verhuis boodschappenlijst

De grote verhuis boodschappenlijst.

Onze grote verhuis boodschappenlijst is gelukkig niet zo heel groot. We hebben natuurlijk al een hoop meubels en spullen want we wonen inmiddels alweer bijna 3 jaar samen. De nieuwe tv kast staat hier al klaar in zijn verpakking om in ons nieuwe paleisje te schitteren. Toch hebben we nog wel een “dit moeten we nog kopen lijstje” voor ons nieuwe huis.

De tv kast bestelde ik op het moment dat we via de mail een huis toegewezen hadden gekregen. We hadden nog niets getekend, maar ik was positief ingesteld ; ) Ik wilde deze tv kast al maanden, hij was alleen net wat te breed voor in onze woonkamer. Met de nieuwe woonkamer in het achterhoofd bestelde ik de tv kast direct. Hij was dik afgeprijsd en ik wilde geen risico lopen op een melding: uitverkocht. Ik kan niet wachten tot we hem in gebruik kunnen nemen. Eindelijk een kast die bij onze eettafel en salontafels past. Ook kocht ik op marktplaats al houten kubussen en ging ik bij de Kwantum langs voor hang kastjes. Een aantal dingen zijn dus al gekocht, maar dan zijn we er nog niet. Bovenstaande is allemaal vooral leuk en handig, maar onze verhuis boodschappenlijst bestaat voornamelijk uit dingen die we echt moeten doen/kopen.

Verhuis boodschappenlijst, de must haves:

 • Het is een nieuwbouw huis dus er moet op iedere verdieping nog een vloer komen. Voor de begane grond en de eerste verdieping hebben we de laminaat vloer al uitgekozen, maar inmiddels denken we aan iets anders dan laminaat. Over de zolder zijn we nog niet zeker, we hebben een vloer gespot bij Ikea die kans maakt.
 • Na wat rondjes Karwei, Praxis, Gamma en Pinterest zijn we ook uit over de kleuren van de muren. Het grootste deel zal gewoon wit worden alleen in de woonkamer, hal en slaapkamer komt een kleurtje. Verf en toebehoren moeten we dus ook nog kopen, gelukkig zit er al bouw behang op de muren die zo overgeschilderd kunnen worden.
 • Raamdecoratie. De ramen hebben andere maten dan de ramen in ons huidige appartement. De gordijnen op de slaapkamer kunnen we gelukkig wel mee nemen, maar voor de keuken, badkamer en woonkamer moeten we echt op zoek naar iets nieuws. Op dit moment hebben we plissé gordijnen op het oog die we allebei gaaf vinden. We zijn er alleen nog niet helemaal uit. Die van Ikea vinden we schitterend maar kunnen niet op maat gemaakt worden, daar is dus een beetje geluk voor nodig. Die van de Kwantum kunnen wel op maat gemaakt worden en kunnen heel tof van boven en onder open alleen heb je dan weer touwtjes in het zicht. We zijn er nog niet uit op dit punt.
 • Kleding kasten. Onze huidige kledingkasten zijn super groot en handig (er past een hele vriezer in) alleen zijn het van die vaste kasten van vloer tot plafond met schuifdeuren. Niet heel handig om mee te verhuizen. We laten ze het liefst achter voor de nieuwe bewoner als die ze hebben wil. We zullen dan alleen wel zelf nieuwe kleding kasten moeten aanschaffen. Ook hier zijn we nog niet uit. Ikea heeft mooie kasten, maar we hebben ook een gave kast bij Jysk gezien.
 • We hebben best veel lampen, maar we hebben straks meer ruimtes die verlichting nodig hebben. Ook hier hebben we al uitgebreid naar gekeken en deels zijn we er uit.
 • De tuin is een dingetje. Iets wat we niet gelijk zullen gaan doen. Bij oplevering zal er een terras aan tegels in liggen, de rest moeten we zelf doen. Dit geld ook voor de voortuin. JA, we krijgen een klein voortuintje! Vind ik leuk! We denken op dit moment aan gras matten voor de achtertuin en grind voor de voortuin.

Dit is wel zo’n beetje onze verhuis boodschappenlijst met dingen die we echt moeten kopen. De vloer willen we er in hebben liggen voor de verhuizing en ook de muren willen we gesopt hebben voordat we meubels gaan over verhuizen. De raamdecoratie voor beneden willen we dan eigenlijk ook al gekocht hebben, de rest kan ook als we er al wonen. Natuurlijk zijn er nog wel wat dingen die we willen aanschaffen. Zo willen we zo’n simpele stelling kast voor in de trapkast, een badkamer kast (of rek), nog wat plankjes her en der, een bureau voor mij en een grote werk tafel voor Tommy op zolder. Ik heb nog een planten wishlist en er zullen boven nog meer ramen voorzien moeten worden van gordijnen. In de toekomst willen we graag een slaapbank voor als er mensen blijven logeren, een boekenkast en volgend jaar zomer zullen we eens moeten gaan kijken naar een parasol en tuinset.

Het is nu vooral leuk om overal naar te gaan kijken, te neuzen in winkels met onze verhuis boodschappenlijst in het achterhoofd en te dromen over ons nieuwe plekkie in een prachtige wijk. We kunnen niet wachten tot we met de achterdeur open kunnen zitten en geen stadsbussen voorbij horen scheuren. Dat de tv niet harder hoeft omdat er mensen zijn die denken dat onze straat een race baan is waar je minimaal 100 moet halen. Oh, ik kan me de rust al helemaal indenken. Dat word zo genieten! Alleen merken we dat volgend jaar pas, met de deur open zitten in december lijkt me sowieso niet zo’n strak plan ; ) 

12 gedachten over “De grote verhuis boodschappenlijst.”

 1. Hahahaha in december met je deur open zitten, ja hoor dat kan 😛 😉 Niet lang natuurlijk, maar wat fijn is het toch om alles uit te kunnen zoeken, nog fijner dat jullie smaak op 1 lijn ligt 😉 Ken je het programma van VTwonen op zondag of zaterdag op Net5? Van stellen die al samen wonen maar de smaak niet van overeenkomt? Echt heel erg leuk om te zien 😉

  X

 2. Dat vond ik echt superleuk, zo al die dingetjes uit zoeken. We zitten nu 4 maanden in ons huis en er zijn nog altijd dingen die we moeten kopen. Ben heel benieuwd naar hoe het er straks allemaal uit zal zien!

 3. Leuk!!!
  Ik heb er jaren over gedaan om mijn huis eindelijk af en helemaal naar eigen smaak in te richten.

  Fijn dat jullie dadelijk een tuin en zelfs een voortuin hebben.

 4. Leuk en spannend de voorbereidingen voor een nieuw huis. Ik denk dat je allong the way wel gaat uitvinden wat bij het huis past.

 5. Verhuizen ik hoop het echt de komende tijd niet te hoeven doen. Al die choas ;-). Het huis inrichten vind ik dan wel weer erg leuk!

 6. Heerlijk die voorbereidingen! wij hebben van het voorjaar de begane grond van een grote mak-over voorzien, nieuwe vloer, nieuwe bank, dat soort zaken. Heerlijk om ermee bezig te zijn.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven