spook cupcakes

Spook cupcakes. Halloween party food!

Na mijn eerdere Halloween baksels wilde ik toch nog wat anders proberen. Ik had spookjes op Pinterest gezien. Ik was vrij op vrijdag en had alle tijd van de wereld. Ik begon dit keer dus een stuk relaxter en dat is ook wel te zien vind ik aan het resultaat. Ik ben helemaal tevreden met deze spook cupcakes. Ze zien er grappig uit en ze zijn lekker. Ik deel vandaag het recept.

Ik was lui dit keer, ik geef het maar gelijk toe. Ik heb een mix van Dr. Oetker gebruikt dit keer. Het enige wat ik hier zelf nog aan toegevoegd heb is citroen aroma, ook van Dr. Oetker. Nope, ik ben niet door ze gesponsord, allemaal zelf in de supermarkt gehaald : D Iets wat jij dus ook moet doen als je deze cupcakes gaat maken. Hier onder het boodschappenlijstje incl de spullen die nodig zijn voor de mix. Dit is voor 12 cupcakes. Ik heb Nutella gebruikt om de marshmallows mee op de cakejes te plakken.

boodschappen

  • Mix van Dr. Oetker: Muffins Naturel
  • 2 eieren
  • 50 ml water
  • 125 ongezouten roomboter
  • 2 tl citroen aroma
  • Ongeveer 250 gram witte marsepein rolkwaliteit.
  • Eetbare decoratie stift of chocolade voor de ogen.
  • Marshmallows
  • Poedersuiker
  • Eventueel chocolade kruidnoten
  • Nutella

Spook cupcakes recept.

Bereid de cupcakes volgens de beschrijving op de verpakking, voeg 2 tl citroen aroma toe tijdens het mixen en bak ze in vormpjes. Laat ze goed afkoelen als ze gaar zijn. Kneed de marsepein.

marsepein uitrollen

Breng een dunne laag poedersuiker aan op het aanrecht en rol de marsepein dun uit. Neem een schaaltje of iets anders rond wat ongeveer 2 keer zo groot is als een cupcake vormpje en haal 12 cirkels uit de marsepein.

Plak een marshmallow met Nutella op de cupcake. Doe een klein beetje Nutella op de bovenkant van de marshmallow. Laat dan een rondje marsepein over de marshmallow zakken en vouw/boetseer deze zoals een zwevend spookje.

Note: Wil je de spookjes net wat hoger plak dan met Nutella een chocolade kruidnoot op de marshmallow voordat je de marsepein toevoegt.

cupcake spook

Als de marsepein naar wens zit kun je met een decoratie stift oogjes en eventueel een neus en mond op de marsepein tekenen. Je spook cupcakes zijn klaar om op te eten!

spook cupcake recept

20 gedachten over “Spook cupcakes. Halloween party food!”

  1. Ik denk dat ik gewoon al te veel Nutella heb gegeten in mijn hele leven. Ik ben verzadigd :p
    Weet je, voor kinderen zou ik er gewoon een lollie ondersteken. Een ronde. Dan valt dat laken van marsepein er ook ronder overheen. … of … cake pops 🙂
    Let niet op mij. Ik ben vooral van de gewone fairy cakes. Ehhh …amerikaanse muffins.

    1. Een lolly vind ik nogal een risico als je er zomaar een hap uit neemt. Lijkt me met kinderen helemaal gevaarlijk. In een marshmallow kun je niet stikken en hap je zo doorheen.

  2. He! Deze spook cupcakes lijken super veel op de traktatie van mijn neefje van gisteren. Haha, toevallig! Ze zien er echt super leuk uit. Eigenlijk is het ook helemaal niet zo moeilijk om te maken als ik dit zo lees. 🙂

  3. Pingback: Weekend Happiness #21 - Bringing Happiness

  4. Als ik dit zo zie, moet ik denken aan Amerika. September/Oktober is echt mijn favo seizoen om daar te reizen. Gewoon… omdat alle winkeltjes vol staan met de meest geweldige Halloween spulletjes. Wat een feest!

  5. Aww wat zijn ze leuk zeg! En waarom zou je geen bakmix gebruiken, toch 😉 vooral als het om het versieren van de cupcakes gaat dan is dat wel iets makkelijker 🙂

  6. Oh man, al je Halloween snacks van tegenwoordig zijn gewoon té leuk. Deze spookjes had ik nog nooit eerder gezien. Zo mooi (en griezelig! ;p). En ook weer goed gelukt. Super!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven