30 In Filmpje

The Crown. Dikke aanrader op Netflix.

the crown

Vrijdag 11 november begonnen Tommy en ik aan de serie The Crown op Netflix. We waren na 1 aflevering hooked. Deze serie is zo vreselijk mooi gemaakt en zo ontzettend interessant! The Crown verteld het verhaal van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Nu moet je weten dat ik helemaal niks met ons koningshuis heb, toch trok deze serie over het Engelse koningshuis me direct.

We keken die vrijdag direct de eerste 5 afleveringen, echt waar, zo verslavend dus! De acteurs zijn zo vreselijk goed gecast, ze lijken echt wel op de personen die ze spelen en ze kunnen ook acteren. Fantastisch acteren kan ik wel zeggen, de loopjes, de uitspraken, het is heerlijk om naar te kijken en naar te luisteren. Ik hou van die echte Engelse uitspraak, het rolt zo lekker over de tong.

De serie verteld een biografisch verhaal over de regeerperiode van koningin Elizabeth II en het ziet er zo realistisch uit! Dat mag ook wel want: De serie werd gemaakt met een budget van € 110 miljoen, 7000 verschillende kostuums en was daarmee op dat moment de duurste ooit op Netflix.  Ik vind het ontzettend boeiend om zo een kijkje in de geschiedenis te nemen en meer te leren over Engeland.

De research voor de serie is diepgravend. Ook al is The Crown een dramatisering van historische gebeurtenissen, kleine details kloppen, zelfs wat Elizabeth voor ontbijt at (roereieren en spek met een kop thee) op de eerste dag dat ze koningin was, schrijft royaltyverslaggever Robert Hardman in de Daily Mail.

Claire Foy speelt de koningin, ik had nog nooit van haar gehoord maar ze is goehoed! Ze lijkt ook wel een beetje op Queen Elizabeth als je foto’s naast elkaar houd.

the crown churchillWie ik ook tof vind in de serie is John Arthur Lithgow de acteur die Winston Churchill speelt. Ik was alleen lichtelijk teleurgesteld toen Churchill aan kwam lopen met een poedel. In mijn hoofd had hij altijd een Engelse Bulldog, maar Churchill ziet er zelf meer uit als een Bulldog. Vandaar mijn verwarring waarschijnlijk ; )

Hoe dan ook, de serie is indrukwekkend en prachtig. Dit moet je zien!

The Crown is te zien op Netflix, daar vind je seizoen 1. De trailer vind je hier.

 • marije
  november 18, 2016 at 8:36 am

  Ik heb een voorstukje van deze serie gezien en hij ziet er echt supervet uit

 • Inge
  november 18, 2016 at 10:11 am

  Oh ja ik hoor zoveel goede verhalen! Mijn vader is ook al begonnen met kijken. Ik ben ook heel benieuwd, ik wil hem ook zien! Ik houd wel van kostuumdrama’s. 🙂

 • Charel
  november 18, 2016 at 10:19 am

  Hoor hier veel goeds over! Lijkt me wel interessant om zo’n verhaal te volgen! Bedankt voor de tip!

 • Jenn
  november 18, 2016 at 10:24 am

  Dit lijkt me een super goede serie, hoor er ook veel enthousiaste verhalen over. ik ga toch eens kijken of ik hem ergens zonder netflix kan kijken.

 • Marion
  november 18, 2016 at 10:46 am

  Jaaaaa! Ik ben ‘m ook aan het kijken. Hij is super!

 • Lief meisje
  november 18, 2016 at 11:17 am

  Ik heb aflevering 1 inmiddels gezien. Ik ben benieuwd naar de rest van de serie. Hij is erg mooi gemaakt.

 • Jorinde
  november 18, 2016 at 11:53 am

  Ik heb inmiddels een aantal afleveringen gezien en ben helemaal verslaafd! Steengoede serie!

 • Vlijtig Liesje
  november 18, 2016 at 12:27 pm

  Ik heb er al veel over gehoord, maar nog geen tijd gehad! Toch eens voor gaan zitten!

 • Nesrin
  november 18, 2016 at 1:37 pm

  Over de serie heb ik de afgelopen week ontzettend veel gehoord en gelezen. Het leek mij dus echt niks aan maar ben nu wel om. Ben benieuwd!

