mini monstera

Verhuisd! Eindelijk in ons eigen huis!

Poeh hé! Zo’n verhuizing gaat je niet in de koude kleren zitten! Wat zijn we druk geweest en daarna ontzettend moe, maar het is gelukt. We zijn verhuisd en zo gelukkig met onze nieuwe stek! Ons eigen koophuis, helemaal van ons! 

Vanaf het moment dat we de sleutel kregen op 5 mei zijn we bezig geweest. Het oude huis (wat een huur huis was) hebben we in de originele staat terug moeten brengen. We waren beide fulltime aan het werk en hebben in de avond uren daar de wanden gewit. De vloer hebben we ook verwijderd. Eerst de stukken die we konden gebruiken in het nieuwe huis en later alle overige lappen vloer. We konden er gelukkig ook nog een vriend blij mee maken dus hebben niet alles hoeven weggooien, dat was toch wel zonde geweest. Ondertussen was ik ook verhuisdozen aan het vullen en woonden we steeds meer in de rommel op de betonvloer. In de weekenden waren we vooral druk in het nieuwe huis. 

klussen

Wij wilden geen witte muren meer en het plafond moest ook gedaan worden. We hebben een schilder ingeschakeld voor de beneden etage. Vooral omdat we het anders zelf niet af zouden krijgen. Deze heeft alle wanden gedaan en het plafond in de woonkamer en keuken. Ook heeft alle vergeelde deuren in huis gedaan en de keuken. De keuken was gedateerd en kon wel een opknap beurt gebruiken. Met een verse lak laag en nieuwe handgrepen is het al zo’n verschil! Ook hebben we een nieuwe afzuigkap opgehangen en de vaatwasser vervangen. Alle andere kamers hebben we zelf geschilderd met hulp van mijn schoonvader. Ik heb gelijk leren schilderen en had de smaak te pakken op het eind. Zo erg dat ik besloot de bijkeuken ook nog van gekleurde vlakken te voorzien : )

Nu we een koophuis hebben wilden we graag gelijk onze droomvloer. We hebben nu op de beneden etage een visgraat vloer en daar zijn we zo gelukkig mee! De oude vloer ligt op de boven verdieping. De vloeren hebben we samen met mijn vader gelegd. Was super tof om te doen! Mijn tante en haar vriend zijn ons komen helpen met het uit elkaar halen van de kasten. Vooral de kledingkasten zag ik tegen op. Heel blij met die hulp! Zaterdag 19 juni was de verhuisdatum. Een goede vriend kwam vrijdag middag al om te helpen met de laatste spullen uit elkaar halen en inpakken. De volgende ochtend was ik al om 6 uur wakker. Onze vakantie was begonnen en ik kon geen oog meer dicht doen. Om 7 uur stonden we verhuisdozen naar buiten te sjouwen en rond 9 uur was mijn oom er met mijn neefje en een vrachtwagen. 

Ook mijn tante en mijn moeder waren er en super lief, de buren van mijn oom. Ook die waren vanuit Dirksland naar Nijmegen gereden om te helpen verhuizen. Zo blij met alle hulp! Met ongeveer 2 uur hadden we onze hele inboedel in de vrachtwagen staan. Op naar het nieuwe huis! Daar uiteraard nog een paar uur sjouwen en voor 15:00 zaten we aan de borrels en snacks! Kregen we van mijn oom en tante een super vet cadeau (later meer) en toen iedereen weg was kon het grote uitpakken beginnen. De eerste 2 weken van onze vakantie zijn we vooral heel druk geweest met uitpakken, inrichten, lampen ophangen etc. Ook hebben we nog een dag op het oude adres gepoetst en opgeruimd. We waren allebei doodmoe, maar super gelukkig toen we de sleutels van het huurhuis konden inleveren. 

verhuisd!

Inmiddels zijn mijn tante en haar vriend alweer geweest om de kledingkasten weer in elkaar te zetten en bleven ze gelijk logeren en zijn we lekker wezen eten. Mijn mams is al blijven logeren en was erbij toen we voor het eerst hier onze eettafel konden gebruiken. Vrienden zijn afgelopen weekend geweest om ons nieuwe paleis te bewonderen en gezellig te borrelen en eten. Het verhuisbericht is verstuurd en we hebben een aantal kamers zo goed als af. We hebben door het het dorp gewandeld waar een nest ooievaars op de kerk zitten. Samen zijn we uiteten geweest bij de plaatselijke Griek en dat is goed bevallen. Daar zullen we nog heel wat avonden gaan doorbrengen ; ) Deze laatste vakantie week gaan we vooral relaxen, even bijkomen van alles voordat we weer aan het werk moeten. Oh en ik ga natuurlijk nog heel veel blogjes tikken over ons nieuwe huis! Zo blij met alles! We hebben meerdere nieuwe lampen, een nieuwe kast een blauw plafond en veel plannen voor de tuin ; ) Ik heb voorlopig nog genoeg te vertellen! 

7 gedachten over “Verhuisd! Eindelijk in ons eigen huis!”

  1. Wat een werk he, verhuizen? Poeh daar heb ik me de laatste keer (1,5 jaar geleden) ook wel op verkeken. Ik moest er best een tijdje van bijkomen. Voorlopig blijf ik hier lekker zitten hoor!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven