kinderverjaardag

Van Babyshowers naar kinderverjaardagen

Werden wij vorig jaar nog in de babyshowers en kraamvisite perikelen geworpen, zo komen nu ineens de kinderverjaardagen om de hoek kijken. Voor mensen (zoals Tommy en Sammie) die geen kinderen willen is dat best wel even wennen. ; )

Die babyshowers en die keren dat we op kraamvisite moesten waren een eitje! Cadeautje? Oh ik ren naar de Primark en vermaak me kostelijk tussen alle schattige baby kleren. Zoveel leuke dingen voor kleine prijsjes. Voor ik het weet heb ik een tas vol, die baby is er toch binnen no-time weer uitgegroeid dus beter een hele outfit voor een normale prijs dan een shirtje van 40 euro wat hij/zij 2 keer aan kan. Ouders happy, wij happy. Die baby heeft toch geen flauw idee wat hij of zij draagt. ; )

Toch een beetje gekker doen dan vind je op internet de meest leuke baby kleding!

kraam visite cadeau1. Batman Jongens Rompertje 2.Winnie de Poeh Jongens Rompertje 3.Noppies Boy T-shirt 4.Kids Meisjesrompertje 5.Petit Bateau Meisjes Jas 6. Petit Bateau Meisjes Rompertje

Maar een kinderverjaardag.. Dat is hele andere koek! Wij ontvingen een heel leuk uitnodigings kaartje voor de eerste verjaardag van M. Oh oh, dachten we er vanaf te zijn na die kraam visite’s, helemaal niet bij stil gestaan dat de ukkies ook ieder jaar jarig zijn. Natuurlijk gaan we want hoe cool dat we worden uitgenodigd!

Tommy en ik willen geen kinderen dus toen iedereen om ons heen zwanger werd zeiden we al tegen elkaar, oh god moeten we straks allemaal baby’s gaan bekijken en dan vertellen dat het zo’n mooi kindje is. Even eerlijk, als ze net geboren zijn zien ze er wat mij betreft allemaal uit als aardappels.

babyshowerMaar vergeleken bij op kraamvisite gaan is de eerste verjaardag een hindernisbaan voor gevorderden. Ga je op kraam visite is het cadeautje zo gescoord, zelfs een pak luiers is een prima cadeau, je bent vaak de enige op visite want het moet allemaal niet te druk, je houdt de aardappel even beet, verteld hoe mooi hij/zij is, je babbelt even over koetjes en kalfjes terwijl je je vol propt met beschuit met muisjes.

Nou een kinderverjaardag gaat er heeeeeel anders aan toe! Het begint al bij het cadeau, drama! Wat vind een ukkie van 1 leuk? Vind hij uberhaupt al iets leuk? Na navraag bij de moeder scoorde Tommy een speelgoed ding met geluid etc uit de zoef zoef of woef woef (whatever) serie en kwamen wij aan op de juiste tijd bij de verjaardag. Het is er veel drukker als bij de kraamvisite!
Je word omringd door trotse opa’s, oma’s, tante’s, ooms, broers etc die allemaal de kleine uk zijn eerste verjaardags taart willen zien aanvallen. Dat viel al tegen want M. was niet heel erg onder de indruk van zijn taart, wel van het kaarsje en diens vlammetje maar daar mocht hij nou weer net niks mee, hij was echter wel erg onder de indruk van alle starende, aanmoedigende mensen om hem heen. Ik kan me zo voorstellen wat de kleine gedacht moet hebben: wtf jongens? Zit er soms spinazie tussen mijn tanden? Wat is er??!!

Dan de cadeau’s, hij word overladen met pakjes en er word uiterst enthousiast geprobeerd om M. het cadeaupapier te laten scheuren. Again.. Fail. Gelukkig lopen er ook een horde neefjes en nichtjes rond die maar al te graag pakjes open scheuren en duidelijk last hebben van vroege doofheid. Die pakjes zijn toch echt voor M. je mag helpen scheuren maar daar houdt het op hoor. Het lijkt me heel lastig om 3 te zijn tussen bergen cadeaus die niet voor jou zijn.

Die horde kleine kinderen horen er natuurlijk helemaal bij op een kinderverjaardag en doen goed hun best om het volume op het feestje flink op te krikken. Misschien dat bij een aantal van hun daarom de oortjes niet zo goed werkte en Nee werd verstaan als Ja, go for it.

Een leuk gesprek met de ouders hebben is ook lastig want die zijn uiteraard de hele tijd druk met drankjes en hapjes. M. is 1 geworden maar of hij daar nou veel van mee gekregen heeft.. Kinderverjaardagen op deze leeftijd zijn vooral leuk voor de ouders denk ik, mits zij de tijd hebben er van te genieten tussen het bedienen van de gasten en het maken van foto’s waar je je als kind later voor schaamt.

Ik heb het naar mijn zin gehad hoor, ik heb vooral genoten van de verbaasde blikken van de jarige ukkie die geen hol begreep van alle drukte en alle mensen. Ik heb gelachen om ontzettend enthousiaste familie leden en het is leuk om je vrienden (de ouders) te zien stralen. Wat ik geleerd heb deze dag?

 1. Speelgoed voor een kind van 1 kan zeker nog 3 jaar mee.
 2. Hij was naar mijn mening net zo blij geweest met een balletje of een wc rol. Misschien zelfs blijer.
 3. Kinderverjaardagen zijn druk en slecht voor de oren.
 4. Met bier is het leuker (puntje van Tom)
 5. Mensen met kinderen of een kinderwens vinden het prachtig.
 6. Oma’s, opa’s, andere familieleden kieren enthousiast bij alles wat de jarige doet en iedere blik van de ukkie word verklaard als: oh kijk eens hoe dolletjes hij het vindt!
 7. Een kinderverjaardag is vermoeiend en zou gezien moeten worden als een serieuze sport.
Een aantal links in dit bericht bevatten affiliate links.

41 gedachten over “Van Babyshowers naar kinderverjaardagen”

 1. Ik heb het uitgebreid vieren van eerste verjaardagen nooit zo begrepen. Ik heb geen kinderen, wel een kinderwens, maar vind kinderverjaardagen echt afschuwelijk! Haha. Toen mijn nichtje 6 werd en zelf met haar vriendinnetjes ging spelen werd het pas leuk. Dat was rustig voor ons. Succes, je bent er nog niet vanaf 🙂

 2. Geweldig om te lezen, hier ook bewust gekozen voor het vieren van verjaardagen alleen met familie. Is al druk zat, het maakt de kids echt niet uit of er tien of twintig mensen op de stoep staan die ze verder niet kennen.

 3. Whahahahaha gelukkig heb ik een hele kleine familie dus dat is altijd rustig geweest voor ons. En pas toen ze ouder werd ging ze zelf vragen mag die of die ook komen, ja hoor mag, nodig ze maar uit… maar dan nog, was dat vrij klein en ontzettend leuk, weinig andere kinderen, mijn nicht was tiener en pas nu is ze zelf zwanger en is mijn dochter al volwassen, dus het blijft bij ons klein denk ik. 😉

  X

 4. Wij hebben een mega grote familie met veel kids en ook in mijn vriendengroep zitten veel kids. Ik moet eerlijk zeggen dat ik kinderverjaardagen vreselijk vind. Niet dat ik van kinderen hou, maar ik vind het zo druk met al die snottebellen en schaterende ouders.

 5. Hahaha, wat leuk geschreven! Ik heb hier nog niet zo heel veel kinderverjaardagen. Maar als dat het geval is probeer ik wel altijd te gaan. Het zijn vaak toch vrienden of familie en dat vind ik altijd wel gezellig. Cadeaus zijn soms een issue inderdaad. Vaak koop ik iets handigs, zoals kleren. Het kind in kwestie wordt toch al overladen met cadeaus.

 6. Hihi leuk om te lezen. Om eerlijk te zijn vond ik het een hele mijlpaal dat ze 1 werd maar een groot feest hoefde voor mij ook niet. Dus makkelijk gehouden, niet veel mensen uitgenodigd en verdeeld in twee groepjes zodat Eline tussendoor nog kon slapen en inderdaad het papier om de cadeautjes was net zo of zelfs interessanter dan het cadeau zelf haha.

 7. “even eerlijk, als ze net geboren zijn zien ze er wat mij betreft allemaal uit als aardappels.” You made my day! Mijn vriend en ik willen (en kunnen) ook geen kinderen krijgen. Aankomend weekend heb ik een babyshower. Om ons heen zijn er heel wat vrouwen zwanger. Dat krijg je met deze leeftijd. Ik denk echt dat het helemaal niets voor mij gaat zijn, zo’n babyshower en al dat geklets met die andere zwangere dames (want er zijn er maar liefst 3 hoogzwanger).

 8. Mijn vriendin is vorige week bevallen. Bij ’t geboortekaartje krijg je dan een kaartje met ’t adres van de geboortelijst op. Maar door omstandigheden kreeg ‘k ’t kaartje niet aan, dus moest ‘k vragen waar de geboortelijst lag. Bleek dat de geboortelijst niet in ’t stad lag, maar zo’n 30km hier vandaan :/ ‘k Had eerlijk waar geen zin & tijd om daar naar toe te rijden, want 9/10 staan er heel dure dingen waar van je denkt, wat heeft ’t kind daar aan? ‘k Heb lang getwijfeld, maar ben dan toch naar een winkel in de buurt geweest & heb daar wat kleertjes uitgekozen. Ik hoop dat ze er niet van aangedaan zijn 😉

  1. Geboortelijst? Oh daar heb ik nog nooit van gehoord! Gelukkig doen ze dat hier niet haha, al is t misschien wel makkelijker als je zelf niks hoeft te verzinnen 🙂

   1. Ja, dat word hier in België gedaan. Vanaf ’t moment dat je zwanger bent kan je in één of andere winkel waar ze babyspullen verkopen, zo’n lijst laten klaarmaken. Die lijst bepaal je als zwangere ouders volledig zelf. Zo kiest de ene liever kleertjes & benodigdheden als flesjes, de ander kiest dan liever duurdere spullen die ze dan zelf niet moeten aankopen. Zo gebeurt ’t ook dat als iemand trouwt er een huwelijkslijst kan gemaakt worden in een winkel. Is wel handig voor de persoon in kwestie zelf, maar minder voor de persoon die ’t moet kopen, vind ‘k. Ok, je weet dan mssn niet wat je eigenlijk echt moet kopen in zo’n geval, maar aan zo’n lijst hangt meestal ook wel een prijskaartje.

    1. Ahh, dat klinkt inderdaad een beetje handig. Een wat duurder cadeau kan dan ook gedeeld worden door meerdere mensen, is misschien toch wel handig. Zo weet je als ontvanger ook niet echt wat je krijgt, blijft het nog een beetje een verassing.

 9. Oh de eerste verjaardag van mijn oudste kan ik ik ook nog zo goed herinneren, aangezien hij bij beide families de oudste is, had ik geen idee, wat te doen met de eerste verjaardag. Ik bestelde bij de bakker een Bob de Bouwer taart van €50,00 echt waar!! We hebben nog weken taart gegeten zo groot was het. Ik had iedereen, buren, vrienden, familie en kennissen uitgenodigd. Mijn zoon mocht zeker niet slaan in de taart, zonde, vies, troep. Het was zo druk, en ik was alleen maar bezig. Toen het partijtje afgelopen was en ik mijn zoon in bed legde heeft ie een uur gehuild van alle indrukken en drukte… Dat dus nooit meer!! Nu word hij al 13 jaar, en de verjaardagen worden steeds rustiger heerlijk!

 10. Hoewel ik moeder ben en dit jaar ook een eerste verjaardag ga vieren begrijp ik helemaal wat je bedoelt. Ik kan zelf niet heel goed tegen drukte en gillende kinderen en ken verjaardagen waar dit soort ongeleide projectielen de hele dag gillend rondlopen. Vreselijk. Soms vind ik het wel jammer dat ik geen grote familie met neefjes en nichtjes heb, maar voor een aanstaande verjaardag lijkt me dat heerlijk. En heel rustig 😉

 11. Wat heb je dit heerlijk geschreven Sammie, ik heb het met plezier gelezen.
  Verder wil ik je nog een complimentje maken voor de prachtige manier waarop jij je weet te verplaatsen in een eenjarige jarige!

  Ik herinner me de eerste verjaardagen van mijn kinderen nog heel goed, al is dat inmiddels meer dan 20 jaar geleden.

 12. Welcome to my world! Baby’s lijken op aardappels, hilarisch! Raak gesproken hoor. Behalve mijn baby’s dan 😉

  Het is hier feestweek, mijn dochter heeft twee kinderfeestjes waarvan een van een tweeling. Dan ga ik dus naar de webshop van Bart Smit.

 13. Hahahha wat een heerlijk artikel meis <3 Vooral de vergelijking met aardappelen vind ik helemaal geeweldig. Je hebt mij trouwens dus wel aan het denken gezet hea aangezien sommige van mijn vriendinnen in leeftijd komen voor kinderen en ik dit dus mezelf over paar jaar ook zie doen. O men! Dat wordt wat. Want anders dan jou ben ik als de dood dat ik die kinderen zo uit mijn handen laat vallen dus ik pak ze ook nooit op en pas als iemand vraagt of ik vast wil houden. En ik heb het al moeilijk om cadeau uit te zoeken voor een pasgeboren baby dus laat staan een ukkie haha… mmhhh…. Hier moet ik toch even goed over na gaan denken 😉 X

  1. Hihi, ja het is niet zomaar iets, het is echt wel even een ding hoor haha Komt heel wat kijken bij die verjaardagen van kinderen LOL Als ze nog heel mini klein zijn pak ik ze ook niet graag zelf op, het voelt dan zo breekbaar.

 14. Hahah aardappels. Ik zit nog niet echt in die leeftijdsgroep maar het lijkt me zo bizar als iedereen om je heen opeens kinderen heeft. Leuk om te lezen!

 15. Ik dacht dat ik erg was maar een baby vergelijken met een aardappel… geweldig! Wij hebben ook bewust geen kids en gelukkig mijn vriendinnen ook niet dus dit soort feestjes blijven me bespaard. Kinderverjaardagen in de familie hebben we al lang achter ons, dus nee, lekker rustig op dit gebied!

 16. Haja wat een geweldige artikel! 🙂 leuk zo’n eerste verjaardag !!! Hihi ik had ook zo’n verjaardag toen mijn nichtje een werd! 🙂

 17. Hahah zien ze er allemaal uit als aardappels.
  Ik ben het er helemaal mee eens!
  Het is zo ontzettend lastig als je zelf geen kinderen hebt, of wilt, om dan iets te (moeten) verzinnen..

 18. Pasgeboren baby’s lijken allemaal op aardappels.. you had me here haha. Zit namelijk wel wat in ja. Al vind je als kersverse moeder je kleintje over het algemeen gewoon mooi, pasgeboren babietjes zijn toch vrij verfomfaaid.

 19. Hij was naar mijn mening net zo blij geweest met een balletje of een wc rol. Misschien zelfs blijer.
  Hahaha, ik dacht even dat ik niet meer kon stoppen met lachen.

 20. Wat fijn om eens bij iemand te belanden die ook geen kinderen wil. Het lijkt soms alsof je daardoor tot een ras behoort die bijna is uitgestorven.
  Verder heb je een leuke gezellige blog. Ik ga dus zeker vaker langskomen!

 21. Hahaha… ik kan alleen zeggen dat ik de 1e verjaardag van mijn zoontje echt heel wat vond. Ik werd er zelfs emo van. Maar dat is weer zo’n ding wat je natuurlijk niet hebt als je zelf geen kinderen wil. Ik heb daarom ook echt alleen maar mensen uitgenodigd die lekker blij werden van een kinderfeestje. Zo heeft iedereen er wat aan. Want vroeger toen ik nog geen kinderen had/wilde, verveelde ik me dood op kinderfeestjes. 🙂

  1. Hihi, nee emo word ik er niet van maar ik vind het wel leuk dat we uitnodigingen krijgen van deze vrienden voor de verjaardagen van hun kids. Ze weten dat wij er niet veel mee hebben maar ze willen ons er toch bij hebben en dat vind ik ook best een fijn gevoel. In dit geval zijn ze beide nog geen 2 jaar dus het zijn voornamelijk volwassenen die op visite komen maar ik kijk met angst uit naar hordes schreeuwende kinderen tegen de tijd dat ze 4/5 worden 😉

 22. Ik vind kinderverjaardagen ook echt niet zo leuk. Pas als ze allemaal op de leeftijd zijn dat je ze gewoon samen kunt laten spelen wordt het voor de ouders ook een beetje relaxed. NU kom ik amper aan hapjes en drankjes toe omdat ik die 2 ukkies de hele tijd in de gaten moet houden. Nee, nog een paar jaar bikkelen en dan kunnen de mama’s aan de wijntjes terwijl het grut lekker in de tuin kan rotzooien, kijk ik nu al naar uit.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven