30 In Snacks

Tony’s Chocolonely vs. Johnny Doodle

Het was wel weer eens tijd voor een blog artikel vol chocolade! Ik ben nog steeds een mega chocolade fan en heb altijd wel chocolade in huis. Ik heb laatst de Johnny Doodle white strawberry merengue voor het eerst geprobeerd, maar ook de wit framboos knettersuiker van Tony’s Chocolonely. Ik deel vandaag mijn mening over deze 2 witte repen met jullie in dit artikel.

Johnny Doodle White Strawberry Merengue.

Johnny Doodle wit

Weer in een zeer herkenbare verpakking van Johnny Doodle en bij het openmaken van de wikkel zie je de stukjes aardbei en merengue liggen op de reep. Ze zijn gelukkig nooit zuinig met de extra’s, waardoor je altijd de beloofde smaken kan proeven. Zo ook bij deze reep, de aardbei is goed te proeven, de chocolade is aanwezig en de merengue kun je ook duidelijk proeven. Die voel je overigens ook duidelijk in je mond, het voelt een beetje vreemd zo’n sompig taai stukje merengue in een mond vol chocolade. Ik vind deze reep lekker maar dat mondgevoel is niet mijn favoriet en ik vind de reep ook extreem zoet, daardoor is de smaak van de chocolade snel weg.

Johnny Doodle White Strawberry Merengue

Tony’s Chocolonely Wit Framboos met Knettersuiker.

Ook de repen van Tony’s zijn altijd goed herkenbaar aan de verpakkingen. Helaas zijn ze ook altijd in dezelfde vreemde ongelijke blokjes te koop. Daardoor vind ik de repen altijd vreselijk lastig in hapklare stukjes te breken, tikkie irritant wel.

Tony's Chocolonely

Ik had van te voren mijn bedenkingen over de knettersuiker, ik ben al vaker teleurgesteld geweest bij de repen van Tony’s. Regelmatig komen de beloofde smaken niet naar voren bij het proeven, maar bij deze was daar geen sprake van. De witte chocolade is lekker en de framboos is ook zeker aanwezig maar niet te. De knettersuiker zorgde voor de verassing, deze tintelde echt in je mond en bleef nog even na prikkelen als de chocolade al op was. Echt heel grappig om dat ouderwetse gevoel van knettersuiker weer te ervaren. Deze reep zou ik zeker nog eens kopen.

Tony's Chocolonely Wit Framboos met Knettersuiker

Hebben jullie deze repen al eens geprobeerd?

 • marije
  april 19, 2017 at 7:20 am

  Ik vind van deze varianten de Johnny Doodle het lekkerst 🙈.

  De knetter suiker vind ik wel een grappige toevoeging van Tony’s. Het voelde alleen zo raar en ik snap niet meer wat ik er zo grappig aan vond vroeger.

 • Shirley
  april 19, 2017 at 7:33 am

  Yes! Wij krijgen de nieuwste repen vaak op het werk. Absoluut geen straf. Mijn favoriet van Tony’s blijft karamel zeezout en van Johnny Doodle wit met speculoos 🙂

 • Jenn
  april 19, 2017 at 8:22 am

  Heerlijk, ik hou van witte chocola! Ik heb ze beide nog niet geprobeerd, maar dat wil ik nog wel doen.

 • Nancy
  april 19, 2017 at 8:44 am

  Ik heb Johnny Doodle nog nooit geprobeerd! Ben wel helemaal verslaafd aan de caramel zeezout van Tony Chocolony!

 • Amy
  april 19, 2017 at 8:55 am

  Ik heb ze ook allebei geprobeerd, maar vind die van Tony’s toch altijd het allerlekkerste.

 • Donna
  april 19, 2017 at 9:28 am

  Ik hou helaas totaal niet van witte chocolade, maar ben je zeker met je eens dat Tony’s best vaak tegenvalt. De klassieker karamel zeezout is altijd goed, maar vooral die nieuwere smaken zijn het allemaal net niet… Fijn dat deze wel lekker is!

 • Neelke
  april 19, 2017 at 10:18 am

  Ik heb alleen de Tony’s geprobeerd, en die vond ik verrassend goed. De knettersuiker is echt nostalgie en best wel lekker.

 • Morgaine
  april 19, 2017 at 10:29 am

  Nee niet uitgeprobeerd, maar dat komt omdat ik niet zo gek ben op chocolade met fruit, in het algemeen 😉

  X

 • Dinja
  april 19, 2017 at 11:12 am

  Ik heb ze beide nog niet geprobeerd maar ik zou wel voor de knetterreep gaan 😉
  Maar het is inderdaad altijd vrij lastig om een normale hap te nemen van zo’n Tony’s Chocolonely reep, jammer dat ze niet normale blokjes doen, dan kan je het ook veel makkelijker (en eerlijker) delen!

 • Northflix
  april 19, 2017 at 11:15 am

  Ik heb ze allebei nog niet geprobeerd, want 1. Ik houd niet van witte chocolade en 2. Net als jij ben ik vaak teleurgesteld in de smaken van Tony’s. Behalve de zeezout-karamel en de discodip.
  Knettersuiker… Puur jeugdsentiment!
  Ik houd trouwens van dit soort artikeltjes!

 • Kool-family
  april 19, 2017 at 12:09 pm

  Ze zien er leuk uit, maar in België heb ik die nog nooit gezien. Zal ik eens moeten aanschaffen bij een volgend bezoek aan Nederland. 🙂

 • Sheila
  april 19, 2017 at 12:11 pm

  Ik vond die van Tony’s wel ok. Iets te zoet (maar gelukkig minder zoet dan ik had verwacht) maar wel lekker. Ik zou de volgende keer alleen toch voor een andere smaak gaan.

 • Lucia
  april 19, 2017 at 2:06 pm

  Deze knetterframboos is zeer lekker! De amaretto van Johnny is mijn favoriet 🙂

  • zosammie
   april 21, 2017 at 8:21 pm

   Oh de amaretto heb ik nog nooit geprobeerd, die ken ik helemaal niet 🙂

 • TypischKim
  april 19, 2017 at 4:24 pm

  Om eerlijk te zijn, heb ik nog nooit een reep van Johnny Doodle gehad! Wel van Tony. Dat was toen eentje met zeezout erin geloof ik. Ik vond het in ieder geval geen lekkere combinatie!

 • Tony's Chocolonely
  april 19, 2017 at 5:54 pm

  Ha Sammie, wat ‘n leuke review heb je over ons geschreven, dank daarvoor! Wij vinden het jammer dat we je alleen niet hebben kunnen verrassen met onze ongelijk verdeelde reep. Wij zelf zijn er ontzettend blij mee. We zijn er trots op dat veel chocoladefans kiezen voor onze chocolade, omdat ze samen met ons willen strijden voor een slaafvrije cacaoketen. Echter zijn er nog steeds veel consumenten die niet op de hoogte zijn van de misstanden in de keten en juist dié mensen proberen we door middel van deze ongelijke reep bewuster te laten worden: Door de ongelijke verdeling op onze repen proberen we de ongelijke verdeeldheid binnen de cacao-industrie weer te geven.

  Wie iets anders doet loopt altijd het risico dat niet iedereen die verandering even leuk vindt, hier zijn we ons bewust van. Toch zijn we ervan overtuigd dat onze missie en boodschap op deze manier het duidelijkst overkomt. Leuk weetje: Als je heel goed naar de reep kijkt herken je linksonder in de reep de Golf van Guinea, waar 60% van de wereldwijde cacaoproductie vandaan komt (ook de cacao die wij in onze repen verwerken). Een tip bij het breken: Haal hem volledig uit de verpakking, dat maakt het wat makkelijker of pak er ’n mesje bij.

  We hopen dat je door deze uitleg beter begrijpt waarom de reep ongelijk verdeeld is en dat je aan deze verdeling kunt wennen, zodat we samen kunnen blijven strijden voor een slaafvrije cacaoketen.

  Chocogroet, Team Tony’s

  • zosammie
   april 19, 2017 at 6:18 pm

   Hallo Team Tony’s 🙂
   Leuk dat jullie een reactie achter laten! Ik wist de gedachte en reden achter de ongelijke verdeling van de reep, het was absoluut niet de eerste Tony’s die ik volledig op at 😉 Enige minpunt vind ik alleen het lastige breken. De reep helemaal uit de verpakking halen om hem te breken doe ik nooit, vind ik persoonlijk niet zo fris en handig omdat er dan overal chocolade kruimels belanden. Toch is het geen reden om jullie repen niet te kopen hoor 🙂 Belangrijkste is de smaak en dat zit met deze reep helemaal goed!

 • Irma
  april 19, 2017 at 6:03 pm

  Ai, onmogelijke keuze dit, haha!

 • Inge
  april 19, 2017 at 6:35 pm

  Toevallig heb ik die Tony met knettersuiker gekocht rond Valentijn, was toen in de aanbieding. Vond hem niet super geweldig lekker en het knettersuiker was bij mij maar sporadisch te vinden, maar vond het wel heel grappig! Was weer even een kind 😉

 • Janine
  april 19, 2017 at 8:12 pm

  Ik heb deze beiden nog niet geprobeerd maar ze zien er ontzettend lekker uit! ik ga ze zeker binnekort zelf even testen hih.

 • Iep
  april 19, 2017 at 8:26 pm

  Oooh wat heerlijk! Die Tony reep lijkt me verrukkelijk. Morgen eventjes naar de winkel zie ik wel hihi!
  Liefs Iep

 • Saskia
  april 19, 2017 at 8:57 pm

  Och wat een keuze zeg in chocola….

 • Rowan
  april 19, 2017 at 9:20 pm

  Wat een leuke review! De reep van Johnny ziet er echt geweldig uit, met al die stukjes erin. Tony had ik al geproefd, die knettersuiker is echt grappig!

 • GEWOON SHER
  april 20, 2017 at 4:08 am

  Dit lijkt me ZO lekker

 • Florentine
  april 20, 2017 at 7:47 am

  Yummie!!! Die van Tony’s ken ik wel: heerlijk! Die van Johnny Doodle heb ik nog nooit geprobeerd. Leuk dat je erover schrijft! Liefs❤️

 • Sarah
  april 20, 2017 at 11:10 am

  Het water komt me al in de mond bij het zien van deze foto’s. Deze repen heb ik nog nooit geprobeerd, nee. Voor zover ik weet heb ik ze zelfs ook nog nooit in de winkel gezien hier. Dringend nog eens opnieuw gaan kijken dan 🙂

 • Vlijtig Liesje
  april 20, 2017 at 12:53 pm

  Nee, nog nooit eigenlijk. Maar dat komt ook omdat ik niet zo houd van die maffe smaken. En ik vind die blokjes ook niet fijn.

 • Nesrin
  april 20, 2017 at 10:26 pm

  Een mooie gedachte achter de ongelijke stukken maar ik blijf het (met water in mijn mond) ook een tikkie irritant vinden. Ik vind net als jij popcorn discodip en karamel zeezout ontzettend lekker.

 • Irene
  april 21, 2017 at 8:10 pm

  Mijn allerliefstelievelingsreep is de karamel zeezout van Tony. Ik heb Johnny een keer geprobeerd met brownie denk ik maar dat viel me toch tegen. Die browniestukjes waren ook super taai. Vreemd gevoel ook. Alsof ze al te oud waren ofzo. Maar ik snap natuurlijk ook dat je geen sappige brownie in chocola kan stoppen.
  Deze Tony lijkt me wel lekker! Die ga ik misschien een keer proberen!

 • Joyce rdt
  april 22, 2017 at 7:24 pm

  Het is al heel lang geleden dat ik chocolade heb gehad van Tony, toch mezelf maar weer eens een keer een reep gunnen ;). Liefs.x