Twix brownie

Twix brownie recept, binnen een uur op tafel!

Ik deelde al eerder een heel simpel recept voor een heerlijke brownie met Nutella, vandaag een kleine aanpassing op dit recept voor een jammie Twix brownie. Het recept wijkt bijna niet af van het eerste alleen komt er dit keer Twix bij kijken wat zorgt voor kleine verassing in je brownie, een lekkere bite. Ik denk dat ik deze nog veel vaker ga maken want hij is zoooo simpel maar zoooo lekker! Echt, om je vingers bij op te eten!

simpele brownieIngrediënten: 5 eetlepels bloem, 4 eieren, 1 zakje vanille suiker, 2 of 3 Twixen en 280gr Nutella.

Recept voor Twix brownie.

Zet de oven aan op 175 graden, doe de eieren in een kom en mix deze schuimig tot het een lichte kleur heeft. Verwarm de Nutella in een pannetje (of magnetron) tot deze vloeibaar is en voeg deze dan beetje voor beetje toe aan je eieren, blijf mixen. Voeg dan ook tijdens het mixen de bloem en de vanille suiker toe en mix door tot het allemaal goed gemengd is. Snijd de Twixen in kleine stukjes.

brownie met TwixVet een ovenschaal in met boter en giet een beetje beslag in je ovenschaal, ongeveer 2 centimer dik en leg daar dan stukjes Twix op. Giet vervolgens de rest van het beslag in de schaal en laat boven op ook nog wat stukjes Twix vallen. Ik heb 2 kleine ovenschaaltjes gebruikt die ik ooit eens in een kerstpakket kreeg en kon het beslag dus verdelen over deze 2 schaaltjes. Zet de ovenschaal in het midden van de oven voor 25 tot 30 minuten.

Als de brownie klaar is gewoon even af laten koelen, ovenschaal met bord of rooster op zijn kop zetten en dan valt hij er zo in zijn geheel netjes uit.

Leuk om de brownie af te maken met wat slagroom en een stukje Twix, maar voor nu het resultaat van een kale Twix brownie waar je geen genoeg van krijgt! ; )

Twix brownie receptEetsmakelijk!

simpele Twix Brownie met Nutella

20 gedachten over “Twix brownie recept, binnen een uur op tafel!”

 1. wat doe je…. (ik wil afvallen, nee moet zelfs 😉 )
  dit lijkt me echt te lekker, dit moet ik gewoon een keer maken..

 2. … Weet je hoe leuk het is om zelf brownies te maken, en koekjes die je in de brownie kan doen? Heel leuk, en ook veel lekkerder 😛 Overigens denk ik dan ook weer dat de chocola van de twix niet lekker mixt wat smaak betreft met Nutella. Ik zou er bijvoorbeeld niet aan moeten denken om een twix ook nog eens in de nutella te dopen. Dus waarom ze dan combineren in een ovenschaal?
  *nudge* maar ik snap wel dat dit tijd scheelt en aantrekkelijk klinkt. Maar brownies maken duurt misschien 30 minuten als je het zelf doet. Dus of je hier echt tijd mee wint?

  1. Veel lekkerder is een kwestie van smaak. De smaak van de Twix en de smaak van de Nutella brownie gaan geweldig samen, heerlijk die bite er in dus ik ben blij dat ik ze samen in een ovenschaal heb gedaan, want waarom niet? 🙂

 3. Ik wil dit maken en opeten. Meer kan ik er niet over zeggen. O ja, op naar de winkel om de ingrediënten te halen is ook wel handig. Die cactus staat erg leuk op dat gele kleed, wat een idee!

 4. Wauw Sammie, je bent wel echt op de baking tour hè? Haha. 😛 Twix is echt zooo lekker! Dit soort recepten zijn altijd heel slecht, vooral als je ze tegenkomt op een lege maag, haha. Lijkt me echt heerlijk! 🙂

 5. Het ziet er weer lekker uit! Alleen zou ik experimenteren en een bounty pakken, ik lust geen twix haha :’)

 6. Ooooh yummie yummie! Dit is zo’n lekkernij waarbij je vreest dat je hersenen uit je kop gaan spatten van het genot wanneer je er een hapje uit neemt.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven