Valentijn Oreo lollies

Valentijn Oreo lollies Super simpel zoet recept!

Ja, het is weer bijna tijd voor Valentijn. Wij doen er eigenlijk niets aan. Het is natuurlijk nogal comercieel allemaal en je kan iedere dag vertellen dat je van iemand houdt. Daar hoeft het geen 14 februari voor te zijn. Toch vind ik het jammer om de dag helemaal over te slaan. Daarom besloot ik maar weer eens de keuken in te duiken. Geïnspireerd zoals altijd door Pinterest ging ik voor Valentijn Oreo lollies : )

Ik had van te voren gedacht dat mijn lollies uit elkaar zouden gaan vallen of dat de Oreo koekjes zouden breken maar alles is wonderlijk goed gekomen! Dit recept is een makkie, als je maar een beetje geduld hebt ; )

Nodig voor Valentijn Oreo lollies:

Oreo lollies receptIk gebruikte voor dit recept Oreo Strawberry cheesecake koekjes. Je kunt natuurlijk ook de normale gebruiken, maar die vind ik zelf niet zo lekker. Verder heb ik witte chocolade gebruikt, maar ook melk chocolade en rode candy melts. Voor de versiering heb ik kokos snippers en roze en rode funcakes musketzaad gebruikt en lollie stokjes voor het uiterlijk van een lollie ; )

Recept Valentijn Oreo lollies.

Begin met het smelten van je chocolade. Ik had 3 pannetjes op het vuur voor de 3 verschillende kleuren. Ik had de chocolade ook nog voor iets anders nodig, je kunt ook gewoon voor 1 kleur gaan.

De Oreo koekjes moet je van elkaar los maken, dit ging de eerste x mis. Het koekje brak in kleine deeltjes. Tip van Sammie: Daarna besloot ik om ze gewoon met een schilmesje van elkaar af te snijden. Dit gaat heel goed en je koekjes blijven allemaal heel.

Oreo lollies maken

Haal een lollie stokje door je gesmolten chocolade of candy melts en druk deze op 1 van de Oreo koekjes, smeer met een mes een beetje op de andere helft en druk de 2 Oreo koekjes stevig op elkaar. Leg de koekjes zolang op een snijplank. Als je al je koekjes gedaan hebt plaats je de snijplank in de koelkast. LET OP: Laat ze daar minimaal 15 minuten in liggen! Ja dit is het gedeelte dat je even geduld moet hebben. De candy melts/chocolade moet even goed uitharden. Als je dit niet doet bestaat de kans dat je koekjes later uit elkaar vallen.

Zorg dat je strooisel klaar staat en je chocolade allemaal gesmolten is. Leg op een snijplank een vel ovenpapier. Haal je Oreo lollies uit de koelkast en haal ze door de gesmolten chocolade. Even laten uitdruppen is het beste. Bestrooi ze daarna direct met je strooisels aan beide kanten en leg ze dan op het vel ovenpapier. Dan mogen ze weer terug de koelkast in om hard te worden.

Oreo lollies Valentijn

Daarna heb je heerlijke zoete Valentijn Oreo lollies!

24 gedachten over “Valentijn Oreo lollies Super simpel zoet recept!”

  1. Ik krijg honger, haha 😉
    Ze zien er erg lekker uit en het recept is ook simpel. Of ik ze voor Valentijnsdag ga maken weet ik nog niet, maar ik ga het recept in ieder geval even opslaan!

  2. Wat een leuk recept, deze ga ik sowieso bewaren! Ik maakte altijd cakepops met zo’n speciale vorm en mix, maar dit is veel makkelijker en ik denk zelfs nog lekkerder! X

  3. Dit ziet er vrolijk uit zeg! Het is vast ook heel lekker. Vooral die met de kokossnippers gaan er bij mij vast wel in! 😉 Leuk idee!

  4. Ik vind ze alleen al te leuk om naar te kijken! Zelf ben ik niet zo gek op Oreo koekjes en mijn mannen al helemaal niet. Dus dan zou ik ze moeten maken voor de leuk. Is ook een optie 😉

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven