23 In It's a bloggers life

Spullen voor het bloggen, dit gebruik ik!

blogger ZoSammieEnzo

Ik vind het altijd leuk om te zien wat iemand in zijn tas heeft zitten, wat iemand gebruikt voor zijn fotografie en wat iemand voor spullen voor het bloggen heeft. Ik dacht laat ik vandaag zelf eens delen wat ik gebruik om blogjes te plaatsen. Het is eigenlijk helemaal niet zoveel! Geen volgeschreven notitieboekjes hier en geen bureau.

Ik ben namelijk niet zo van de notitie boekjes en ik weet dat veel bloggers daar wel gebruik van maken. Ik vind notitie boekjes erg leuk en heb er meerdere in huis, maar ik schrijf er eigenlijk nooit in. Ik gebruik veel liever de notitie app op mijn telefoon. Deze heb ik altijd bij de hand en ik hoef nooit naar een pen te zoeken ; ) Ik ben gelijk aangekomen bij het eerste item, mijn telefoon. Ik heb een Iphone en gebruik deze om notities voor mijn blog in te bewaren, maar ik maak er ook foto’s mee, lees er blogs op, mails, bekijk af en toe mijn statistieken en bekijk er mijn eigen blog op. De wordpress app is 1 van de meeste gebruikte apps op mijn telefoon, vooral om jullie reacties te lezen, blogjes schrijven doe ik zelden op mijn telefoon. Uiteraard gebruik ik mijn telefoon ook voor social media.

blogger Sammie

Item 2, de belangrijkste eigenlijk wel, mijn laptop. Ik tik zo’n beetje al mijn blogs op mijn Asus laptop en zou zonder verloren zijn. Ik bekijk en bewerk er mijn foto’s op, schrijf er dus artikelen mee voor mijn blog en zet de laptop ook wel eens aan om te lezen bij andere bloggers. Tommy heeft een Mac en hoewel ik die altijd mag pakken en gebruiken, ga ik altijd voor mijn windows lappie. Ik word gewoon altijd heel agressief van een Mac, ik ben er niet aan gewend en kan er niet mee omgaan. Ik wil het ook niet leren, punt.

fuji x-t10

De foto’s op mijn blog maak ik bijna allemaal met 1 van mijn camera’s. Wat klinkt dat decadent, ugh. ; ) Ik heb al jaren een spiegelreflex camera, een oudje, de Canon Eos 450D en veel van de foto’s voor mijn blog maakte ik met deze camera. Sinds ik de Fuji XT10 in huis heb blijft de Canon vaker liggen, maar ik gebruik hem nog steeds. De camera op mijn telefoon gebruik ik eigenlijk alleen voor de foto’s die ik op willekeurige momenten maak voor artikelen zoals een plog of maand overzicht. De camera van een Iphone is goed, maar de Fuji en Canon zijn beter.

spullen voor het bloggen

Ik heb 2 statieven en gebruik voor mijn blog meestal de kleinste, een Joby Gorillapod. Deze kreeg ik voor mijn verjaardag van Tommy vorig jaar en hij komt vaak van pas. Ik heb ook een groot statief die ik op de grond kan plaatsen, maar die blijft meestal in zijn tas zitten. Die kleine is handzamer en makkelijker overal neer te zetten. Voor mijn canon heb ik 2 lenzen die ik gebruik bij blog foto’s, de groothoek 10-22 mm lens en de 50mm plastic fantastic ; ) deze gebruik ik het meest. Voor de Fuji heb ik maar 1 lens, de 18-55 XF en deze bevalt in de meeste situaties goed.

Eigenlijk zijn dit wel de items die ik echt voor het bloggen gebruik, heel veel is het niet. Ik heb wat vellen papier om soms als achtergrond te gebruiken voor foto’s en 2 houten plankjes, maar daar stopt het wel. Ik zou ook nog Internet & wordpress kunnen noemen, maar dat lijkt me wel een duidelijk verhaal ; ) 

Wat gebruik jij allemaal voor het bloggen?

2

Dit vind je misschien ook leuk

23 Comments

 • Reply
  Rosita
  september 13, 2017 at 7:24 am

  Ik gebruik ook mijn Asus laptop, een 13 inch en ook een gorillapod, dezelfde due jij hebt, alleen zit er bij mij een houder voor m’n telefoon op. Want die gebruik ik voor mijn foto’s. ☺️

 • Reply
  Shirley
  september 13, 2017 at 7:52 am

  Ik gebruik vooral mijn laptop en telefoon. Heel soms de MacBook van mijn werk als hij thuisligt. Ik werk dus met Windows en Mac en vind het allebei prima en kan ermee omgaan. Ik blijf persoonlijk wel een lichte voorkeur voor Windows houden.

 • Reply
  Donna
  september 13, 2017 at 7:54 am

  Ik vind dit altijd zo leuk om te lezen! Ik gebruik vooral mijn Macbook!

 • Reply
  Amy
  september 13, 2017 at 9:10 am

  Ik gebruik mijn Macbook Air en mijn iPhone 7 als apparaten. Ik heb een statief, maar omdat ik weinig productfoto’s meer maak gebruik ik die niet zo heel vaak. Ik schrijf vaak ideetjes voor blogposts op in een notitieboek of mijn agenda, maar behalve dat gebruik ik niet zo gek veel. Goodies om voor foto’s te gebruiken zijn aan mij niet zo besteed, of het moet eens een bos bloemen zijn die ik in huis heb staan.

 • Reply
  Morgaine
  september 13, 2017 at 9:30 am

  Mijn laptop en mijn camera? Maar ik blog weer anders, de fotografie is voor mij een hobby en ik schiet van alles, wat ik dan op blog laat zien natuurlijk 😉

  Soms schrijf ik iets op, maar mijn foon is te oud om notities in te maken of veel mee te doen. Het komt zoals het komt, maar mijn laptop en Paint Shop pro om foto’s te bewerken zijn het meest belangrijk denk ik voor mij.

  X

 • Reply
  Marije
  september 13, 2017 at 9:32 am

  Ik gebruik mijn laptop en samsung telefoon. Hele simpele blogger 🙈

 • Reply
  Sandra
  september 13, 2017 at 1:33 pm

  Zo grappig…. die Mac vind ik ook altijd zo’n ding wat ik het liefst uit het raam zou willen smijten.
  Wat zijn die onhandig. Ik typ mijn blogjes meestal dus ook op mijn laptop.

  • Reply
   zosammie
   september 13, 2017 at 8:46 pm

   Fijn om nog eens iemand te horen die een Mac onhandig vind 🙂

 • Reply
  Trees
  september 13, 2017 at 2:37 pm

  Je hebt er in ieder geval een leuk logje van gemaakt!
  Mijn nummer 1 is mijn laptop, dan mijn telefoon voor foto’s… Snel klaar dus 😉

 • Reply
  Nesrin
  september 13, 2017 at 5:40 pm

  Leuk om te lezen wat jij allemaal gebruikt. Ik gebruik sinds kort een MacBook omdat mijn Dell bijna op is. De kleine statief die jij hebt heb ik nodig, ideaal ding lijkt mij.

 • Reply
  Els
  september 13, 2017 at 6:03 pm

  Herkenbaar :-). Ik gebruik ook nog studiolampen en een tafel :-). Wat een leuke salontafeltjes heb je trouwens!

  • Reply
   zosammie
   september 13, 2017 at 8:45 pm

   Haha, thanks, wij zijn er ook nog steeds heel blij mee! 🙂

 • Reply
  Evelyne
  september 13, 2017 at 8:01 pm

  Leuk artikel! Ik gebruik vooral mijn laptop. Daar bewerk ik mijn foto’s (die ik neem met mijn Canon eos 600D met een Tamronlens 28mm-75mm 2.8) mee, schrijf ik artikelen, lees ik blogs en zoek ik inspiratie. Mijn camera zet ik ook vaak op statief of soms op een Gorilla Pod 🙂

 • Reply
  Saskia
  september 13, 2017 at 8:32 pm

  Leuk om te zien en lezen wat je allemaal voor je blog gebruikt. Ik heb hier een hele tijd geleden volgens mij een artikel over gemaakt… Wat ik gebruik? O.a. Laptop, telefoon voor foto’s…

 • Reply
  Joyce rdt
  september 13, 2017 at 8:43 pm

  Wat grappig om te lezen. Ik maak ook notities op m’n iPhone! Verder maak ik mijn foto’s ook altijd met mijn iPhone, maar veel foto’s heb ik niet op m’n blog. Liefs.x

 • Reply
  Marjoleine
  september 13, 2017 at 10:35 pm

  Die fuji camera is mooi! Ik gebruik mijn MacBook het meeste en daarnaast mijn Nikon spiegelreflex of systeemcamera. Verder maak ik lijstjes in mijn laptop en telefoon met onderwerpen die in mijn hoofd opkomen.

 • Reply
  Yvonne
  september 14, 2017 at 7:27 am

  Mooie camera’s! Het lijkt me super als je goede foto’s kunt maken. Ik vind foto’s maken met mijn iPhone heel leuk maar met zo’n camera word ik overwhelmed door instellingen enzo waar ik geen verstand van heb. En net zoals jij de Mac niet wil leren, heb ik geen zin om tijd te maken voor de camerageheimen 😉 Hier wel een Macbook trouwens. Onafscheidelijk. Voor bloggen maar eigenlijk voor alles 🙂

 • Reply
  Iris
  september 14, 2017 at 11:56 am

  Wat leuk om te lezen wat je allemaal gebruikt! Het komt overeen met mij. Laptopje, telefoon en camera.

 • Reply
  Jeanine
  september 14, 2017 at 3:32 pm

  Grappig die verschillen! Ik gebruik mijn notitieboekjes juist wel maar vooral om hele blogs in te schrijven als ruwe schets zeg maar. Dubbelop maar anders raak ik afgeleid. Verder gebruik ik mijn Samsung s7 en mijn laptop. Een statief heb ik niet maar dat zou geen overbodige luxe zijn.

 • Reply
  TypischKim
  september 18, 2017 at 7:39 pm

  Wat handig en interessant om te lezen! Ik heb afgelopen week nog een nieuwe camera gekocht!

 • Reply
  Lianne
  september 19, 2017 at 3:06 pm

  Die gorillapod ga ik ook eens bekijken. Is het handig om daarmee te filmen?

  • Reply
   zosammie
   september 19, 2017 at 5:51 pm

   Ik denk van wel. Ik film zelf nooit dus durf het niet te zeggen.

 • Reply
  Alice
  december 30, 2017 at 9:35 pm

  Wat grappig dat je zo irri wordt van een Mac, ik ben er net dol op!! En alles is gesynct!! Een foto met de iPhone bewerk ik even op de iMac en plaats ik zo online. Heerlijk vind ik het!
  En verder natuurlijk een goede camera. Ik gebruik Panasonic maar ik merk gewoon dat ik hem niet optimaal benut… dat zou ik echt nog graag willen leren… °zucht°. 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.