Tafeltjes voor buiten

Tafeltjes voor buiten.

We hebben nieuwe tuinmeubels gekocht bij Kees Smit en de bank en stoel zitten super lekker. We wilden alleen graag ook nieuwe tafeltjes voor buiten onder de overkapping. We hebben gekozen voor zwarte tafeltjes die we online vonden.

Nieuwe tafeltjes voor buiten onder de overkapping.

De wicker tuinset die we gekocht hebben vinden we heel tof en eens wat anders dan de strakke loungeset die we hadden, maar ik wilde dit wel combineren met stoere tafeltjes. Er moest sowieso weer een salontafel komen die groot genoeg was voor een bord spelletje. Ook leek het ons handig om tuin bijzettafeltjes te kopen voor naast de bank en loungestoel. Altijd fijn als je je drankje gewoon lekker naast je neer kan zetten als je aan het relaxen bent met een boek of muziekje. Ik ging in eerste instantie alleen zoeken naar tafeltjes voor buiten, maar daar kon ik niet echt slagen. Ik besloot ook te kijken bij bijzettafeltjes voor in huis, het staat tenslotte toch droog onder de overkapping.

bijzettafel buiten

Salontafel voor buiten.

Ik wilde heel graag een salontafel voor buiten die groot genoeg zou zijn voor een bordspel, maar ook niet te lomp groot. We spelen regelmatig met de buren het spelletje 30 seconds en dat is ontzettend gezellig om buiten onder de overkapping te doen als het lekker weer is. Onze oude tuintafel was vierkant en vrij lomp, het moest wel wat kleiner worden dan dat. Ik viel voor dit ronde tafeltje van het merk Woood. Groot genoeg voor een bordspel, maar ook met een luchtig design wat goed past bij de nieuwe tuinmeubelen. Het ronde staat ook erg leuk op het ronde jute kleed wat we buiten hebben liggen. Zo kan je er met gemak omheen lopen, maar past er zeker ook een bordspel op of een leuk dienblad. We kozen voor de zwarte kleur, dit maakt het stoer en het past bij het totaal plaatje wat we ogen hadden. De tafel is volledig gemaakt van gepoedercoat ijzer en is daarom wel geschikt voor buiten als hij droog staat. De tafel staat ook stevig doordat de poten wat naar buiten staan. Heel stoer tafeltje!

lounge tafel buiten

Bijzettafeltjes voor je drankje.

Nu we een bank en stoel hebben onder de overkapping en geen hoek loungeset meer hebben, leek het ons handig om wel bijzettafeltjes te hebben. Het is gewoon net wat praktischer met deze nieuwe tuinmeubelen om meer ruimte te hebben om je drankje neer te zetten. Ik kon niet echt slagen bij de tuin bijzettafeltjes en besloot verder te kijken bij de meubelen voor in huis. Het staat tenslotte droog onder onze overkapping en ik kan het eventueel altijd voor de winter binnen zetten. Ik kwam de Woood Nila bijzettafeltjes tegen en deze set vond Tommy ook leuk. De vorm van de tafeltjes sprak ons wel aan. Je ziet ze net wat minder goed onder de overkapping vanwege de zwarte achtergrond van de wanden, maar toch vinden we ze leuk. Het zijn geen echte tafeltjes voor buiten daarom zetten we ze wel verder onder de overkapping bij slecht weer. Ook hebben we onderzetters voor glazen gekocht, zo blijven alle tafeltjes toch wat langer mooi. In huis gebruiken we ook altijd onderzetters, zo blijven je meubels gewoon langer als nieuw.

tafeltjes voor buiten onder de overkapping

Woood Nila

tuinsalontafel

Er zijn natuurlijk ook hele leuke tafeltjes voor buiten die echt geschikt zijn voor in je tuin, maar deze zijn vaak vele malen duurder en er is toch minder keuze. Aangezien ze bij ons toch onder de overkapping staan en niet echt in weer en wind vonden we dat niet nodig. We hebben ook hele leuke groene tuin bijzettafeltjes gezien, maar we wilden toch weer niet teveel kleur onder de overkapping. De groene en blauwe kussentjes maken de toch wat neutrale, boho tuinset al stoerder, maar de rest wilden we toch wel neutraler houden. Daarom wilden we zwarte tafeltjes of tafeltjes in de kleur van de bank en stoel. Voor die laatste kleur konden we niet slagen en daarom zijn we bij zwart gebleven en het bevalt ons goed.

Scroll naar boven