Tijd voor weer wat filmtips!

Tijd voor weer wat filmtips! Sinds dat we Film 1 hebben kijken we meer films. Netflix gebruiken we ook nog steeds, maar voor de nieuwere films kijken we vaak op Film 1. Soms huren we ook wel een film bij KPN, ligt er maar net aan hoeveel geduld we hebben : ) Veel van de films op Netflix heeft Tommy al gezien en dat zorgt er soms voor dat we wel een half uur aan het zoeken zijn tot we iets vinden wat hij nog niet kent en we beide leuk vinden. Film 1 en de videotheek van KPN worden veel gebruikt hier.

Jane got a gun.

Tommy zag deze film en wilde deze na de trailer gezien te hebben graag kijken. Ik ben niet zo moeilijk, ik kijk al snel mee. Jane Hammond (Natalie Portman) is een keurige vrouw die getrouwd is met Bill, een van de slechtste mannen uit de buurt. Als Bill zich tegen zijn eigen bende keert en op een dag halfdood thuis komt met acht kogels in zijn rug, neemt Jane zelf een wapen ter handen om een einde te maken aan het vluchten. Het is een spannende western en ik heb de film met plezier gekeken, zelfs met een beetje billen knijpen van spanning. Ik zat helemaal in het verhaal en ik hou niet eens van westerns. Te zien op film 1.

Free state of Jones.

free state of jones

Dit is een drama/actie film die zich afspeelt tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Tommy koos deze film uit en ik keek met plezier mee toen ik zag dat Matthew McConaughey een hoofdrol had. ; ) Hij speelt in deze film Newton Knight die opkomt voor gelijke rechten, slavernij is misschien op papier afgeschaft, in werkelijkheid zijn de blanken nog steeds een stel pisvlekken. Dat laatste is mijn persoonlijke mening. Excuses voor mijn taalgebruik. De film is goed, zwaar, mooi en gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Absoluut een aanrader. Te zien op film 1.

The Descendants.

https://www.youtube.com/watch?v=CWHNXJ1K4yA

Deze film keek ik alleen, het is een Amerikaanse tragikomische film en dat is niets voor Tommy. George Clooney speelt de hoofdrol en ik vind dat hij de rol van vader van 2 dochters in een traumatische tijd goed en zo echt  mogelijk neer zet. Hij speelt een rijke landeigenaar en zijn vrouw ligt in een coma, ze zal daar niet meer van herstellen en Clooney moet het vaderschap opnieuw uitvinden. Zijn oudste dochter is een redelijk onhandelbare puber maar wel eerlijk, ze maakt het hem niet makkelijk. Mooie film vond ik. Te zien op Film 1.

Independence day resurgence.

Independence day resurgence.

Een tijd geleden keken we naar Independence day resurgence, een Amerikaanse sciencefictionfilm uit 2016. De film is het vervolg op Independence Day uit 1996. Door gebruik te maken van buitenaardse technologie, hebben de verschillende naties op aarde samengewerkt aan een immens verdedigingsprogramma om zo de aarde te beschermen. Uiteraard komen buitenaardse wezens ook in deze film naar aarde om de mensheid uit te roeien. Will Smith speelt in deze film niet mee, maar er is een rol voor de zogenaamde zoon van het karakter van Will Smith. Wij vonden dit wel een leuke film, niet geweldig, wel goed.

6 gedachten over “Tijd voor weer wat filmtips!”

  1. Free State of Jones lijkt mij wel een leuke film om te kijken. Ik ken ze trouwens alle 4 niet. Nkg nooit van gehoord ook! Oh, en The Descendants lijkt mij ook wel wel leuk. 🙂 Noteer ze gelijk even in mijn telefoon!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven