klimplant tuin

Tuinplanten online bestellen.

Ik kan zo genieten van de plantjes die in de tuin staan. Ik kijk ze het liefst de grond uit : D Alle plantjes zijn nog klein, maar ik zie ze bijna allemaal wel groeien. Ik ben de planten iedere avond aan het sproeien omdat we nu zo’n droge periode hebben. Ik had graag wat meer regen gezien voor de plantjes, maar het voordeel is dat ik nu iedere dag met mijn neus boven de planten sta en echt verschil zie. Zo’n beetje alle planten in onze verhoogde bloembak heb ik online besteld. Tuinplanten online bestellen heeft zo zijn voordelen en deze wil ik graag met je delen!

Toen we begonnen met ons tuinontwerp was het al vrij snel duidelijk dat er een grote verhoogde bloembak moest komen. Onze tuin is flink aan de maat en een kleine bloembak zou een gek gezicht worden tussen al het split. Met betonnen stapelblokken maakten wij zelf de bloembakken in de voor en achtertuin. Twee flinke vierkante bakken en een smal stuk langs de schutting in de achtertuin. De grootste bloembak in de achtertuin is 3 stapelblokken hoog geworden. Dit om een boompje kwijt te kunnen, maar ook om hoogte verschil in de tuin te maken en aparte zithoekjes te creeeren. Het zag er in het begin een beetje gek uit, zo’n enorme lege bak, maar ik ben toch blij dat we het zo gedaan hebben. Het zorgt ervoor dat we een flinke oppervlakte hebben voor natuurlijk groen in de tuin. Dat zorgt voor verkoeling, is goed voor de bijen en de vlinders en het breekt de tuin een beetje op.

tuinplanten online bestellen

Verhoogde bloembak inrichten.

In April ben ik begonnen met de indeling van de bloembakken. Voordat ik echt de planten kon gaan bestellen, had ik een plan nodig. Ik wist al wat ik ongeveer wilde en daarmee ben ik eerst gaan googlen. Ik wilde graag vaste planten die de winter kunnen overleven. Qua kleur had ik er ook al een idee bij, alleen maar groen, wit en paars/blauw. Zo deed ik op internet wat onderzoek en kwamen er wat favoriete planten uit die ik vast opschreef. Thuis heb ik de binnenmaten van de bakken opgemeten en op papier een plattegrond gemaakt. Daarin heb ik licht een raster getekend om de bakken te verdelen in vierkante meters. Met mijn plattegrond ben ik op de website van Tuinplant.nl begonnen met het vullen van mijn digitale winkelmand. Ik had natuurlijk ook naar een tuincentrum kunnen gaan om daar rond te neuzen, maar dat zag ik niet zitten. Tuinplanten online bestellen heeft namelijk een aantal voordelen.  

online tuinplanten

Tuinplanten online bestellen, de voordelen!

Het grootste voordeel vond ik dat ik rustig kon bestellen en nergens naar heb hoeven zoeken. Bijna alle online tuinplant webshops hebben een duidelijke zoek functie. Zo kon ik bij Tuinplant.nl bijvoorbeeld zoeken op vaste planten en dan kon ik daar weer meerdere filters aanzetten. Ik heb vooral gebruik gemaakt van de filters bloeikleur en bloeitijd, maar soms ook van de maximale hoogte. Bij bijna alle planten is dan ook gelijk te zien hoeveel je er nodig hebt per vierkante meter, of ze in de zon kunnen staan en of ze winterhard zijn. Tijdens het bestellen schreef ik gelijk in mijn plattegrond op wat waar moest komen, hoeveel planten en hoe hoog ze worden. Op deze manier had ik overzichtelijk wat ik al had en wat ik nog nodig had. Als ik in een tuincentrum alles had moeten zoeken had ik waarschijnlijk als een kip zonder kop rond gelopen. Nu wist ik precies wat ik had, waar het moest komen en wat iedere plant nodig had.

vaste planten tuin

Voorbereiding is het halve werk.

Ik heb een notitieboekje gekocht waar ik iedere plant in heb opgeschreven. Daarin staat wanneer ze geplant zijn, waar ze staan, hoe groot ze toen waren en wat ze aan verzorging nodig hebben. Ook noteerde ik voor iedere plant wanneer ze eventueel gesnoeid moeten worden en hoever dat dan moet. Zo weet ik volgend jaar tenminste nog wat ik moet doen en hoe iedere plant heet : ) Ook kan ik op deze manier goed zien wat het goed doet, hoe het groeit. De meeste planten hebben wij besteld bij Tuinplant.nl en daar bestelde we ook gelijk 20 zakken aanplantgrond. De planten die zij niet hadden bestelde ik bij Plantbezorgd. Beide bestellingen kwamen netjes binnen gelukkig. De bestelling van Plantbezorgd kwam gewoon met een bezorger. De plantjes zaten netjes in dozen verpakt met een hoop stro om de plantjes te beschermen. Alles zag er goed uit, er zaten naam kaartjes bij de planten om ze te herkennen. Het was alleen even een werkje om al het stro uit de plantjes te krijgen. Bijna al deze planten zijn in de voortuin geplant.

Tuinplant.nl heeft een eigen transport bedrijf en onze enorme bestelling kwam met een vrachtwagen. Deze stopte netjes voor de deur en Tommy heeft alles netjes in ontvangst genomen. De chauffeur haalde alle planten uit kratjes en bezorgde de zakken aanplantgrond tot in de tuin. Bij iedere groep planten zat een naam kaartje. Weer heel handig voor mij, ik zou anders sommige planten zeker niet herkend hebben! Met mijn plattegrond bij de hand heb ik ook deze planten allemaal op hun plek gezet. Het grootste deel was voor de achtertuin. Ik ben uiteindelijk een dag of 3 bezig geweest om alle planten op hun plek te krijgen. Het waren er dan ook ongeveer 223 en toen ik klaar was had ik nog een paar kale plekjes. Daar heb ik nog wat siergrassen voor gehaald bij Tuinwereld. Een tuincentrum vlak bij mijn werk en daar merkte ik gelijk weer hoe blij ik was dat ik het grote deel online had besteld. Bij iedere plant moeten googlen wat het precies is en hoe groot het kan worden etc, is toch een stuk onhandiger zeker met deze hoeveelheden. Ook hebben ze bij het tuincentrum niet alleen maar baby plantjes. Dat is natuurlijk leuk om gelijk een wat grotere plant te kopen, maar dat zie je ook terug bij de kassa..

tuinplanten online

In het kort, waarom online tuinplanten bestellen?

Bij grotere hoeveelheden planten is online bestellen gewoon makkelijker. Je kan rustig uitzoeken wat je precies wilt, je kan online filteren en alle planten die niet bij jouw tuin passen zie je niet. Zo moesten wij vooral planten hebben die in de volle zon kunnen staan. Je hoeft niet tig rondjes te lopen tussen allemaal planten om te vinden wat je zoekt. Je hoeft niet met een volle kar langs de kassa om vervolgens je auto af te laden. Je hebt bij het online bestellen gelijk overzichtelijk wat een plant kan worden. Hoe groot hij kan worden, hoe breed, hoeveel je er nodig hebt, wat voor kleur hij krijgt en wat voor verzorging er nodig is. Ook heb je de mogelijkheid om een formaat te kiezen. Ik kan het alleen maar aanraden eigenlijk, het is mij ontzettend goed bevallen.

Scroll naar boven