the crown

The Crown. Dikke aanrader op Netflix.

Vrijdag 11 november begonnen Tommy en ik aan de serie The Crown op Netflix. We waren na 1 aflevering hooked. Deze serie is zo vreselijk mooi gemaakt en zo ontzettend interessant! The Crown verteld het verhaal van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Nu moet je weten dat ik helemaal niks met ons koningshuis heb, toch trok deze serie over het Engelse koningshuis me direct.

We keken die vrijdag direct de eerste 5 afleveringen, echt waar, zo verslavend dus! De acteurs zijn zo vreselijk goed gecast, ze lijken echt wel op de personen die ze spelen en ze kunnen ook acteren. Fantastisch acteren kan ik wel zeggen, de loopjes, de uitspraken, het is heerlijk om naar te kijken en naar te luisteren. Ik hou van die echte Engelse uitspraak, het rolt zo lekker over de tong.

De serie verteld een biografisch verhaal over de regeerperiode van koningin Elizabeth II en het ziet er zo realistisch uit! Dat mag ook wel want: De serie werd gemaakt met een budget van € 110 miljoen, 7000 verschillende kostuums en was daarmee op dat moment de duurste ooit op Netflix.  Ik vind het ontzettend boeiend om zo een kijkje in de geschiedenis te nemen en meer te leren over Engeland.

De research voor de serie is diepgravend. Ook al is The Crown een dramatisering van historische gebeurtenissen, kleine details kloppen, zelfs wat Elizabeth voor ontbijt at (roereieren en spek met een kop thee) op de eerste dag dat ze koningin was, schrijft royaltyverslaggever Robert Hardman in de Daily Mail.

Claire Foy speelt de koningin, ik had nog nooit van haar gehoord maar ze is goehoed! Ze lijkt ook wel een beetje op Queen Elizabeth als je foto’s naast elkaar houd.

the crown churchillWie ik ook tof vind in de serie is John Arthur Lithgow de acteur die Winston Churchill speelt. Ik was alleen lichtelijk teleurgesteld toen Churchill aan kwam lopen met een poedel. In mijn hoofd had hij altijd een Engelse Bulldog, maar Churchill ziet er zelf meer uit als een Bulldog. Vandaar mijn verwarring waarschijnlijk ; )

Hoe dan ook, de serie is indrukwekkend en prachtig. Dit moet je zien!

The Crown is te zien op Netflix, daar vind je seizoen 1. De trailer vind je hier.

30 gedachten over “The Crown. Dikke aanrader op Netflix.”

 1. Oh ja ik hoor zoveel goede verhalen! Mijn vader is ook al begonnen met kijken. Ik ben ook heel benieuwd, ik wil hem ook zien! Ik houd wel van kostuumdrama’s. 🙂

 2. Dit lijkt me een super goede serie, hoor er ook veel enthousiaste verhalen over. ik ga toch eens kijken of ik hem ergens zonder netflix kan kijken.

 3. Over de serie heb ik de afgelopen week ontzettend veel gehoord en gelezen. Het leek mij dus echt niks aan maar ben nu wel om. Ben benieuwd!

 4. Ik heb al erg veel gehoord over deze serie en ik ga denk ik deze straks eventjes opzetten haha. Ik vind de serie Reign helemaal geweldig. Ken je deze? x

 5. Absoluut een must, de dag dat ie uitkwam had ik diezelfde nacht al 4 afleveringen zitten kijken, toen was het half 7 in de ochtend en viel ik toch nog in slaap, whahaha

  X

 6. Deze serie lijkt mij ook zo goed! Zelf heb ik The Tudors ook altijd prachtig gevonden, een serie over Koning Henry VIII. Ik ga The Crown ook zeker kijken 🙂

 7. Churchill was gek op zijn poedel! En John Lithgow is een geweldige acteur. Maar deze serie laat ik aan me voorbij gaan. Ik kijk nu Archer, en eerlijk gezegd: alleen daarvoor al is het m’n ommekeer met netflix waard. Man, die serie is leuk!

 8. Ik heb er eerlijk gezegd nog niet van gehoord en kijk normaal gesproken nooit zulk soort series. Misschien toch maar een keer proberen en wie weet word ik er ook wel verslaafd aan 😉

 9. Iets in deze serie trekt mij helemaal niet aan. Maar doordat ik er zo veel over hoor ben ik er wel benieuwd naar. Zelf ben ik eergisteren begonnen aan the Walking dead (ik ”moest” van mijn moeder) en daar ben ik nu wel blij mee.

  1. Oh pas begonnen?! Wauw, dan heb je nog zoveel spannends te gaan! Wij zijn helemaal bij en moeten nu iedere keer wachten op een nieuwe aflevering.

 10. Goede tip. Op dit moment kijken ik en mijn vriend de serie Grimm, maar als we die hebben afgekeken maakt deze wel een goede kans.

 11. Jaaaa, die wil ik ook nog gaan kijken!! Dacht dat ‘Reign’ ook een soort van hetzelfde verhaal vertelde, maar schijnt toch anders te zijn, haha.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven