deze beauty op mijn parkeerplaats : D De oude variant van de Swift staat nu op marktplaats. Ik ben er zo blij mee! Hij rijd heerlijk, de kleur is sjiek en de auto is zo vreselijk netjes!

Bink.

zosammieenzo en binkBink lijkt wat stiller te zijn, of hij echt in de gaten heeft dat Punk er niet meer is weet ik niet. Het is en blijft een hond en die hebben niet zoals wij mensen dezelfde gevoelens en denkwijze. Hij heeft wat meer de ruimte nu om te doen wat hij wil, lekker stoeien in huis en aan zijn eigen kluif kluiven zonder dat er kans is op ruzie tussen 2 honden. Ik hoop dat hij nog een lange tijd bij ons mag blijven al weet ik heel goed dat mijn kanjer ook al bejaard is. Bink is nu 9 en dat is voor een Engelse Bulldog al oud, gelukkig gedraagt hij zich nog regelmatig als eigenwijze puber ; )

Yoghurt, tip!

Almhof yoghurtDan wil ik het nog even over deze yoghurt hebben. Deze is zo goddelijk lekker! Helaas is het een tijdelijke smaak, maar tot nu toe al een tijdje te koop in verschillende supermarkten. Ik haal ‘m nu steeds bij de Appie en koop iedere keer een paar potten tegelijk. Zo ontzettend LEKKER! Almhof yoghurt pistache smaak is echt een aanrader, GO GET IT!

Hoe ist met jullie?

18 gedachten over “Somber, yoghurt, Bink en nieuwe auto.”

 1. Oh, je zou het echt merken hoor. Toen het speelmaatje van onze westie overleed, heeft hij wekenlang depressief door de kamer gebanjerd. Hij keek uren uit het raam, wachtend tot ze binnen zou komen. Maar hij kwam bij ons als pup, zij was de oude wijze dame op leeftijd, die hem als een strenge grootmoeder grootbracht. Het was een hechte band. Hij werd pas weer zichzelf toen we een pup erbij haalden.
  Zelfs toen de kat overleed, leed onze poedel daar onder, jaren eerder. De poedel overleed een half jaar later.
  Niet dank Bink en Puck dan niet hecht waren, maar misschien dat Bink wel op zijn manier probeert om afleiding te bezorgen. Hij merkt vast ook wel dat jullie een verdriet hebben. Hij is misschien gewoon wat pragmatischer en leeft meer in het nu. Dat kan Tommy ook helpen. Maar ja. Verdriet moet ook slijten en dat kost tijd.
  Gewoon leuke dingen blijven doen, en af en toe even somberen: dat mag.

  1. Bink en Punk waren inderdaad niet echt hecht, Punk was geen sociale hond wat dat betreft maar als Engelse Bulldog wel erg gevoelig voor de stemming in huis dus ik denk dat hij dat wel aanvoelt. Ja, dat mag zeker, 14 jaar is ook niet niks en dat zeg ik ook tegen Tommy, huilen mag.

 2. gefeliciteerd met je nieuwe Swift, Sammie! Tuurlijk is het zo dat als je 140 km daags rijdt, comfort erg belangrijk is.
  Die yoghurt is hier wellicht niet verkrijgbaar, maar als ik ’s in de buurt van AH ben toch eens opzoeken…

 3. Mooi autootje!
  En ja, ik denk dat hij echt wel weet dat Punk er niet meer is.
  Mijn katten hebben de hond hier ook nog best een tijd gemist.

 4. Wel erg fijn om afleiding te hebben ondanks het gemis…. En dieren voelen het zeker aan als er eentje niet is… En wat een mooie auto!! Hier gaat het wel oké 🙂

 5. Wat een gemis moet dat zijn. Dat zal best een tijd duren voordat dat zijn plek heeft. Ik had inderdaad niet gedacht dat Bink ook al best oud was. Hij gedraagt zich behoorlijk puberaal dan voor zijn leeftijd. Van wie zou hij dat nou hebben? 😜

 6. Aww, afscheid nemen is nooit leuk. Ik hoop dat jullie het een plekje kunnen geven, sterkte aan jullie allebei! Wat een mooie auto! Ik vind TREK altijd super gezellig en veel lekker eten, maar inderdaad wel echt duur soms.

 7. Wat leuk die nieuwe Swift! Lijken mij hele fijne auto’s. Ik snap heel goed dat het nu kaal voelt thuis, er is toch iemand die je mist. Blijft moeilijk. Ik ben nog nooit bij TREK geweest trouwens, moet ik eerlijk bekennen.

 8. Dat gemis herken ik helemaal, komende zaterdag hebben wij onze familie BBQ weer en wie zal ik missen? Het tweede jaar alweer, Lycos, de hond die stiekem zich ergens laat liggen, onzichtbaar en zichtbaar hopend dat ie een stuk brood krijgt of vlees zelfs, hahaha Ik lach erom, maar dat is nog altijd zo, dat je mist dat ie op je af komt rennen, of kwispelend komt om aandacht te vragen… En wat Bink betreft, geloof mij nu maar, die mist hem ook, ondanks de ruimte en nul gevechten om het bot.

  En ohhhhhh pistache, ik ben gek op pistache, ik ga zo snel mogelijk even kijken, ik heb hem nog niet gezien!

  X

 9. Ik geloof dat honden zo iets echt wel merken….
  Mijn Dies ooit met (liefdes)verdriet gezien en dat was echt zo zielig…
  En dit verdriet heeft tijd nodig, helemaal niets geks aan.. Niets trouwer dan een hond(envriend) en als dat dan weg valt dan kan je zelfs tegen deuren gaan praten (mijn ervaring)

  Een foodfestival staat echt op mijn zomer to do list

 10. Aww, zo naar dat gemis! En ik denk zeker dat Bink het ook merkt hoor. Misschien niet zoals mensen, maar ik geloof zeker dat dieren gevoel hebben voor zoiets.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven