herfst dip

6 Tips tegen die herfst dip en winter blues.

Iedereen die hier al langer mee leest weet dat ik een zomermens ben. Ik zit helemaal niet te wachten op die koude donkere dagen die er aan gaan komen. Eindeloze mokken thee, on-charmante pyjama’s, ochtenden die zo donker starten dat het nacht lijkt en rillend onder de douche uitkomen. Met gevaar voor eigen ogen door een stad vol swingende paraplu’s lopen en uitglijden over rottende bruine herfstbladeren. Want hé, die mooie oranje-rode herfst kleurige bladeren blijven niet aan de bomen hangen. Voor al die mensen die net als ik het liefst in winterslaap gaan tot de lente weer begint heb ik 6 tips om de komende maanden toch een beetje dragelijk te maken. Versla dit jaar die herfst dip en winter blues!

Licht, echt licht!

Blijf niet alleen maar aan je mok thee slurpen tussen die oh zo gezellige kaarsjes of tl verlichting op kantoor. Ga naar buiten, maak een wandeling en laat je lijf wat daglicht opnemen. Je hebt het nodig die wandeling. Tijdens de donkere dagen van het jaar zien we veel minder daglicht en dat hebben we toch nodig voor het aanmaken van cortisol. Dit hormoon houdt ons wakker, aandachtig en stressbestendig. Daarbij doet een beetje daglicht en wat frisse lucht je goed als je een dag binnen zit. Schijnt die goudgele rakker? Kun je ook gelijk je vitamine D aanvullen en de herfst dip op afstand houden door terug te denken aan die fijne zonnige dagen van je zomervakantie.

Water en smeren.

Water is in de zomer goed, maar ook in de herfst en winter is water drinken belangrijk. Door de kou buiten en de verwarming die continu binnen aanstaat krijg je een droge huid. Ik heb vaak ook last van schrale lippen. Juist daarom moet je water blijven drinken om het vochtniveau van je lijf op pijl te houden. Ja, ja, thee is ook goed. Vergeet ook niet regelmatig te smeren met bodylotion, ook in deze donkere dagen is dat goed voor je huid.

Gezellig en comfortabel in huis.

Cliché, maar mij helpt het om toch nog een beetje te genieten van de donkere maanden. Ik vind het altijd leuk om het gezellig te maken in huis. Juist in de herfst en winter kun je thuis een beetje extra moeite doen om het gezellig en comfortabel te maken in huis. Kaarsjes aan voor die fijne warme sfeer en wat extra echte warmte, grote mok vette zalige warme chocolademelk en heerlijke kussens op de bank waarin je kunt wegzakken. Ik mocht bij BedSupply iets uitzoeken voor mijn blog en ging voor die items die de aankomende maanden dragelijker gaan maken, een dekentje en kussens. Wie denkt dat BedSupply alleen beddengoed verkoopt heeft het mis. Je vind er ook verschillende accessoires zoals spreien, nachtlampjes en deze sierkussen. Ze zien er niet alleen leuk uit, ze zitten ook heerlijk : ) 

bedsupply

Herfst dip naar buiten warmte naar binnen.

Je kunt natuurlijk de warmte opzoeken van één of ander tropisch oord. Weer het vliegtuig pakken zorgt ook weer voor extra opwarming van de aarde, maar over die warmte wil ik het niet hebben. Ik bedoel die warmte thuis. De kachel hoeft niet gelijk vol aan, trek een lekkere warme trui aan of pak er een dekentje bij op de bank. Dit is niet alleen warm qua temperatuur, zo’n dekentje geeft ook een troostende zachte warmte. Ideaal voor die avonden dat je echt helemaal klaar bent met die grauwe regenachtige dagen en lekker met een filmpje op de bank kruipt. Zet die film op met die éne lekkere acteur/actrice die met ontbloot lijf op je scherm iets onzinnigs zegt, voel je je misschien ook nog een beetje warm van binnen ; ) Helpt dat niet? Pak dan die mok thee maar weer.

Pas je garderobe aan.

Kleed je warm aan als je naar buiten gaat voor die herfst wandeling. Haal alle truien, winter en regen jassen, sjaals en mutsen weer tevoorschijn. Niet helemaal tevreden met wat je ziet? Ga lekker shoppen en vul je herfst en winter garderobe aan met nieuwe items waar je blij van wordt. De deur uitgaan terwijl de herfst wind je om de oren slaat is net wat prettiger met die toffe nieuwe sjaal en warme laarzen. Thuis komen na het doen van de boodschappen in je kersttrui en je voeten in zachte pantoffels schuiven is toch een geniet momentje? Laat die negatieve herfst dip gevoelens achter met een stoere look en tevreden blik in de spiegel.

sammie zosammieenzo

Geniet!

Ja het is donker, ja het koud en grauw en nat, maar er zijn vast ook dingen die je wel leuk vindt in deze tijd van het jaar. Denk even niet aan die herfst dip en winter blues. Bedenk waar je een glimlach van krijgt in de laatste 4 maanden van het jaar. Ik kijk al helemaal uit naar boerenkool met worst, warme chocolademelk, stoofperen en kerst met de familie aan tafel. Ook een zaterdag met Netflix, de geur van uitgeblazen kaarsen, een boek lezen, kaasfondue met vrienden en chocolade kruidnoten zorgen hier voor een fijn gevoel. Juist van die kleine dingen kan ik genieten. Vul je herfst en winter dagen met dingen waar je blij van wordt. Bestrijd de herfst dip of winter dip met leuke dingen en vergeet niet te genieten op donkere grauwe dagen.

Ben jij een zomermens of kijk jij juist uit naar deze donkere dagen van het jaar?

9 gedachten over “6 Tips tegen die herfst dip en winter blues.”

 1. Ik vind het het moeilijkst als de herfst net begint. De donkerdere dagen, kouder in huis. Ik vraag me dan af hoe ik het seizoen doorkom. Maar ik weet ook dat ik er ieder jaar in slaag, haha. Gelukkig krijgen we nu nog een zomers weekje.

 2. Oh ik vind de herfst en winter echt heerlijk. Je kan mij niet blijer maken met donkere dagen en de regen die tegen het raam klettert. Call me crazy

 3. Ik heb zooooo veel zin in de herfst! Ik kan amper wachten tot het eindelijk frisser gaat worden :p het dekentje dat je hebt gekozen is echt super mooi! Wij kochten dit weekend ook eentje in dezelfde kleur.

 4. Ik vind het juist de fijnste periode van het jaar en kan dan ook niet wachten tot de herfst begint. Het is mij nu nog steeds te warm!
  Heerlijk om na het bezorgen van de post thuis te komen en daar een mok warme chocolademelk met slagroom te nemen. Ik kan er zo van genieten…

  Al hoop ik dan wel dat het kabinet voor de wintertijd gaat kiezen straks, want om nu pas kwart voor tien wat licht te zien in de winterperiode is ook geen fijn idee als je niet van de winter houdt…

 5. Leuk, maar niet aan mij besteed deze tips. Ik lijk wel een van de weinige mensen die geen last heeft van problemen met humeur etc. in de herfst en winter. Ik houd van alle seizoenen behalve van sneeuw. Verder maakt het me echt niks uit. Lekker leven naar wat het seizoen je biedt!
  Sterkte, maar volgens mij heb je het met je mooie huisje en lekkere winteraankleding aardig op een rijtje.

 6. Ik ben absoluut een zomermens, en eigenlijk ben ik nog helemaal niet toe aan herfst. Maar ieder seizoen heeft zijn charme, en ook de herfst vind ik wel wat hebben hoor.

 7. En toch heb ik liever buiten in de warme zon chillen hahaha. Maar mooi lijstje is dit geworden. De geur van uitgeblazen kaarsen en een half ontblootte Ryan Gosling ja dat vind ik ook wel wat. 😉

 8. Wat een leuke tips geef je hier! Ik ben ook een lente/zomer mens. Ik kan altijd zo tegen de winter opzien. Het gezellig maken in huis, voldoende bewegen en vaak naar buiten gaan helpt vaak wel.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven