vensterbank decoratie

Vensterbank decoratie, nieuw groen in huis.

Ik vind het altijd leuk als mensen wat vensterbank decoratie of wat groen in de vensterbank hebben staan. Voor de één is het meuk, onhandige obstakels tijdens het schoonmaken (Tommy), voor de ander is het gezelligheid. Ik vind het er altijd gezellig uit zien als je langs huizen loopt waar wat leuks achter het raam staat. Ik was dan ook heel blij met de brede vensterbanken in ons huis, extra ruimte voor spullen die gezien mogen worden : )

Onze vensterbank decoratie.

Bij ons in de woonkamer in de vensterbank ligt een draad lamp die jullie hier al eens voorbij hebben zien komen. Deze ligt in de vensterbank om praktische redenen. De hoek daar was donker, er moest een lamp komen, er was geen plek op de grond en de beste plek voor een lamp was hier de vensterbank. Ook staan er al sinds dat we hier wonen 2 stompkaarsen aan de andere kant van de vensterbank. Wat extra licht en sfeer op donkere avonden. In de hoek staat een grote pot in jute mand met cactussen en daarnaast stond de pannenkoekenplant. Deze is nu verhuisd naar de keuken vanwege de zon die de hele dag op het raam staat. Ik wil moeder plant graag in goede gezondheid houden.

betonnen planten pot

cactus met bloemen

Nieuwe aanwinsten.

Er was wat ruimte vrij gekomen in de vensterbank en ik besloot 2 nieuwe cactussen te kopen voor in de vensterbank. Planten die het hele jaar door op die plek kunnen blijven staan. De 2 betonnen potjes had ik meegenomen bij de Kwantum toen ik daar de blauwe kussens kocht. Deze stonden sindsdien al te wachten op groen. Omdat ik ook ergens naar toe moest met mijn baby pannenkoekenplantjes heb ik ze voor nu even in een betonnen potje geplant. Ik moet hier nog een andere pot voor scoren en dan kunnen ze verhuizen naar een raam op het noorden. Kan ik mooi weer een nieuwe cactus scoren : ) Het hoge houten krukje nam ik een keer mee bij de Action en het lage houten krukje nam ik mee bij Intratuin. Ik vind het erg leuk staan in de vensterbank, wat mij betreft zijn planten ideale vensterbank decoratie. Je moet alleen een beetje rekening houden met de hoeveelheid zon.

Nu ben ik benieuwd, wat hebben jullie in de vensterbank staan?

12 gedachten over “Vensterbank decoratie, nieuw groen in huis.”

 1. Die betonnen potten zijn erg leuk zeg! Ik moet ook maar eens weer een keer naar de Kwantum gaan. Lang niet meer geweest. Ik heb ook veel planten in de vensterbank staan. Eén grote, 4 cactussen, twee andere van ‘normaal formaat en twee hele kleine plantjes. Een hele planten familie dus, haha!

 2. Die krukjes zijn echt zo leuk! En die betonnen potten zien er ook heel leuk uit 🙂 Ik heb gewoon heel veel verschillende plantenpotten. ziet er misschien een beetje rommelig uit, hihi.

 3. Wat ziet dat er super gezellig uit! Wij hebben nu in onze woning steeds meer plantjes staan. Super gezellig. Zo zet ik ook soms een bosje tulpen op tafel. Zo gezellig. Ik ga planten/bloemen steeds meer waarderen (en hun mij ook aangezien ze steeds langer leven…)

 4. Ziet er leuk uit zeg! Helaas kan ik niet echt dingen in de vensterbank zetten, want mijn ramen gaan naar binnen open, dus als ik ze open doe zou ik telkens alles er weer uit kunnen halen. Ik heb wel een mini cactusje er in staan (ja wel!) die ik niet hoef te verplaatsen, dus zo staat er dan toch iets in!

 5. Supertof met die krukjes vind ik! Zou er zelf niet aan denken om die in de vensterbank te zetten en er een plant op te zetten maar het ziet er echt super tof uit! Onze vensterbank staat echt propvol met planten (7). Soms vind ik het leuk om het wat leger te maken en soms vind ik het net leuk als het helemaal vol staat.

 6. Ik vind die houten krukjes heel leuk! Het vensterbank hier staat altijd leeg (want katten) maar op de vloer zou het hier ook erg leuk staan.

 7. Die houten krukjes zijn echt tof!
  Wij hebben in de vensterbank ook wat plantjes in potten staan, kaarsenhoudertjes en twee bakjes met kattenvoer haha.
  Sinds we een hond hebben staan deze in de vensterbank, want dan kan de hond er tenminste niet bij 😉
  Maar nu ik jouw inrichting zo zie mag onze vensterbank nog wel eens wat extra aandacht krijgen haha..

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven