Vaarwel is voor altijd..

Met tranen in mijn ogen wil ik toch mijn ei kwijt. Ik dacht dat ik uitgehuild was, maar bij het schrijven van de titel kwamen de tranen alweer. 1 van de dingen die ik ook zo mooi vind aan schrijven, je kan je verhaal kwijt, je kan je emotie kwijt en het helpt met verwerken. Vannacht rond 4 uur hebben we afscheid moeten nemen van Punk. Tommy heeft de meest zware beslissing moeten nemen voor zijn beste vriendinnetje, zijn maatje, zijn alles.

Toen ik gister uit mijn werk thuis kwam en de honden uit ging laten had ik niet kunnen bedenken dat het de laatste keer zou zijn dat Punk met me mee liep. Ze was hoogbejaard dus je bereid je altijd voor op het einde wat in zicht komt, maar toch verwacht je het nooit.

Tijdens het bedelen toen we aan tafel zaten zakte haar voorpoot weg, ze leek haar rechter kant niet meer te kunnen houden. Na overleg met de dierenarts hebben we haar laten slapen in de hoop dat ze uit zich zelf weer van haar matras af zou komen om water te drinken. Iets wat in mensen aandoeningen een TIA word genoemd, dat zou het wel eens kunnen zijn en daar zou ze nog van kunnen herstellen.

Tommy maakte me om 3 uur wakker, het ging niet meer. Punk bleef maar proberen om op te staan, de vechter die ze was en voor altijd in ons hart zal zijn, wilde bewegen. Haar lijf wilde alleen niet meer, haar lichaam was op. In de auto en bij de dierenarts werd duidelijk dat ze niet meer op zou krabbelen. Tommy heeft de meeste zware maar juiste beslissing moeten nemen vannacht en we zijn bij haar gebleven tot het einde.

Punk, een prachtige Rhodesian Ridgeback is met de goede zorgen van Tommy, een beetje geluk maar vooral op een sterk karakter 14 jaar oud geworden. Eigenwijs, sterk, slim, 14 jaar was zij Tommy´s beste maatje, een respectabele leeftijd, 1 waar je vrede mee hebt, maar het verdriet en gemis zijn er niet minder om.

55 reacties op “Vaarwel is voor altijd..”

 1. schrijver2020

  Ik zit hier gewoon met je mee te huilen. Oh wat erg voor jou en Tommy. Heel veel sterkte, meis. XXX

  1. Sammie

   Dankjewel. Met mij gaat het vandaag wat beter, ik heb Bink tenslotte nog en heb Punk vergeleken bij Tommy een stuk korter mee mogen maken. Tommy is nog stuk van verdriet, vind het moeilijk dat hij haar nu gewoon nooit meer zal zien na 14 jaar samen zijn.

 2. Deisy

  Aah wat erg meis. Ik wens jullie veel sterkte toe en weet zeker dat jullie Punk een mooI plekje in jullie hart gaan geven. <3

 3. SophietjeS

  Wat verdrietig dat het zo snel is gegaan. Wel heel dapper van Tommy om zo’n moeilijke beslissing te maken voor een maatje waar je zoveel van houdt. Heel veel sterkte!

 4. Rachel Kromdijk – 24 jaar, blogger, youtuber, Fashion, Lifestyle, Recepten, DIY

  Vreselijk.. ik moet al janken als mijn hamster dood in zn hokje lag na 2 jaar.. sterkte met het verlies meid!

 5. Regenboogvlinder – Ik ben een gepensioneerde, levenslustige vrouw, moeder, schoonmoeder en oma. Vriendin van de allerliefste man, waar ik oud mee hoop te worden! Ik heb 2 geweldige kinderen, 1 zoon en 1 dochter en daarbij als bonus een schoondochter en een schoonzoon. En 2 fantastische kleindochters van 19 en 18 die op Gran Canaria wonen. Ik woon in het midden van het land en doe vrijwilligerswerk bij een Nationaal Monument. Hobby's: lezen, bloggen, uit eten, computeren maar dan van alles en nog wat, muziek luisteren, reizen.

  Poeh heftig.. dat is de ellende met huisdieren. In de regel overleef je ze altijd en heb je verdriet van het heengaan.
  Zal missen worden en inderdaad, oud voor grote hond van dit ras ook. Dus.. kun je gerust zeggen dat ze een heel goed leven heeft gehad. Sterkte allebei!

  1. Sammie

   Ja, je weet altijd als je aan een huisdier begint dat het zover zal komen maar het blijft verdrietig. Ik ben er van overtuigd dat ze een geweldig leven heeft gehad 🙂

 6. pluseenbeetjenl

  Aaah dit is zo’n ontzettend heftig en verdrietig besluit. Heb het zelf een half jaar geleden moeten doen bij mijn lieve Spike die 13 was. Ik mis hem nog elke dag.

  Het verdriet krijgt een plek maar ze zal altijd in jullie hart blijven.

  Heel veel sterkte!

  1. Sammie

   Absoluut voor altijd in ons hart 🙂 De tijd zal inderdaad de wonden moeten helen en het verdriet zal minder worden maar het gemis, ik geloof inderdaad dat dat misschien nooit weg gaat, zeker niet voor Tommy. Bedankt.

 7. Sommarmorgon.com

  Wat naar meis.. Ik heb recentelijk ervaren hoe klote het afscheid van een geliefd huisdier is, dus ik voel je verdriet. Take care, sterkte!

 8. Afscheid nemen van een dierbare is zwaar, zo ook van je huisdier. Heel veel sterkte is de komende dagen. Ik leef met jullie mee

 9. sneeuwkipje / Jessica – 26 jaar - af en toe blogger - geniet van het leven - dol op poezen Bebp & Miep.

  Heel veel sterkte met het verlies. <3

 10. misspaperfection

  Vreselijk toch dat we van huisdieren zo snel afscheid moeten nemen. Ik mis mijn Rosie ook nog altijd enorm. Veel sterkte voor jou en Tommy!

 11. Puck @ be INEFFABLE – Reisblogger | mamablogger | lifestyleblogger | duoblogger. En dit alles op beineffable.com

  Wat ontzettend klote! De pijn wordt minder en de mooie herinneringen gaan vanzelf weer de boventoon voeren, maar voorlopig is het gewoon echt heel erg zwaar. Sterkte in deze tijd. Laat die tranen maar gewoon komen hoor. Dat mag er zijn…

  1. Sammie

   Ja, de tijd zal de wonden moeten helen. Tommy heeft het er vreselijk zwaar mee maar hij was dan ook al 14 jaar met haar samen. Mijn hond is er nog en maakt het net iets makkelijker voor mij maar het is hartverscheurend om Tommy diep verdrietig te zien en niet een beetje verdriet weg te kunnen nemen. Bedankt voor je reactie!

 12. Daenelia – Blogging: daenelia.com Blogging about my dog and cats: tuxedocat.nl Blogging about films: films.daenelia.com

  Sterkte. Je kunt je er nooit op voorbereiden, dat afscheid. Mooie leeftijd, en een mooie meid. En dan heb je mooie herinneringen. Maar toegegeven, die vervangen nooit dat warme lijf dat tegen je aanligt. Het zal nog wel even pijn doen, maar dat is evenredig aan hoeveel jullie van haar hielden.

  1. Sammie

   Ja, de tijd zal de wonden moeten helen. Vooral Tommy heeft het er ontzettend zwaar mee, ze zijn 14 jaar samen geweest. Maar de mooi herinneringen zijn we al aan het ophalen 🙂

 13. Morgaine

  Heel veel sterkte lieve schatten, voor jullie allebei, ja ik weet het ook 14, en het meest erge is nog wel, dat ze nog zo bij zijn met hun geest maar dat lichaam inderdaad, diezelfde beslissing hebben mijn ouders anderhalf jaar geleden moeten nemen met onze familie hond Lycos, onze lease hond….

  Echt heel veel sterkte, en laat ze maar stromen, die tranen, het gemis…. Dikke knuffel voor jullie <3

  X

  1. Sammie

   Ja het beestje was gewoon op. 14 jaar was ook al een uitzonderlijke leeftijd voor zo’n hond en we hebben geluk gehad dat we haar zo lang bij ons hebben kunnen houden. Nu heeft ze alle rust die ze verdiend. Knuffel terug 🙂

 14. AroundSan

  Heel veel sterkte voor jullie beiden! Ik weet niet hoe het voelt om een huisdier te verliezen, maar ik kan mij zeker voorstellen dat het heel heftig kan zijn. Nogmaals sterkte in deze moeilijke periode. :'(

 15. DinjaDONUT – Utrecht, the Netherlands

  Heel veel sterkte!
  Ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik het artikel las, ik weet hoe moeilijk het is om een huisdier te verliezen 🙁

 16. Hugo

  pffffffffffff, altijd een drama als je je beste huisvriend moet achter laten.
  Ook al weet je dat zo’n moment er altijd kan aankomen, want zo lang leven die honden nu ook niet.
  Sterkte aan jullie allebei, Sammie!

 17. Simplynspecial – Veldhoven – Enthousiaste creatieveling met een persoonlijke lifeblog met een vleugje beauty. www.simplynspecial.nl

  Wat verdrietig, hoe oud je beestje ook is, dit zijn pijnlijke dingen 🙁 Lijkt me een hele moeilijke beslissing. Heel veel sterkte samen.

 18. wiebie74

  Ik weet helaas uit eigen ervaring hoe zwaar het is als je zo’n beslissing moet nemen. Drie jaar geleden één van onze katten moeten laten inslapen en ja, dat moment… verschrikkelijk. Heel veel sterkte allebei!

 19. natasjaslifestyle – Mijn naam is Natasja, ik ben geboren op 10 november 1971 en moeder van twee zoons (2002 en 2006). Mijn grote liefde is mijn gezin, daar leef ik voor. Ik heb 14 jaar gewerkt bij een grote uitzendorganisatie, waar in februari 2016 een eind aan kwam. Soms voel je gewoon dat je niet meer bij elkaar past. Je vindt elkaar wel leuk, maar je kunt het niet eens zijn met elkaars zienswijze en aanpassingen, en als je teveel water in de wijn gaat doen, wordt het nou eenmaal smakeloos. En dus heb ik toen met pijn in mijn hart besloten om weg te gaan, op zoek naar mijn passies, naar wat ik werkelijk wil. Ik ben twee keer geopereerd aan mijn rug, en ook dat heeft een grote impact gehad op mijn leven, dat klinkt misschien zwaar maar zo bedoel ik het niet, ik heb echt moeten leren om mijn leven anders in te richten. Toch is het moeilijk om het anders te doen dan vroeger, ik heb ervaren dat het een tijd goed gaat, totdat je denkt het gaat goed, en voor je het weet val je in je oude patroon. Hier kun je het verhaal van begin tot eind lezen, in deze link zitten de links van het hele verhaal. Ik hou van schrijven over wat mij bezig houd, mijn gezin, muziek, eten, mijn zoektocht naar mijn nieuwe baan, menstruatieproblemen, jeugdherinneringen en hoe hou je je als vrouw staande in deze maatschappij. Ik wens je veel plezier met het lezen van mijn blog, en ik ben ook altijd heel nieuwsgierig naar jullie reacties, dus schroom niet. Veel liefs Natasja

  Heel veel sterkte!! En ze mag dan wel een respectabele leeftijd bereikt hebben het verdriet is er niet minder om he? Zo lang al bij je… Wat een gemis he??

 20. Tessa | 52druppels.nl

  Ah neeeeehh!! Maar wat mooi geschreven, zit hier met tranen in mn ogen… Heel veel sterkte samen

 21. marjanloli

  Mijn ergste nachtmerrie, één van mijn 4 honden die iets kan mankeren en moet worden ingeslapen. Mag ik als eerste opmerken dat Tommy adequaat en snel gehandeld heeft? Al met al heeft het geen dagen hoeven duren dat het dier heeft moeten lijden tot het einde.

  Verder wens ik jullie sterkte met het verlies 🙁

 22. Oh wat sneu! Het blijft altijd moeilijk, ook al ben je erop ‘voorbereidt’. Het is toch een diertje, een vriendje, wat ineens niet meer is. Heel veel sterkte voor Tommy en jou! X

 23. jackiedeklerk – Middelburg

  de tranen lopen over mijn wangen…
  wat vreselijk, dit zijn echt zulke moeilijke beslissingen..

Reacties zijn uitgeschakeld.