 • Elles
  november 18, 2016 at 5:42 pm

  Oehh klinkt heel erg leuk! Nu weet ik weer wat om te kijken, hihi!
  Liefs,
  Elles

 • janine
  november 18, 2016 at 8:13 pm

  Ik heb al erg veel gehoord over deze serie en ik ga denk ik deze straks eventjes opzetten haha. Ik vind de serie Reign helemaal geweldig. Ken je deze? x

 • Sabine
  november 18, 2016 at 9:50 pm

  Klinkt goed!! 🙂

 • Laura
  november 18, 2016 at 11:25 pm

  Ga het echt heel snel kijken. Ik hoor er namelijk iedereen over:)

 • Anne - Simple Thoughts
  november 19, 2016 at 11:34 am

  Staat op mijn (te lange) watchlist 😉 Ik schuif hem maar iets omhoog op de lijst denk ik!

 • Els
  november 19, 2016 at 12:13 pm

  Misschien wel een goed idee! Wij zochten nog een nieuwe serie :-).

 • aileen
  november 19, 2016 at 12:29 pm

  Ik wilde de serie ook al gaan kijken maar na het lezen van je blog ga ik dat zeker doen. Alleen al die prachtige plaatjes, zo mooi!

  • zosammie
   november 22, 2016 at 4:55 pm

   Ja moet je zeker doen, echt een prachtige serie!

 • Morgaine
  november 19, 2016 at 2:21 pm

  Absoluut een must, de dag dat ie uitkwam had ik diezelfde nacht al 4 afleveringen zitten kijken, toen was het half 7 in de ochtend en viel ik toch nog in slaap, whahaha

  X

 • Anna Gerrie
  november 19, 2016 at 2:55 pm

  Deze serie lijkt mij ook zo goed! Zelf heb ik The Tudors ook altijd prachtig gevonden, een serie over Koning Henry VIII. Ik ga The Crown ook zeker kijken 🙂

 • Naomi in Wonderland
  november 20, 2016 at 12:25 am

  Klinkt super leuk en helemaal iets anders van wat ik normaal zou bekijken, ik zet het in m’n lijstje hah!

 • Daenelia
  november 20, 2016 at 11:01 pm

  Churchill was gek op zijn poedel! En John Lithgow is een geweldige acteur. Maar deze serie laat ik aan me voorbij gaan. Ik kijk nu Archer, en eerlijk gezegd: alleen daarvoor al is het m’n ommekeer met netflix waard. Man, die serie is leuk!

 • Denise
  november 21, 2016 at 5:00 pm

  Ik heb er eerlijk gezegd nog niet van gehoord en kijk normaal gesproken nooit zulk soort series. Misschien toch maar een keer proberen en wie weet word ik er ook wel verslaafd aan 😉

 • Rebecca
  november 21, 2016 at 6:24 pm

  Iets in deze serie trekt mij helemaal niet aan. Maar doordat ik er zo veel over hoor ben ik er wel benieuwd naar. Zelf ben ik eergisteren begonnen aan the Walking dead (ik ”moest” van mijn moeder) en daar ben ik nu wel blij mee.

  • zosammie
   november 22, 2016 at 4:55 pm

   Oh pas begonnen?! Wauw, dan heb je nog zoveel spannends te gaan! Wij zijn helemaal bij en moeten nu iedere keer wachten op een nieuwe aflevering.

 • Flavie
  november 21, 2016 at 9:03 pm

  Al veel over gehoord! Momenteel hebben we geen Netflix.

 • Paul
  november 22, 2016 at 12:24 pm

  Hmmm. Hij leek me niet interessant maar je maakt me nieuwsgierig. Toch maar eens een aflevering proberen!

  • zosammie
   november 22, 2016 at 4:56 pm

   Zou het zeker een kans geven, hij is prachtig.

 • Laura
  november 22, 2016 at 2:05 pm

  Goede tip. Op dit moment kijken ik en mijn vriend de serie Grimm, maar als we die hebben afgekeken maakt deze wel een goede kans.

 • marleen@burgertrutjes
  november 23, 2016 at 2:57 pm

  Ik wist niet of ik m wilde gaan kijken. Maar door jouw blog ben ik toch wel een beetje enthousiast geworden 🙂 Ik ga het een kans geven 🙂

 • Roos
  december 1, 2016 at 5:41 pm

  Jaaaa, die wil ik ook nog gaan kijken!! Dacht dat ‘Reign’ ook een soort van hetzelfde verhaal vertelde, maar schijnt toch anders te zijn, haha.