tomaten bonen en worst

Tomaten bonen salade met worst.

Tommy en ik waren een aantal maanden geleden een beetje inspiratieloos met ons avond eten. We vielen vaak terug op hetzelfde en wisten het niet meer in de supermarkt. Gelukkig was daar de AH en vonden we daar een aantal recepten die we wel wilde uitproberen. Inmiddels is dit recept voor tomaten bonen salade 1 van onze favorieten geworden. We eten dit regelmatig en het grootste pluspunt, het is snel klaar! Zelfs ik kan het maken ; ) Dus vandaag deel ik het recept met jullie.

Toen ik de eerste keer alle ingrediënten bij elkaar zocht in de winkel dacht ik dat het niet heel lekker zou zijn. Al die bonen, niks voor mij! Gooi daar nog augurken bij en mijn beeld van een fijne avondmaaltijd is verstoord. Ik ben daar wel op terug gekomen, zoals ik al zei: we eten dit regelmatig. We vinden het allebei lekker, het is snel klaar, het is makkelijk en het vult.

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 1 pot Gurkenviertel (augurken van Kuhne 330 gram)
 • 1 potje witte bonen (330 gram)
 • 130 gram cherrytomaten
 • grove mosterd
 • 225 gram tuinbonen (diepvries)
 • olijfolie
 • Catalaanse braadworst 200 gram (of een ander type worst)

Tomaten bonen salade recept.

Tomaten bonen salade

Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de worstjes in ongeveer 12 minuten gaar. Zet een pan water op het vuur en zodra het water kookt doe je er de tuinbonen uit de diepvries in. Deze kook je beetgaar in ongeveer 3 minuten.

Doe de witte bonen in een vergiet en spoel ze af onder koud water. Snijd de cherrytomaten door midden. Haal de augurken uit de pot en bewaar het vocht. Laat de augurken uitlekken. Snijd ze in stukjes van ongeveer een centimeter.

Meng de gekookte tuinbonen met de witte bonen, cherrytomaten en de augurken. Doe in een kommetje 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels van het augurken vocht uit de pot en een kleine eetlepel mosterd. Klopt dit door elkaar tot een dressing en maak het eventueel af met wat peper en zout.

Mix je dressing door je salade. Snijd de worstjes in plakjes van 1 of 2 centimeter dik en meng deze ook door de tomaten bonen salade.

Eetsmakelijk!

21 gedachten over “Tomaten bonen salade met worst.”

 1. Ik vind het er eigenlijk heel erg lekker uit zien (to be honest: mijn maag begint te knorren nu ik dit type). Lekker makkelijk en snel. Ik laat dan wel de worst weg of vervang hem voor een vega variant. Sorry 😉

 2. Wat ziet het er ontzettend lekker uit! ik kan echt leven op salades alleen haha, ik vind het soms alleen zoveel werk om het vers te maken maar deze valt ontzettend mee!

 3. Bij het lezen van de titel dacht ik: hmmm ik weet niet …
  Komt denk ik omdat ik tuinbonen niet zo heel erg lekker vind haha 😛
  Die zou ik dan denk ik vervangen door sperziebonen.

 4. Bijzonder recept. Ik weet het nog niet, haha. Bonen zijn ook niet mijn favo ‘iets’. Ben zelf veel bezig met spinaziesalades de laatste tijd. 🙂

 5. Hahha ik deel jouw gedachten toen je dit voor het eerst besloot te gaan maken! Ik ben geloof ik iets meer van de ‘zachte’ combi dan deze harde smaken bij elkaar!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven