vaarwel punk

Vaarwel is voor altijd..

Met tranen in mijn ogen wil ik toch mijn ei kwijt. Ik dacht dat ik uitgehuild was, maar bij het schrijven van de titel kwamen de tranen alweer. 1 van de dingen die ik ook zo mooi vind aan schrijven, je kan je verhaal kwijt, je kan je emotie kwijt en het helpt met verwerken. Vannacht rond 4 uur hebben we afscheid moeten nemen van Punk. Tommy heeft de meest zware beslissing moeten nemen voor zijn beste vriendinnetje, zijn maatje, zijn alles.

Toen ik gister uit mijn werk thuis kwam en de honden uit ging laten had ik niet kunnen bedenken dat het de laatste keer zou zijn dat Punk met me mee liep. Ze was hoogbejaard dus je bereid je altijd voor op het einde wat in zicht komt, maar toch verwacht je het nooit.

Tijdens het bedelen toen we aan tafel zaten zakte haar voorpoot weg, ze leek haar rechter kant niet meer te kunnen houden. Na overleg met de dierenarts hebben we haar laten slapen in de hoop dat ze uit zich zelf weer van haar matras af zou komen om water te drinken. Iets wat in mensen aandoeningen een TIA word genoemd, dat zou het wel eens kunnen zijn en daar zou ze nog van kunnen herstellen.

punk afscheidTommy maakte me om 3 uur wakker, het ging niet meer. Punk bleef maar proberen om op te staan, de vechter die ze was en voor altijd in ons hart zal zijn, wilde bewegen. Haar lijf wilde alleen niet meer, haar lichaam was op. In de auto en bij de dierenarts werd duidelijk dat ze niet meer op zou krabbelen. Tommy heeft de meeste zware maar juiste beslissing moeten nemen vannacht en we zijn bij haar gebleven tot het einde.

Punk, een prachtige Rhodesian Ridgeback is met de goede zorgen van Tommy, een beetje geluk maar vooral op een sterk karakter 14 jaar oud geworden. Eigenwijs, sterk, slim, 14 jaar was zij Tommy´s beste maatje, een respectabele leeftijd, 1 waar je vrede mee hebt, maar het verdriet en gemis zijn er niet minder om.

55 gedachten over “Vaarwel is voor altijd..”

  1. Dankjewel. Met mij gaat het vandaag wat beter, ik heb Bink tenslotte nog en heb Punk vergeleken bij Tommy een stuk korter mee mogen maken. Tommy is nog stuk van verdriet, vind het moeilijk dat hij haar nu gewoon nooit meer zal zien na 14 jaar samen zijn.

 1. Aah wat erg meis. Ik wens jullie veel sterkte toe en weet zeker dat jullie Punk een mooI plekje in jullie hart gaan geven. <3

 2. Wat verdrietig dat het zo snel is gegaan. Wel heel dapper van Tommy om zo’n moeilijke beslissing te maken voor een maatje waar je zoveel van houdt. Heel veel sterkte!

 3. Poeh heftig.. dat is de ellende met huisdieren. In de regel overleef je ze altijd en heb je verdriet van het heengaan.
  Zal missen worden en inderdaad, oud voor grote hond van dit ras ook. Dus.. kun je gerust zeggen dat ze een heel goed leven heeft gehad. Sterkte allebei!

  1. Ja, je weet altijd als je aan een huisdier begint dat het zover zal komen maar het blijft verdrietig. Ik ben er van overtuigd dat ze een geweldig leven heeft gehad 🙂

 4. Aaah dit is zo’n ontzettend heftig en verdrietig besluit. Heb het zelf een half jaar geleden moeten doen bij mijn lieve Spike die 13 was. Ik mis hem nog elke dag.

  Het verdriet krijgt een plek maar ze zal altijd in jullie hart blijven.

  Heel veel sterkte!

  1. Absoluut voor altijd in ons hart 🙂 De tijd zal inderdaad de wonden moeten helen en het verdriet zal minder worden maar het gemis, ik geloof inderdaad dat dat misschien nooit weg gaat, zeker niet voor Tommy. Bedankt.

 5. Wat naar meis.. Ik heb recentelijk ervaren hoe klote het afscheid van een geliefd huisdier is, dus ik voel je verdriet. Take care, sterkte!

 6. Afscheid nemen van een dierbare is zwaar, zo ook van je huisdier. Heel veel sterkte is de komende dagen. Ik leef met jullie mee

 7. Wat ontzettend klote! De pijn wordt minder en de mooie herinneringen gaan vanzelf weer de boventoon voeren, maar voorlopig is het gewoon echt heel erg zwaar. Sterkte in deze tijd. Laat die tranen maar gewoon komen hoor. Dat mag er zijn…

  1. Ja, de tijd zal de wonden moeten helen. Tommy heeft het er vreselijk zwaar mee maar hij was dan ook al 14 jaar met haar samen. Mijn hond is er nog en maakt het net iets makkelijker voor mij maar het is hartverscheurend om Tommy diep verdrietig te zien en niet een beetje verdriet weg te kunnen nemen. Bedankt voor je reactie!

 8. Sterkte. Je kunt je er nooit op voorbereiden, dat afscheid. Mooie leeftijd, en een mooie meid. En dan heb je mooie herinneringen. Maar toegegeven, die vervangen nooit dat warme lijf dat tegen je aanligt. Het zal nog wel even pijn doen, maar dat is evenredig aan hoeveel jullie van haar hielden.

  1. Ja, de tijd zal de wonden moeten helen. Vooral Tommy heeft het er ontzettend zwaar mee, ze zijn 14 jaar samen geweest. Maar de mooi herinneringen zijn we al aan het ophalen 🙂

 9. Heel veel sterkte lieve schatten, voor jullie allebei, ja ik weet het ook 14, en het meest erge is nog wel, dat ze nog zo bij zijn met hun geest maar dat lichaam inderdaad, diezelfde beslissing hebben mijn ouders anderhalf jaar geleden moeten nemen met onze familie hond Lycos, onze lease hond….

  Echt heel veel sterkte, en laat ze maar stromen, die tranen, het gemis…. Dikke knuffel voor jullie <3

  X

  1. Ja het beestje was gewoon op. 14 jaar was ook al een uitzonderlijke leeftijd voor zo’n hond en we hebben geluk gehad dat we haar zo lang bij ons hebben kunnen houden. Nu heeft ze alle rust die ze verdiend. Knuffel terug 🙂

 10. Heel veel sterkte voor jullie beiden! Ik weet niet hoe het voelt om een huisdier te verliezen, maar ik kan mij zeker voorstellen dat het heel heftig kan zijn. Nogmaals sterkte in deze moeilijke periode. :'(

 11. Heel veel sterkte!
  Ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik het artikel las, ik weet hoe moeilijk het is om een huisdier te verliezen 🙁

 12. pffffffffffff, altijd een drama als je je beste huisvriend moet achter laten.
  Ook al weet je dat zo’n moment er altijd kan aankomen, want zo lang leven die honden nu ook niet.
  Sterkte aan jullie allebei, Sammie!

 13. Ik weet helaas uit eigen ervaring hoe zwaar het is als je zo’n beslissing moet nemen. Drie jaar geleden één van onze katten moeten laten inslapen en ja, dat moment… verschrikkelijk. Heel veel sterkte allebei!

 14. Heel veel sterkte!! En ze mag dan wel een respectabele leeftijd bereikt hebben het verdriet is er niet minder om he? Zo lang al bij je… Wat een gemis he??

 15. Mijn ergste nachtmerrie, één van mijn 4 honden die iets kan mankeren en moet worden ingeslapen. Mag ik als eerste opmerken dat Tommy adequaat en snel gehandeld heeft? Al met al heeft het geen dagen hoeven duren dat het dier heeft moeten lijden tot het einde.

  Verder wens ik jullie sterkte met het verlies 🙁

 16. Oh wat sneu! Het blijft altijd moeilijk, ook al ben je erop ‘voorbereidt’. Het is toch een diertje, een vriendje, wat ineens niet meer is. Heel veel sterkte voor Tommy en jou! X

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven