sammie

Terugblik op 2016 (tag)

Het is 2017 mensen, het is een nieuw jaar! Dat is het al een aantal dagen uiteraard, ik weet het, maar ik moet nog even wennen aan tweeduizendzeventien. Ik ben zo gewend om tweeduizendzestien te zeggen, dat ik mezelf nu aan het aanwennen ben om 2017 te zeggen…

Dus dat. Over naar de orde van de dag. Ik werd getagd!

Door de leuke dames Puck en Sheila werd ik getagd om deze tag over 2016 in te vullen. Sheila heeft de tag ‘Terugblik op 2016‘ verzonnen en ik kreeg ‘m direct door. Nu 2016 achter ons ligt besloot ik om de tag in te vullen, even terugblikken op vorig jaar met deze interessante vragen.

Hoe heb jij Oud & Nieuw 2015/2016 gevierd?
Thuis met Tommy bij Bink en Punk. Dit jaar vierden we het ook weer thuis omdat ik Bink niet alleen wil laten als al het vuurwerk afgaat. Tommy zijn vader en stiefmoeder komen eigenlijk ieder jaar wel een borrel en een oliebol doen. Ik heb eigenlijk niks meer met oudejaarsavond de laatste jaren.

Wat heeft jou het meest verrast in 2016?

Italië. Ik had nooit verwacht dat ik dit land zo waanzinnig gaaf zou vinden. Het was zo waanzinnig om de zee te zien, om het zoute water te ruiken en om er in te zwemmen. Ook de AH moestuintjes hebben me verrast, ik had nooit verwacht dat ze zo goed zouden groeien. Dat ik groene vingers zou hebben!

Wie heeft jou het meest verrast in 2016? Bink, en niet op een positieve manier. Man wat ben ik 2 keer ontzettend geschrokken van hem. Eerst met zijn ontstoken teen en in december waren we echt even bang dat we hem zouden kwijt raken aan een longontsteking.

Welke bijzondere personen zijn in je leven gekomen in 2016? Geen. Het was in 2016 niet het jaar voor nieuwe mensen. Wie weet dit jaar wel, lijkt me leuk ; )

Van wie heb je afscheid genomen in 2016? We hebben afscheid genomen van Punk dit jaar in juni en dat was ontzettend verdrietig. Afscheid nemen in 2016 is ons verder bespaard gebleven gelukkig.

trots

Wat heb je bereikt in 2016 waar je trots op bent? Ik had nooit verwacht dat ik dit zou gaan zeggen, maar ik ben toch best wel trots op mezelf. Dat ik dit jaar in Italië door heb gezet en de top van de berg heb bereikt. Ik als luie niet-sporter! Ik had het zo zwaar tijdens die wandeling en wilde het liefst opgeven, maar deed het niet! Toch stiekem wel een trots momentje.

Wat was het mooiste bericht dat je te horen hebt gekregen in 2016? Ik kan me zo niet een specifiek bericht voor de geest halen, in ieder geval niets wat ik online wil delen.

Welke gebeurtenis uit 2016 zou je zo weer over willen doen? Onze vakantie naar Italië. Niet echt over doen maar ik zou het graag nog een keer beleven. Het was onze eerste vakantie samen, het was mijn eerste keer in Italië en we sliepen in een daktent. Het was geweldig! Heerlijke herinneringen aan deze tijd.

Wat heb jij geleerd van 2016? Dat geduld een schone zaak is, stressen helemaal geen zin heeft en communiceren nodig is. Dat het goed is om af en toe even stil te staan en gewoon te genieten. Dat niets vanzelfsprekend is en we iedere dag moeten koesteren.

Wat had je meer willen doen in 2016? Ik had misschien iets meer van Nederland willen zien maar dit kan ook dit jaar, of volgend jaar, of het jaar daarna. Verder schiet me niets te binnen. Ik ben best wel tevreden over 2016!

22 gedachten over “Terugblik op 2016 (tag)”

 1. Ik vind dat je zo’n leuk kapsel hebt! Zeker in de eerste foto : )

  Ik moet ook erg wennen aan 2017. Laatst had ik een blogpost ingepland voor 2016 en ik snapte maar niet waarom hij niet te zien was op de homepage….

 2. Leuk om zo terug te kijken! Italië is zo mooi! Wij zijn al vaker geweest en we zijn stiekem wel een beetje verliefd op dit land. Dit jaar staat het ook op de planning. Heerlijk!

 3. Op het overlijden van Punk na, was het een superjaar voor jullie, vooral Italië inderdaad en dan nog twee keer ook, dat Bink nu maar weer heel snel zichzelf mag zijn en het komende jaar nog gezellig met jullie samen kan zijn 😀

  X

 4. Deze tag kende ik nog niet maar leuk om zo even te lezen hoe 2016 voor jou is geweest. Over het algemeen wel echt een leuk jaar dus! Hopelijk 2017 ook weer!

 5. Leuke tag en mega overzichtelijk, I like!
  Je hebt mooie dingen geleerd in 2016, stilstaan en genieten is zo belangrijk! Fijn dat je, ondanks het afscheid van Punk natuurlijk, tevreden was over 2016 :). Liefs.x

 6. Hoi leuk mens! Wat leuk zo’n bewuste terugblik op 2016! Mooi ook om te lezen dat hetgeen voor jou bijzonder was in dat jaar niets met ‘geld of goederen’ te maken heeft. Je bent een prachtmens! Groetjes, Ida

 7. Ach wat heerlijk, tevreden over 2016! Ik hoorde een collega van mij tegen iemand zeggen dat hij “weinig mensen had gehoord die positief waren over 2016”. Dat vond ik echt zo’n vreemde uitspraak! Gelukkig kijk jij er positief op terug 🙂

 8. Door jullie foto’s van Italië zou ik daar ook wel graag naar toe zou willen! En dan ook met een daktent 🙂 Dat is dan ook meteen het meest vernieuwende woord van 2016, want hier had ik nog nooit eerder van gehoord.

 9. Jaaaah, leuk dat je deze hebt ingevuld en zo leuk om je antwoorden te lezen. Er komt duidelijk naar voren wat voor indruk Italië op je heeft gemaakt. En ik word altijd blij als mensen in staat zijn om iets te benoemen waar ze trots op zijn. En dan op zichzelf, wel te verstaan. Dankjewel voor het delen!

 10. Wat een mooi overzicht! Ik heb ook nog moeite om 2017 te zeggen. Ik ben nog steeds na de feestdagen mijn gevoel voor datums en dagen kwijt. Ik hoop dat Bink nog een tijd bij jullie kan blijven!

 11. Leuk om op deze manier terug te blikken op je jaar! En ja, het verlies van Punk is natuurlijk wel heftig. Gelukkig gaat het nu weer goed met Bink! En ja, meer van Nederland zien, ik neem me dat ook elk jaar weer voor.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven