Er zijn van die dingen die ik gewoon niet begrijp

Hoe vaak ik er ook over nadenk, er zijn van die dingen die ik nooit zal begrijpen. Ik heb het nu niet over hogere wiskunde, Duitse taal (yes, I suck at that), waarom we in hemelsnaam overgegaan zijn naar de euro of over het feit dat een stoel een stoel heet. Nee, ik heb het over de wat simpelere dingen waar je zomaar dagelijks tegen aan kan lopen.

 • Waarom het zo vaak bagger weer is in het weekend.
 • Ik begrijp werkelijk waar niet waarom de Betuwelijn is aangelegd voor miljoenen en het spoor amper gebruikt word. Ik snap niet dat ze niet hebben gekozen voor het verbreden van de A15.
 • Mensen die gaan invoegen op de snelweg en dan vinden dat dat moet op de eerste centimeter van de invoegstrook. Hallo?! Dat ding is niet voor niks langer, maak er gebruik van!
 • Waarom het weekend niet standaard 3 dagen duurt, mensen zijn dan veel uitgeruster en dus productiever op de overige 4 dagen ; )
 • Ik begrijp niet dat er mensen zijn die geen deodorant gebruiken of waardeloze deodorant gebruiken.. Werkelijk, die meur.. Hoe kan je daar zelf nou mee rond blijven lopen? Uhg.
 • Links (of rechts) afslaan en je knipperlicht gewoon NIET gebruiken.. Ben je dan te lui? Of weet je niet waar het knopje zit? Heb je stiekem nooit je rijbewijs gehaald? Denk je dat je alleen op de weg bent? Wat?!
 • Witte sokken.
 • Hondenpoep op straat of op de stoep. Ik snap niet dat de baasjes van deze honden te beroerd zijn om hun eigen shit op te ruimen.

Fijn weekend!

32 gedachten over “Er zijn van die dingen die ik gewoon niet begrijp”

 1. Met je weekend ben ik het helemaal eens! Hetzelfde geldt voor vaknatie, meer weken zou ook veel beter werken ;-).

 2. Tja, dat knipperlicht… Hier maken ze het vaak nog wat bonter door regelmatig door rood te rijden.
  Al begin ik dat te snappen, want die stoplichten hier deugen van geen kant. En dus heet ik zo nu en dan tegenwoordig ook Remy en rijd ook door.
  Of mensen die de hele weg voor zich hebben en dan 30 gaan rijden terwijl je er 50 mag, vervolgens gaan stoppen om mensen voor te laten die geen voorrang hebben. En dan vinden ze het raar als jij op je toeter begint te meppen πŸ˜€

 3. hahaha, ik zie ineens die witte sokken, weet je dat ik van de week nog dacht, waarom maken mensen, sommige mensen zich zo druk over witte sokken? hahahaha

  leg jij dat nu eens uit, als je helemaal in het wit gekleed bent, dan draag je toch witte sokken? hahahaha of bij meisjes onder een rok, van die witte siersokken die gehaakt lijken te zijn, bla πŸ˜› Lekker zomers.

  Nou goed, ik snap dat dus niet in het algemeen. Maar ik zat eerder en meer te denken aan daten en afknappers dus ook, dat ik eigenlijk niet snap wat afknappers nu eigenlijk zijn en waarom sommigen daar last van hebben… Qua kleding dan enzo… ik knap eventueel af op een heel persoon, zijn doen en laten, en niet om zijn kleding of zijn kleur sokken of zijn ondergoed mocht het zover komen, hahaha

  X

  1. Ik ga nooit helemaal in het wit gekleed. Dan moet het wel heel warm zijn en dan zou ik dus kiezen voor slippers of andere open schoenen, geen sokken nodig dus.
   Ik zal er ook niet op af knappen maar vind het gewoon bijzonder saai en ze blijven nooit echt wit wit. Dus vind het niet mooi en als iemand met sokken op de vloer loopt worden ze vaak van onder vies. Doe mij maar vrolijke gekleurde sokken, veel leuker. πŸ™‚

   1. hahahaha oke ja zo… hier zijn witte sokken echt wit, die gaan ook op de kook eventueel. πŸ˜‰ Helaas kan ik als ik echt lang weg ga, niet op open schoenen, die kunnen niet gemaakt worden, dus dan draag ik altijd dichte schoenen, zie je ze toch niet πŸ˜›

    En ja, dat is ook vrolijk, sokken met een printje πŸ˜€

    X

 4. Hogere wiskunde moet je bij mij ook al niet mee aankomen, maar nee hier snap ik ook weinig van! πŸ˜› Ik moest wel even lekker lachen om je blogje en dat is fijn.

 5. Het is juist vaak heel erg mooi weer in het weekend πŸ™‚ Dit weekend ook weer! Zomers weer! Heerlijk! Maar ik denk dat een verpest weekend met rotweer langer blijft hangen in je geheugen.
  Vroeger, toen ik nog op de basisschool zat, had één jongen het briljante idee om zijn sokken, wit, óver zijn broekspijpen te dragen. En toen deden alle jongens dat ineens. En dat stond zo ontzettend stom, dat het ik nooit begrepen. Ik ben dus al blij als iemand zijn witte sokken gewoon verstopt onder zijn broek.
  En wat betreft richting aangeven. Ik loop dus gewoon door als een auto wel aanstalten maakt om voor mij af te slaan, maar dat niet aangeeft.
  … dat loopt natuurlijk een keer fout af. Maar ja. Net zo goed als auto’s die door rood rijden als ik bij groen wil oversteken. Ik loop gewoon door, hoor. Eikels.

  1. Hm, ik zit toch regelmatig te werken (5 dagen in de week) dat de zon lekker schijnt en als ik dan vrij ben op zaterdag regent het..
   Witte sokken of de broekspijpen? Werkelijk? Wat een gekke mode πŸ˜€

 6. Ik zou ook wel liever het klimaat van Zuid-Frankrijk willen, maar ik moet zeggen… Ik ben toch echt ook wel een beetje van dat Nederlandse bagger weer gaan houden. Dat heeft ook wel iets gezelligs (als je binnen kunt blijven, tenminste) en door dat bagger weer kan ik eens zo veel genieten van de mooie dagen!

 7. Ik ben het met elk punt met je eens. Die Betuwelijn die niet gebruikt wordt vind ik ook echt de grootste onzin. Wat een geld is daar in gepompt zeg, jeetje mina…
  Hondenpoep everywhere, hou op pffffft. Hier in mijn dorp moet je standaard naar de grond kijken, want als je opkijkt heb je zomaar kans dat je in die shit trapt. Bah, ik begrijp niet dat sommigen het niet opruimen hoor. Vind het te smerig voor woorden!

 8. We leven in zo een modern land dat hondenpoep serieus een probleem vormt. Ik haat het… Net als de Duitse taal, die naamvallen I really still don’t get it.

 9. Whahaha leuk! En herkenbaar. die knipperlichten, zo irritant ? Wat dacht je van ff snel parkeren in de vakken en dan 2 vakken gebruiken? Zo irritant

 10. Och. dat knipperlicht niet gebruiken he, ZO irritant. Maar zo zijn er wel heel wat meer irritante dingen in het verkeer :’)

 11. Pffff, tell me about it zeg! Volgens mij heb ik al jouw dingen ook wel ooit beschreven in mijn ergernisjes blogs haha. Vooral puntje 4: stom!

 12. Op de Betuwelijn na, heb geen idee van hoe en wat daar, maar verder ben ik het helemaal met je eens! Hier ligt regelmatig poep in de portiek van de winkel en dat snap ik dus echt niet. Waarom ruimt men dat niet gewoon even op???? Zo smerig!

 13. ik heb niet alle antwoorden voor je..
  maar het weekend duurt maar 2 dagen omdat wij werkgevers graag geld willen verdienen πŸ˜‰
  Nee grapje, benieuwd wie en waarom het weekend op deze manier bedacht is

 14. Herkenbaar Sammie! Ik had ooit een klasgenoot die echt vreselijk stonk… Zijn deo maakte het probleem echter nog erger. Ironisch genoeg stond zijn beste vriend ook als een malle. Gevalletje slechte neus of gewoon je eigen stank niet ruiken?

 15. Zo herkenbaar! Ook al heb ik een erg onregelmatig werkrooster, toch zou ik het fijn vinden als het weekend gewoon uit 3 dagen bestaat (dan is mijn vriend tenminste 3 dagen vrij haha).
  Mooi weer in het weekend komt er inmiddels al aan πŸ™‚

 16. Ja, ik zit ook al zo vaak daarover na te denken! 3 dagen vrij en 4 dagen werken. Dat zou gewoon ideaal zijn zeg!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven