Tuincentrum, een planten walhalla.

Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar als ik 1 ding in 2017 heb geleerd is het wel dat planten mijn ding zijn. Ik bedoel, ik was al gek van cactussen en we hadden al sanseveria’s in huis. Helemaal vreemd van planten was ik dus niet. Toch heb ik in 2017 gemerkt dat ieder bezoekje aan een tuincentrum me een blij gevoel gaf. Ik ga er graag naar toe en uiteraard ga ik dan het liefst niet met lege handen naar huis. We hebben een kleine planten walhalla in huis inmiddels en ik word er gelukkig van.

Tuincentrum bezoekjes.

We hebben in 2017 heel wat bezoekjes gebracht aan verschillende tuincentrums. Bijna bij ieder bezoekje ging er wel iets groens mee naar huis. Waar ik aan het begin van 2017 alleen maar stond te kwijlen bij de cactus planten, voelt de hele kamerplanten afdeling tegenwoordig als een snoepjeswinkel. Tommy vind planten ook gaaf en vind het dus niet erg dat ik als een blij kind door het tuincentrum struin. Het was zijn idee om in de slaapkamer en op de badkamer ook wat planten te plaatsen en ik vond het leuk om hem in de Intratuin een pannenkoeken plant te zien uitzoeken. Ik had ze al regelmatig op blogs voorbij zien komen en in december zocht Tommy er 1 uit, zou bijna denken dat hij blogs leest : D 

baby erwtenplant

Vlakbij mijn werk zit Tuinwereld en de verleiding is op vrijdagavond vaak groot om daar even langs te piepen uit het werk. Gelukkig kan ik me op de meeste vrijdagen inhouden, alleen de laatste vrijdag van 2017 ging het weer mis. Ze hadden 50% korting op kamerplanten dus ik moest wel even gaan kijken natuurlijk. Ik wist dat Tommy heel graag een varen wilde en ik wilde graag een hangplantje voor op het wandrek in de eethoek. Ik slaagde voor allebei en kon het daar weer niet bij laten. Ook nam ik een baby erwtenplant mee naar huis, ik hoop zo dat hij goed gaat groeien! Vind het zo’n leuke plant als hij groot is.

Philodendron

Chinees lantaarnplantje

Wat ik ook zo leuk vind aan planten kopen is het uitzoeken van een mooie pot. Een pot die bij de plant past en mooi staat in huis. Ik geloof dat dit een Chinees lantaarnplantje is (correct me if I’m wrong!) en die wilde ik niet in een simpele pot. Bij de interieur afdeling spotte ik dit blauwe kannetje en ik vond het een mooie match tussen de twee. Voor de andere kant van het wandrek wilde ik een al wat grotere groene plant en die paste mooi in een simpele witte pot die we thuis over hadden. Ik geloof dat dit een Philodendron Scandens is. Ik zou er goed aan doen om bij het shoppen ook op de naam kaartjes te letten : D 

Cactafari / Apenstaart cactus.

In de laatste blog over ons huis konden jullie al een planten hoek in de woonkamer spotten. Ik maakte die foto’s in december toen de woonkamer net klaar was. Deze hoek ziet er inmiddels iets anders uit. De hangpot met de Rhipsalis Horrida is verplaatst naar de keuken en heeft plaats gemaakt voor mijn nieuwe cactus. Voor deze plant heb ik 5 tuincentrums bezocht en bij de laatste was het raak. Er hing er nog maar 1 en ik wist niet hoe snel ik hem van het rek moest pakken.

planten hoek

 

apenstaart cactus

Ik had deze plant een tijd geleden gezien bij Intratuin en daarna kwam ik hem nooit meer tegen. Ik had toen zo’n spijt dat ik hem niet gekocht had. Dit laatste exemplaar kon ik niet laten hangen, hij is helaas een klein beetje beschadigd maar ik hou van ‘m ; ) Tommy gaf hem een naam, cactafari en toen een kind ielll riep toen ik dol gelukkig voorbij liep met mijn cactafari wist ik helemaal zeker dat we een perfecte match waren. ; )

Meer?

tuincentrum

Ja! We hebben inmiddels aardig wat groen in huis, maar er is zeker nog plek voor meer. Ik kijk nu alweer uit naar het volgende tuincentrum bezoekje. Ik wil in de hal ook nog heel graag een hangplant en een aloë vera staat ook nog op mijn verlanglijstje. Eerst maar eens kijken of deze planten het allemaal overleven bij ons. Het is iets meer werk dan de paar sanseveria’s en cactussen die we al hadden. De planten die we nu allemaal hebben staan, inclusief de bovenverdieping vragen iets meer verzorging, maar we hebben er vertrouwen in! Beetje aandacht en liefde en dan zou het allemaal goed moeten komen.

18 gedachten over “Tuincentrum, een planten walhalla.”

 1. Ze zijn leuk en ja ook de lantaarn is lief, die hadden wij ook altijd, volgens mij staat die er nog, bij mijn ouders dan 😉 Ik wil je wel advisteren, als de pot erin hangt, na water geven, check na 24 uur de bodem, zit er nog water in, even leeg gooien, anders gaat het water rotten en kunnen er rioolvliegjes omheen gaan hangen als het weer straks weer warmer wordt 😉

  En de rest, dat komt helemaal goed, over het algemeen zie je vanzelf wanneer ze water nodig hebben, nu iets minder, wintertijd, dan straks als de lente weer start. Ik moet ook weer even een rondje doen, dankzij de verwarming, dat is ook nog wel waar je op moet letten, als planten direct boven een verwarming staan zoals hier op de vensterbank, anders… komt goed, mensen geven vaak teveel water, en te weinig in 1x…

  X

 2. Oh dat is dus echt m’n lievelings op zondag hé, tuincentra bezoeken. Die hangende cactus vind ik wel wat viezig. Haha. Het lijkt net een soort dier ofzo. Brr :p wij hebben vooral bananenbomen (8!) staan nu en twee monstera’s. Dat potje past echt heel goed bij dat chinees plantje. Wij hebben ook eentje staan in onze badkamer in een koperen potje maar ik vind jouw kannetje leuker.

 3. Super! Ik ben ook dol op het tuincentrum, haha! Gewoon om door te struinen al 🙂
  Hele mooie planten <3 wij hebben ook veel planten binnen, ik hou ervan!

 4. Wat heerlijk zeg, al dat groen in huis! Ik kan daar echt van genieten. Ik kan trouwens ook geen tuincentrum uitlopen zonder een plant te kopen, de verleiding is gewoon te groot. 😉

 5. Tof hoor, al die planten in huis. Ik heb geen groene vingers maar ook hier staan steeds meer plantjes in huis. Ook eentje die we echt al járen hebben vanuit onze flat. En vorige week kocht ik een mooie bus tulpen die staat te pronken op de tafel. Genieten!

 6. Wat heerlijk dit soort blogs. Ik vind het altijd erg leuk om andermans planten te bewonderen. Ik heb laatst de 30 jaar oude Sanseveria van mijn schoonouders uit elkaar geplukt en alle slechte delen weggegooid. Er hadden huisdieren aan geknaagd en alles :p De stekken doen het echt keigoed en zijn al weer half zo groot als de plant ooit was. Het blijft een heerlijke hobby, die kamerplanten <3

  1. Ja Sanseveria’s zijn zo makkelijk te stekken! Keiharde planten waar je niet snel fout mee kan gaan 🙂 Ik moet mijn oudste plant ook eens gaan ontleden van de slechte bruine bladeren. Er staan op dit moment weer 2 kleine plantjes naast te groeien 😀

 7. Ha, leuk dat jij ook helemaal aan de plantjes bent!

  Ik wist ze nooit levend te houden, maar het gaat me nu eigenlijk wel goed af. Vind plantjes een huis heel gezellig maken 😀

 8. Dit leest zo leuk en herkenbaar, ook ik ben groot fan van al dat mooie groen.

  Alleen een erwtenplantje wil bij mij niet lukken, tot 3 x een mooi exemplaar gekocht en alle 3 mislukt. Teveel /teweinig water. Verkeerde pot…

  Maar genoeg (zelfs teveel) keus!

 9. Ik zocht op “blauwe muren” en kwam o.a. bij jullie uit. Welke kleur/merk blauw zit er op jullie muur, echt een mooie kleur.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven