vakantie op Lesbos

Vakantie op Lesbos. Zon, zee & strand!

Ik vertelde pas geleden al dat wij op vakantie zijn geweest naar Lesbos, het plaatsje Petra om precies te zijn. Inmiddels ben ik alweer aan het werk en denk ik met regelmaat terug aan die fijne vakantie in Petra. Vandaag wil ik jullie nog iets meer vertellen over onze vakantie in Petra. Over het charmante plaatsje aan zee, het lekkere eten en wat we gedaan hebben in die 8 dagen vakantie op Lesbos.

Zon, zee & strand.

Zoals ik al eerder verteld heb, we hebben vooral een luier vakantie gehad. In de ochtend vertrokken we meestal rond een uurtje of half 11 naar Kantina voor ontbijt. We voerde vaak een loslopende viervoeter wat van ons beleg, keken naar de vele brommers en motoren en dronken koffie en frappe. Vanaf daar wandelde we naar het strand. We logeerde in appartement Toula en alles was op loop afstand. Dit was ideaal. Op het strand aangekomen bestelde we een grote fles water en lazen boeken, doken de zee in als we het warm kregen en luierde er op los. Het was heerlijk! Het strand was niet te druk, de strandbedjes waren gratis bij consumptie, al was het ook prima als je niets bestelde. Alles ging op het gemakje bij de Grieken. De zee was precies goed, niet te opgewarmd en ook niet te koud. Het werd wel al snel diep, maar dit vonden wij alleen maar prettig.

hond lesbos petra

frappe

Boss ijs

Als we klaar waren met luieren (meestal rond 5 uur) wandelden we terug naar het appartement en namen een douche. Tommy dronk een Grieks biertje wat we onderweg bij de supermarkt haalde en ik genoot van een ijsje wat ze daar verkochten en zo freaking lekker was! De aftersun werd gretig opgesmeerd en als we weer helemaal bijgekomen waren van die toch wel zware strand dag ; ) trokken we kleding aan. Wandelden terug naar het kleine centrum van Petra en kozen een restaurantje uit voor heerlijk Grieks eten.

Vakantie op Lesbos & eten.

We hebben 3 avonden bij hetzelfde Griekse restaurant gegeten, Grill Garden Kalderimi, het eten was daar gewoon zo lekker! Tommy ging standaard voor de Griekse salade als voorgerecht want de tomaten en komkommers zijn in Griekenland zoooo lekker. Niet te vergelijken met die water staven en smaakloze rode ballen hier in Nederland. Ik ging meestal voor de feta saganaki, gebakken feta is mijn favoriet! Voor het hoofdgerecht gingen we bij dit restaurant voor de mixed gyros, een mix van kip en varkens gyros. We kregen er heerlijke tzatziki bij en verrukkelijke pita broodjes. Tijdens het eten liepen de zwerf katten voorbij en wij voerden ze altijd wel wat stukjes vlees. Het restaurant zat in een prachtige tuin vol met bloemen en bananen bomen, fantastisch!

Grill Garden Kalderimi

restaurant Lesbos

Uiteraard hebben we de overige avonden ook gegeten! We hebben een avond gegeten bij een restaurant met een schitterend uitzicht op zee, het eten was alleen mwah. Al was de vlees plank die Tommy had wel weer erg goed. Een andere avond hebben we gegeten bij het grill restaurant tegenover Kantina waar Tommy genoot van gegrilde vis en ik van garnalen.

Kerkje Petra.

kerk lesbos petra

Op onze laatste dag in Petra hebben we het kerkje op de rots bezocht. 114 traptreden omhoog in de hitte is best een uitdaging ; ) Het uitzicht als je helemaal bovenop bent is de beloning. We hebben het kerkje ook van binnen even bekeken, en dat was mooi maar niet bijzonder. Ik ben misschien ook een beetje verwend door de prachtige kerken die ik in Italië heb gezien. Toch ben ik blij dat we de laatste dag van onze vakantie op Lesbos nog iets gedaan hebben. Was wel erg geweest als we het kerkje in Petra niet eens even bezocht hadden. Het was maar een klein stukje lopen vanaf ons appartement.

lesbos Petra kerk

uitzicht Lesbos Petra kerk

Petra Lesbos

Er komt nog een blogje online, we hebben 1 ander dorp bezocht toen we in Lesbos waren. Deze komt later online in een blogpost : )

16 gedachten over “Vakantie op Lesbos. Zon, zee & strand!”

  1. Ziet eruit als een fijne vakantie! Ik ben vind de Griekse eilanden (heb er maar 2 bezocht) sowieso erg leuk. Volgens mij hebben ze allemaal een eigen charme. En dat ijsje met karamelbrownie lijķt me lekker.

  2. Smaakloze rode ballen… haha… maar je hebt wel gelijk hoor! Groente en fruit smaakt stukken beter in het buitenland dan hier. Ik krijg dankzij je foto’s wel direct zien om weer eens naar Griekenland te gaan, ik ben alleen op Kreta geweest, dus er valt nog genoeg te ontdekken.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven