nieuwbouw huis tuin

Tuin aanleggen, van klei vlakte naar paradijsje.

Een week voordat onze vakantie begon kregen we het grote werk in de tuin af. Ik ben daar zo blij mee geweest, we hebben twee weken vakantie in eigen tuin kunnen vieren! We hadden dan ook heel erg veel geluk met het zomerse weer en ik was blij dat we niet meer met klei hoefden te sjouwen toen de thermometer de 30 graden aantikte. De tuin aanleggen was een hoop werk, zwaarder werk ook dan een paar muurtjes in huis schilderen.

Tuin aanleggen, het begon voor ons met klei, veel klei!

Voordat ik gelijk begin met het mooie resultaat ; ) nog even een terugblik op hoe het begon. Het begin stelde niet veel voor, bij oplevering van het huis was de tuin een klei vlakte. Wij zijn begonnen met de schutting plaatsen en daarna begon het zware werk van klei uitgraven. Vreselijk veel kruiwagens klei hebben we uit de tuin gehaald. Gelukkig hebben we daar ook nog een keer een ochtendje hulp bij gehad! Daarna zijn er weer veel kruiwagens zand in de tuin leeg gegooid zodat we tegels konden leggen. Tussendoor is er nog een parasol voet ingegraven zodat we niet zo’n enorm ding op het terras hebben staan en deden we de voortuin ook nog. Tommy en ik hebben de tegels samen gelegd en dat was best zwaar werk. Sjouwen is niet mijn ding! Het terras ligt er misschien niet super strak waterpas in, maar we zijn dan ook geen stratenmakers. We zijn wel tevreden met het resultaat en stiekem vind ik het ook leuk dat wij met zijn tweetjes zoveel samen hebben kunnen doen.

tuin aanleggen

We hebben nu een ruim terras om gezellig te zitten, plekje voor de barbecue zodat deze niet onder de ramen staat en genoeg terras tegels voor de schuur voor de containers. Na het tegelwerk begon het andere zware werk, het omspitten van de klei. Tommy heeft er twee avonden van kunnen genieten. Daarna zijn we een week iedere avond aan het harken geweest om de grond zo fijn en vlak mogelijk te krijgen. We hebben er nog een kruiwagen met puin uitgehaald en toen konden we het gras gaan halen. We hebben gekozen voor grasmatten zodat het gelijk allemaal groen zou zijn. Dit werkje was zo gepiept en ook nog leuk om te doen. Je ziet daarna ook in 1 keer het zoveel verschil. Het grote werk van de tuin aanleggen zat er op! Het was heerlijk om geen klei meer te kunnen zien! Om het nieuwe gras groen te houden en gezond hebben we aardig wat water gesproeid. Gelukkig had Tommy al een sproei installatie in de grond aangelegd, ideaal!

achtertuin

vaste planten

lavendel

planten in potten

tuin flamingo

Genieten van het resultaat.

Toen onze vakantie begon zijn we begonnen met het leuke werk, het aankleden van de tuin. Ik geloof dat we in een week tijd vier keer bij Intratuin zijn geweest. Iedere keer kwamen we weer met nieuwe planten en potten thuis en we scoorde een grasmaaier. De ronde planten potten zijn van Elho en vonden we beide erg mooi. Om de containers een beetje te verdoezelen besloten we er een cluster planten voor te zetten. Uiteindelijk willen we zo’n houten kast waar de containers in kunnen zodat je ze niet ziet. De 2 vierkanten planten bakken bleven bij mijn oom over en kregen hier een mooi plekje. Zo’n beetje alle planten die we gekocht hebben zijn vaste planten, ik hoop dan ook dat ze de winter overleven. Naast het terras hebben we aan één kant gekozen voor bamboe planten en de andere kant hebben we het randje opgevuld met grind.

zweef parasol

palmboom

terras detail

tuin terras

Met de zweef parasol zijn we bijzonder blij. Hij is niet alleen mooi, hij kan ook alle kanten op draaien en zorgt ervoor dat we niet weg smelten in de zon die de hele dag onze tuin opwarmt. Tommy bestelde ook zijn trots. Hij heeft het al jaren over een palmboom en nu staat er één in onze tuin. Ik was blij dat het ding bezorgd werd en dat wij er niet mee hoefden te sjouwen. We hebben de palm een paar dagen laten wennen aan de buitenlucht en deze toen ingegraven. Van mijn moeder kreeg ik de flamingo’s die je in de tuin ziet staan en van mijn tante het tekst bordje wat aan de schutting hangt. Aangezien we dit jaar niet op vakantie zijn geweest hebben we volop van onze tuin kunnen genieten. Het was 2 weken stralend weer en ik heb er van genoten om mijn bed uit te rollen en in de tuin weer te gaan liggen.

schuur

paarse bloemen

Is de tuin nu helemaal af?

Nee. Ik denk ook dat je met een tuin nooit helemaal klaar bent. Een tuin aanleggen zullen we niet meer hoeven doen uiteraard. Maarrrrr er komt altijd weer ergens onkruid omhoog, er gaat misschien eens een plant dood en er moet wat te wensen blijven! We zijn verliefd geworden op een loungeset bij Intratuin en we willen graag een Weber BBQ. Beide staan op de wishlist voor volgend jaar, voor nu zijn we even klaar met shoppen ; ) De tuin aanleggen was geen makkelijk klusje voor een weekendje en al helemaal niet bijzonder leuk, maar ik vind het wel cool om nu het resultaat te zien. Om er van te kunnen genieten en te denken: Dat hebben wij mooi met zijn tweetjes voor elkaar gekregen!

14 gedachten over “Tuin aanleggen, van klei vlakte naar paradijsje.”

 1. Oh wauw je tuin ziet er echt geweldig uit! Leuk met al die plantjes en bloemen en die palm <3 Onze tuin is echt een jungle tuin maar dan helaas niet met tropische planten maar met onkruid. Haha :p Er staan ook echt honderdeneen stukken omheining in, twee serres en een tuinhuis maar we hebben de moed nog niet gehad om er aan te beginnen. Tegen volgende zomer zou ik hem wel graag echt af willen 🙂

 2. Ziet er geweldig uit Sammie! En heerlijk dat het zover af is. Jullie zijn een goed team samen!
  Echt een twee-eenheid, niemand anders nodig! Fijn is dat hè..
  Heel veel plezier ervan en erin! 🙂

 3. Heerlijk he! En nu lekker genieten. Een loungeset is echt ideaal, misschien is t wel handig om in september te kijken want dan heb je ze veel in de opruiming!

 4. Jullie tuin is mooi geworden!! Ik vind de tegels er prima in liggen hoor. Dat zouden mijn vriend en ik jullie niet na doen gok ik, haha. Echt toffe planten ook! Die palm is écht gaaf. Mooi geheel zo! Heel fijn ook dat jullie er in de vakantie lekker hebben van kunnen genieten. 🙂

 5. Wie maait het gras? ;P
  Het ziet er prachtig uit! Ik kan me voorstellen dat je er van geniet. Ergens ook wel heerlijk dat de tuin lekker leeg was toen jullie er aan begonnen. Wij moeten nog steeds de hele tuin leeghalen. Er staan bomen in (!!! wie doet dat nou op een tuintje van een postzegel?) en lelijke tegels die vergroeid zijn met onkruid. Tijd om alles er uit te halen en dan lekker helemaal betegelen. Geen gras voor ons … En dan lekker grote bakken met wat eenjaarsplantjes en bloemetjes 🙂 Zeker ook lavendel!

 6. Wat een mooi resultaat, een fijne plek zo! Gaaf ook, die palmboom.. moet vast goed komen in de winter als je hem dan een beetje inpakt!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven