netflix aanraders

Spannende filmtips (6) Netflix aanraders.

We hebben weer meerdere films gekeken, weer genoeg stof voor een blog! Dit keer hebben we wat meer films gekeken via Netflix en wat minder via KPN. Ook wil ik het hebben over een serie die ik tegenwoordig volg op Netflix. Weer genoeg aanraders vandaag, mocht je tijd over hebben voor een spannende film dan moet je zeker verder lezen ; )

Ghost in the shell.

Ik begin met de film die we niet via Netflix hebben gezien, maar via de KPN videotheek. De hoofdrol in deze film is voor Scarlett Johansson en bijna alle films die ik met haar heb gezien vond ik goed. Deze film was geen uitzondering. Ghost in the shell gaat over de toekomst en hoe mensen en robots één worden. In deze toekomst worden menselijk lichaamsdelen ingezet voor technologische doeleinden. Het gaat zelfs zo ver dat de hersenen van een vrouw in een mechanisch lijf worden geplaatst. Dit is in de film een cyborg. De cyborg met de naam Major (Scarlett Johansson) heeft de leiding over Sectie 9, een politie-eenheid. Deze eenheid bestrijdt de gevaarlijkste criminelen, als Major achter een hacker aangaat komt ze langzaam achter haar eigen verhaal en gaat ze op zoek naar haar identiteit. Spannende film met een goed verhaal! (Sciencefiction / Actie, 2017)

Solace.

Dan door naar de Netflix aanraders. Solace is een thriller/misdaad film (als je het mij vraagt) met Anthony Hopkins in de hoofdrol. John Clancy (Hopkins) is een gepensioneerde echte helderziende misdaadanalist. Wanneer 2 FBI agenten te maken krijgt met een reeks bizarre moorden, wordt Clancy erbij geroepen om te helpen bij het oplossen van de zaak. Clancy staat in eerste instantie niet te trappelen en heeft wat overtuiging nodig om te helpen bij vinden van de serie moordenaar. Je moet er van houden, dit genre, maar de film zit heel goed in elkaar en het acteerwerk is top. Het verhaal is bijzonder en spannend! (Mystery / Thriller, 2015)

Annihilation

annihilation

Deze film sprak ons aan vanwege de trailer en we kregen geen spijt. Het is een nieuwe film uit 2018 die je nog even aan het denken zet nadat de film is afgelopen. Hou ik wel van. De film gaat over een groep van 5 vrouwen die op expeditie gaan in een buitenaards gebied op aarde. Het gebied breidt steeds meer uit en bedreigt de gehele wereld, vandaar dat er iets gedaan moet worden. In de hoofdrol Natalie Portman die Lena speelt, die vanwege haar man het gebied in gaat. Het onbewoonde gebied is de laatste plek waar Kane, de man van Lena, een militair, is geweest. Hij is ook de enige overlevende tot nu toe. Niemand heeft een idee van wat zich afspeelt achter de kleurrijke wand. De dames komen er al snel achter dat de natuur hier niet de ‘normale’ gang van zaken heeft. Super spannende film met prachtige beelden en een goed diep verhaal. Zeker een dikke aanrader! (Sciencefiction-horrorfilm, 2018)

The 5th wave.

In deze film gaat het niet zo lekker op aarde door buitenaardse aanvallen en gaat de tiener Cassie op zoek naar haar broertje. Cassie is de hoofdrolspeelster, gespeeld door actrice Chloë Grace Moretz, ook wel bekend van Kick-Ass en Dark Shadows. Na een vierde golf van buitenaardse aanvallen op de aarde verliest Cassie haar vader en raakt haar broertje kwijt. Ze gaat hem zoeken. De aanvallen hebben stroomuitval, tsunami’s en plagen met zich meegebracht. Tijdens de gevaarlijke zoektocht ontmoet ze Evan, een vreemde maar aantrekkelijke jongen die een geheim met zich meedraagt. Dat geheim heeft te maken met de aanvallen en zal zich langzaam ontrafelen in de film. Vermakelijke film voor jong volwassenen, spannend en goed verhaal? Nee. Wel leuk voor een zondag middag waarbij je niet na wilt denken. (Sciencefictionfilm, 2016)

Lucifer, top serie!

Lucifer Netflix

Dan door naar de laatste aanrader, een serie op Netflix! Mijn moeder had deze serie ontdekt en ik besloot er ook aan te beginnen naar haar positieve verhalen. De serie gaat over Lucifer, de duivel in levende lijve! De duivel is het zat om zijn dagen te slijten als heer en meester in de hel en besluit naar de aarde te verhuizen, naar Los Angeles. Hij opent een nachtclub, heeft zijn demon mee en raakt bevriend met een menselijke rechercheur. Het is een politie serie met een duivelse twist en daar gaat een verhaal van Lucifer, God en engelen door heen. Dat allemaal met heerlijke humor en sarcasme van de duivel. Er staan al 3 seizoenen op Netflix dus je kunt even vooruit ; )

12 gedachten over “Spannende filmtips (6) Netflix aanraders.”

 1. Annihilation lijkt mij wel een toffe film! Ik kende ze allemaal nog niet trouwens. Eigenlijk kijk ik amper films, terwijl het juist wel heel leuk kan zijn… Kies eerder een serie en dat gaat automatisch merk ik, haha. Maaaaar Annihilation lijkt mij dus wel tof!

 2. Fijn artikel! Ik kan nooit wat leuks vinden op Netflix qua films (erg he haha) dus je helpt ons enorm 😀 Solace lijkt me tof!

 3. Grappig, Scarlett speelde ook al Lucy, wat ook zo’n beetje een rare film is van een vrouw die door een drug 100% van haar hersenen kan gebruiken en uiteindelijk ook verandert in een soort van computer.
  Annihilation zagen wij ook. Ik weet niet goed wat ik van de film moest denken. Ik las een review in de krant en die was heel lovend. Het was oorspronkelijk een cinemafilm maar het productiehuis had een test gedaan in Amerika en daar vonden ze het een heel slechte film blijkbaar waardoor ze hem op Netflix hebben gezet, maar de reviewer vond hem dus wel geweldig. Als ik het goed heb. Hij zet je inderdaad wel aan het denken.

  1. Lucy vond ik ook een hele goede film, ze heeft inderdaad aparte rollen 🙂 Van Annihilation heb ik een Amerikaans stuk gelezen waarin stond dat de film aan Netflix was verkocht omdat het in Amerika niet aansloeg vanwege het feit dat het een doordenker is, film voor mensen die niet alleen maar vermaakt willen worden. Vond het een hele gave film.

 4. Oh fijne tips! Lucifer zegt mij wel iets.. misschien ooit eens gezien of over gehoord. Ik heb gisteren de laatste aflevering van The Killing gekeken, dus ik val een beetje in een gat. Kan ik nu mooi weer opvullen. 🙂

 5. Thanks voor de tips! Ik weet soms echt niet waar ik moet zoeken op Netflix, veel te veel keuze haha. Deze films klinken echt heel erg spannend.

 6. Oeh ik kende ze allemaal nog niet! Wij kijken momenteel The punisher van Marvel en die is ook echt enorm spannend. Weet ik al wat we hierna kunnen kijken.

 7. Annihilation staat op ons lijstje. Die komt binnenkort dus vast wel langs. Lucifer is me aangeraden door iemand, maar ik kan er niet echt inkomen. Het is mij te soap-achtig, … zegt degene die alle afleveringen van Dynasty verslonden heeft (origineel en reboot…) Ik weet niet, ik denk dat dat hele engel/duivel/god idee me niks zegt.
  Wat ik een lieve film vond, die nu ook via Netflix te zien is geloof ik, is The Lady in the Van. Over een schrijver die ineens te maken krijgt met een (verwarde) vrouw die haar autobusje op zijn prive-parkeerplaats zet en niet meer weggaat.

 8. Annihilation keek ik van de week. Maar nee, ben niet laaiend enthousiast. Ik ben er ook nog niet over uit wat ik nou echt van de film vind, zelfs. The Lady in the Van vond ik ook een geweldige heerlijke film, zoals Daenelia al zegt. Zo’n onverwachts pareltje, zeg maar.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven