Teakhouten tuintafel

Teakhouten eettafel als tuintafel

Wij wilden heel graag een normale eettafel buiten. We hebben natuurlijk de bartafel met 4 krukken, maar daar blijf je niet uren zitten. Het is ook net niet groot genoeg als je lekker wilt tafelen met z’n viertjes. De zoektocht begon naar een tuin eettafel, maar we hadden eigenlijk niet heel veel zin om daar honderden euro’s aan te besteden. Nu hebben we voor veel minder een teakhouten eettafel als tuintafel.

Op zoek naar een nieuwe tuintafel.

De tuintafels die naar onze zin waren, gingen al snel over de duizend euro heen. Dat zagen we dit jaar niet zitten, we willen nog meer doen dit jaar en je kan geld maar 1 keer uitgeven. Ik begon daarom de zoektocht op marktplaats. Na een paar weken de advertenties in de gaten te hebben gehouden kwam ik tot de conclusie dat ik niet zoveel geduld heb ; ) Ik wilde nu een normale eettafel buiten, ik wilde toen het lekker weer begon te worden eind mei ook gewoon lekker buiten eten en lekker zitten. Ik besloot daarom op marktplaats niet alleen te kijken naar tuintafels, maar ook gewoon naar binnen eettafels. Ik kwam al een teakhouten eettafel tegen en besloot wat te googlen. Veel tuinmeubels worden gemaakt van teakhout. Het heeft wel onderhoud nodig en bij voorkeur ook bescherming in de winter, maar teakhout kan prima buiten staan. Ik liet de advertentie aan Tommy zien en vertelden hem mijn idee van een teakhouten eettafel als tuintafel. De tafel was verder perfect, groot genoeg en we vonden het design super gaaf. Dit moest hem worden.

Teakhouten eettafel

Marktplaats koopje.

Korte onderhandeling op marktplaats verder en dezelfde week haalden we de tafel op. Het ding was loeizwaar, maar ging gelukkig in de auto. Dat scheelde weer kosten voor het huren van een busje. De tafel was in het echt wel veel te oranje naar onze zin en toen hij op het terras in de tuin stond zagen we ook dat hij wat krom was in het midden. Tafel heeft geen staande poot in het midden, maar is wel vrij lang, dit heeft de afgelopen jaren zijn tol geeist. We hebben het tafelblad aan de onderkant verstevigd met stalen balken om hem iets rechter te krijgen en om te voorkomen dat hij verder kan doorzakken. De tafel was ons ook net iets te hoog en daarom hebben we van alle poten 3 centimeter afgehaald. Rubberen doppen eronder zodat hij niet met de voetjes in het water staat als het regent en toen was tijd voor schuren. Die oranje laag moest er af. We hebben de tafel daarna voorzien van zwarte houtolie en dat resultaat is mooier dan we verwacht hadden. Je blijft de houtnerf zien, maar hij is prachtig zwart geworden. Wij hebben daar de olie van WOCA voor gebruikt en dan in de zwarte kleur. We hebben er na de aankoop nog wat geld tegenaan moeten gooien, maar zitten ver onder de 1000 euro en hebben een prachtige teakhouten eettafel als tuintafel staan nu.

Teakhouten eettafel als tuintafel

Teakhouten eettafel als tuintafel.

Een teakhouten eettafel als tuintafel zal misschien niet de eerste keus zijn, ik ben ook heel benieuwd hoe de tafel het in de winter gaat doen buiten, maar als hij nog 5 jaar meegaat bij ons ben ik al helemaal blij. Wie weet, misschien gaat hij met wat liefde en onderhoud nog heel wat jaren mee bij ons. We gaan het zien. Het is voor nu in iedergeval een koopje : ) Hij is lekker groot, we kunnen er als het moet met 8 man aanzitten en we vinden hem nog gaaf geworden ook. De stoeltjes kochten we trouwens wel nieuw. Deze zagen we bij Intratuin en we waren er gelijk weg van, ze zitten top, passen bij de rest van onze tuin en de prijs vonden we ook heel netjes. Ze staan ook super leuk bij de zwarte tafel.

Sinds de tafel staat hebben we bijna iedere avond buiten gegeten, zo fijn! Eten jullie ook altijd buiten met mooi weer?

tafellopers
Scroll naar boven