The Black Fox

The Black Fox in Nijmegen. Prachtig vlees restaurant.

The Black Fox is een restaurant in Nijmegen, een echt vlees restaurant, niet geschikt voor vegetariërs. Ik ben geen vegetariër en Tommy ook niet, ik kan een goed stuk vlees enorm waarderen. Toen wij langs The Black Fox in Nijmegen liepen werden we naar binnen getrokken door het uiterlijk en na het zien van de kaart reserveerde we een tafeltje.

The Black Fox in Nijmegen

Ik was al gelijk verliefd op het interieur van The Black Fox in Nijmegen. Die witte metro tegeltjes op de muur, de stoeltjes, de vloer, ja helemaal mijn ding. Niet teveel decoraties, maar een clean uiterlijk. Iets wat ik perfect vind passen bij een vlees restaurant. Er is een bar met 22 soorten whiskey en niet te missen zijn de rijpingskasten. Ik had mijn camera niet bij me helaas en maakte daarom wat foto´s met mijn Iphone. Niet de beste kwaliteit dus maar zo hebben jullie wel een duidelijk beeld. Hoop ik ; )

Black Fox Nijmegen

The Black Fox is niet alleen een bar en restaurant maar ook een slagerij. Ze geven er ook workshops in het slagersambacht. In de slagerij verkopen ze vers vlees, maar maken ook eigen specialiteiten als gedroogde worst, gedroogde hammen (ook van eend), rillettes en patés. Naar eigen zeggen werken ze enkel met dieren die een goed leven hebben gehad en die geen preventieve antibiotica hebben gekregen. Vlees van hoge kwaliteit dus. In de rijpingskasten ‘dry agen’ ze veel van hun rundvlees waardoor het vlees een vollere smaak krijgt. Gedurende minimaal een maand wordt het vlees aan het bot gerijpt. Hier word het heerlijk mals van!

The Black Fox, goed eten!

eten bij the black foxDry aged Porterhouse

De menu kaart is kort en krachtig en Tommy en ik gingen eerst voor een plankje specialiteiten van The Black Fox met onder andere een paté, een heerlijk worstje, een heerlijke mosterd en huisgemaakte rosbief. Daarna voor een Dry aged Porterhouse die we deelde. Bakje friet gefrituurd in ossenwit er bij (zo lekker!) en verder geen poespas, zo word het ook geserveerd, zonder poespas! Vlees op het bord en verder niets, dit lijkt misschien een beetje kaal, maar dit stoorde mij niet. Je krijgt waar je voor komt en meer heeft dit vlees ook eigenlijk niet nodig, ik heb de mayo niet aangeraakt! Het vlees was zo vreselijk lekker, zo iets had ik nog nooit geproefd.

toetje black fox

Bij het eten ging Tommy voor een rood wijntje en wilde ik cola maar daar doen ze niet aan bij The Black Fox, nee stoute cola kun je krijgen. Ik weet niet hoe ik dit drankje moet beschrijven maar het was heerlijk! Bij het toetje ging ik voor gebrande marshmallows met een cappuccino. Gebrande marshmallows had ik nog nooit op en wilde ik al maanden eens proeven, ik twijfelde dus geen moment toen ik ze op de kaart zag staan en man, wat is dat lekker! Ik heb er uiteindelijk 10 op : ) Jammie! Tommy ging voor een borrel met een espresso. Iets wat we beide altijd belangrijk vinden bij restaurant is goeie koffie, die hadden ze hier. The Black Fox tikte al onze boxen aan en wij zijn beide erg blij dat we dit plekje hebben ontdekt.

The Black Fox in Nijmegen

uit eten in Nijmegen

Bij het afrekenen doen ze niet aan pepermuntjes, maar aan frisse shotjes. Dit was een heerlijke afsluiter! Sam, je klinkt wel erg positief.  Dat klopt, dat ben ik ook. Dit restaurant kan ik echt iedere vlees eter aanraden, beter vlees zul je niet eten in Nijmegen : )

The Black Fox in Nijmegen vind je op deze website en op onderstaand adres:

Kelfkensbos 32, 6511 TB Nijmegen

13 gedachten over “The Black Fox in Nijmegen. Prachtig vlees restaurant.”

  1. Oef dat ziet er lekker uit! En het restaurant ziet er leuk uit 😀
    Ik zou er zo gaan eten (als ik Nijmegen was dan hè…)

  2. Zoooo! Dit ziet er goed uit! Leuk idee ook, die shotjes op het eind. Originaliteit kan ik altijd wel waarderen 🙂

  3. Dit klinkt en ziet eruit als walhalla voor mij ook, hier ook een vlees liefhebster, absoluut! En zeker in een goed restaurant, moet er vlees op mijn bord, als ik ooit in de buurt ben? 😉 hahaha

    X

  4. De reden dat het me niet lukt om vegetarier te worden, omdat ik vlees gewoon zo lekker vind. Wat ziet dat restaurant er leuk uit zeg. Ga ik zeker een kijkje nemen wanneer ik weer eens in Nijmegen ben 🙂

  5. Oh, dat klinkt goed. En ook nog op het Kelfskenbos. Lekker centraal dus. Al vraag ik me nu dan af of je dan meteen cola krijgt met alcohol. Maar ik ga dit restaurant zeker eens proberen. In Arnhem zit ook een goed vlees restaurant (zeg maar). Het interieur ziet er inderdaad gaaf uit. Vooral dat kaarsenvet vind ik een leuk detail. De stoelen lijken me alleen niet comfortabel om lang op te zitten.

  6. Zit net ook te denken, de neef van mijn vriend werkte in een nieuw vlees restarant (hij is nu verhuisd naar Aruba). Ik denk dat dat dit restaurant moet zijn. Hij zei dat de kwaliteit van de vlees echt top is. Dus ben echt benieuwd.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven