21 In Recepten

Tomaten bonen salade met worst.

tomaten bonen en worst

Tommy en ik waren een aantal maanden geleden een beetje inspiratieloos met ons avond eten. We vielen vaak terug op hetzelfde en wisten het niet meer in de supermarkt. Gelukkig was daar de AH en vonden we daar een aantal recepten die we wel wilde uitproberen. Inmiddels is dit recept voor tomaten bonen salade 1 van onze favorieten geworden. We eten dit regelmatig en het grootste pluspunt, het is snel klaar! Zelfs ik kan het maken ; ) Dus vandaag deel ik het recept met jullie.

Toen ik de eerste keer alle ingrediënten bij elkaar zocht in de winkel dacht ik dat het niet heel lekker zou zijn. Al die bonen, niks voor mij! Gooi daar nog augurken bij en mijn beeld van een fijne avondmaaltijd is verstoord. Ik ben daar wel op terug gekomen, zoals ik al zei: we eten dit regelmatig. We vinden het allebei lekker, het is snel klaar, het is makkelijk en het vult.

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 1 pot Gurkenviertel (augurken van Kuhne 330 gram)
 • 1 potje witte bonen (330 gram)
 • 130 gram cherrytomaten
 • grove mosterd
 • 225 gram tuinbonen (diepvries)
 • olijfolie
 • Catalaanse braadworst 200 gram (of een ander type worst)

Tomaten bonen salade recept.

Tomaten bonen salade

Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de worstjes in ongeveer 12 minuten gaar. Zet een pan water op het vuur en zodra het water kookt doe je er de tuinbonen uit de diepvries in. Deze kook je beetgaar in ongeveer 3 minuten.

Doe de witte bonen in een vergiet en spoel ze af onder koud water. Snijd de cherrytomaten door midden. Haal de augurken uit de pot en bewaar het vocht. Laat de augurken uitlekken. Snijd ze in stukjes van ongeveer een centimeter.

Meng de gekookte tuinbonen met de witte bonen, cherrytomaten en de augurken. Doe in een kommetje 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels van het augurken vocht uit de pot en een kleine eetlepel mosterd. Klopt dit door elkaar tot een dressing en maak het eventueel af met wat peper en zout.

Mix je dressing door je salade. Snijd de worstjes in plakjes van 1 of 2 centimeter dik en meng deze ook door de tomaten bonen salade.

Eetsmakelijk!

 • Eric
  november 10, 2016 at 7:48 am

  Jammie Sammie! Lekker die salade! Doorgaan! Met vriendelijke groet Eric

 • Charel
  november 10, 2016 at 9:23 am

  Wat een grappig recept! Snel en simpel! Ik lust alleen geen tomaten dus die zou ik weglaten of vervangen voor iets anders hihi!

 • Bente
  november 10, 2016 at 10:55 am

  Oh dit lijkt me echt iets voor mij, ik ben dol op augurk en bonen. 😀

 • Inge
  november 10, 2016 at 1:28 pm

  Ik vind het er eigenlijk heel erg lekker uit zien (to be honest: mijn maag begint te knorren nu ik dit type). Lekker makkelijk en snel. Ik laat dan wel de worst weg of vervang hem voor een vega variant. Sorry 😉

  • zosammie
   november 10, 2016 at 1:53 pm

   Geen sorry! Weet niet of er een vega worst is die gekruid is? Gekruid (vega) worstje is wel het lekkerst!

   • Inge
    november 11, 2016 at 7:56 pm

    Ja komt wel goed! Morgen maar de boodschappen doen! Zin in! 😀

 • Vlijtig Liesje
  november 10, 2016 at 3:21 pm

  Het ziet er heel smakelijk uit, maar ik kan me nog niet goed over mijn aversie tegen bonen heen zetten…

 • Elisa | Lies rond de wereld
  november 10, 2016 at 6:01 pm

  Dit lijkt mij echt lekker, ik ben dol op salades! Deze ga ik zeker uitproberen 🙂

 • Nesrin
  november 10, 2016 at 6:24 pm

  Lekker! Het ziet er ook heel lekker uit. Ik vind kidney bonen lekker en ik denk dat ik de witte bonen hier wel mee kan vervangen.

 • janine
  november 10, 2016 at 6:50 pm

  Wat ziet het er ontzettend lekker uit! ik kan echt leven op salades alleen haha, ik vind het soms alleen zoveel werk om het vers te maken maar deze valt ontzettend mee!

 • marjolein
  november 10, 2016 at 10:35 pm

  Ziet er lekker uit! Maak je vooral deze, of varieer je ook nog wel ‘s?

 • marije
  november 11, 2016 at 7:43 am

  De bonen is niet zo mijn ding maar die zou ik dan door iets anders vervangen. Rest van de salade ziet er goed uit!

 • Els
  november 11, 2016 at 10:03 am

  Dat ziet er lekker en makkelijk uit :-).

 • Laura
  november 11, 2016 at 10:44 am

  Diet er lekker uit! Eens wat anders dan de standaard salades:)

 • Trees
  november 11, 2016 at 12:18 pm

  Receptenlogjes sla ik meestal over, maar deze ingrediënten trokken me aan..
  Bedankt voor de tip.. Lijkt me lekker!

 • Jonna@Burgertrutjes
  november 12, 2016 at 9:47 am

  Lekker dit! Simpel en lekker voedzaam. Zelf vriendlief gaat dit lekker vinden

 • Linda
  november 12, 2016 at 11:49 am

  Bij het lezen van de titel dacht ik: hmmm ik weet niet …
  Komt denk ik omdat ik tuinbonen niet zo heel erg lekker vind haha 😛
  Die zou ik dan denk ik vervangen door sperziebonen.

 • Nienke
  november 12, 2016 at 3:08 pm

  Klinkt echt super lekker! Ben dol op alles wat er in zit, dus ik ga dit zeker eens proberen.

 • Roos
  november 12, 2016 at 9:05 pm

  Bijzonder recept. Ik weet het nog niet, haha. Bonen zijn ook niet mijn favo ‘iets’. Ben zelf veel bezig met spinaziesalades de laatste tijd. 🙂

 • Fleur
  november 13, 2016 at 11:42 am

  Hahha ik deel jouw gedachten toen je dit voor het eerst besloot te gaan maken! Ik ben geloof ik iets meer van de ‘zachte’ combi dan deze harde smaken bij elkaar!

 • Florentine
  november 13, 2016 at 7:03 pm

  Wat een heerlijk recept! Ik heb laatst iets gegeten dat hier erg op lijkt:-)
  Ik ga deze zeker onthouden!