Verhuizen, chaos, drukte en klussen.

Het was hier een week stil en daar had ik een goede reden voor. We kregen de sleutel van ons nieuwe huis en waren bijzonder druk met klussen en inpakken. Ik had geen blogs vooraf geschreven, er stond niets ingepland en ik was te druk om hier te posten. Tussen alle verhuis bezigheden door was ik ook gewoon op mijn werk druk. Maar nu, dan eindelijk weer een update na al dat verhuizen ; )ย 

dag1Even een kleine terugblik op de afgelopen dagen. Donderdag 16 november kregen we de sleutel om 10 uur in de ochtend. We namen gelijk wat spulletjes mee en deden een uitgebreid rondje door het huis. Daarna zijn we gaan shoppen. Bouwmarkten, woonwinkels, Ikea, we zijn overal weer geweest. Als je gaat verhuizen kom je nog eens ergens ; )ย We scoorden een ladder, keken naar gordijnen en kochten een bouwlamp. In de avond begon thuis het inpakken en vrijdag stond ik weer op mijn werk. Tommy begon ondertussen samen met zijn vader aan het witten van de slaapkamers.

klussendag2Verhuizen is hard werken.

Op zaterdag ging de tweede laag wit op de muren. Tommy en zijn paps waren een geweldig schilder team! Ik ben bij de Kwantum de gordijnen gaan bestellen die we op donderdags gezien hadden. De levertijd is 3 weken, onze woonkamer moet dus nog even geduld hebben. Terwijl ik begon met het glad maken van de vloer, begon Tommy met het afplakken van de zolder. Onze ladder was niet lang genoeg, met de workmate er onder kon hij er net bij. Ik vond het maar eng om naar te kijken, maar alles is goed gekomen ; ) In de avond zijn we met zijn tweetjes door gegaan. De woonkamer en de hal werden voorzien van een mooie blauwe wand, we zijn samen gaan behangen en we hingen nog wat lampjes op. Thuis gekomen op het oude adres ging ik verder met inpakken.

Zondag ochtend stonden we al weer vroeg in het nieuwe huis en ook mijn schoonvader was weer van de partij. Ontzettend blij met zijn hulp, hij weet wel wat verven is! : ) De zolder en slaapkamer worden voorzien van een groene laag vandaag (1 muur) en iedereen is dik te spreken over de Histor verf, die dekt in 1 keer bijzonder goed en de kleuren zijn prachtig. Ik ging met Histor lak aan de slag en maakten van houten kubussen blauwe hang kastjes. Uiteraard nam ik ook geregeld de tijd voor het maken van selfies ; )

nieuwevloerMaandag moest ik weer aan het werk. Tommy en zijn vader gingen nog aan de slag met het verven van 1 muur en daarna waren alle muren klaar en kon het huis goed gestofzuigd worden. Maandag avond konden we met het avond eten aanschuiven bij mijn schoonouders en aten we heerlijke boerenkool. Dat was vorige week ongeveer de enige normale maaltijd die we gegeten hebben. Tussen al het klussen en verhuizen door hebben we er gewoon geen tijd voor gehad en was de magnetron in het nieuwe huis onze beste vriend.

Dinsdag was ik vrij en stonden we weer vroeg op het nieuwe adres. Mijn vader kwam met de vloer en met een beetje hulp van ons heeft hij deze dag ons hele huis van vloer voorzien. We zijn voor een beton-look vinyl vloer gegaan en wat zijn we blij met die keuze! Ik vind de vloer waanzinnig gaaf en vond het super leuk om zo een dagje met mijn vader door te brengen. Tussendoor ben ik nog gordijnen wezen halen met mijn schoonvader die langs kwam voor koffie. Het zijn VTwonen gordijnen geworden voor in de keuken en de badkamer. Terwijl paps bezig was met het snijden van de vloer heeft Tommy de rolgordijnen opgehangen. Het was een tof dagje! In de avond bezochten we weer de Karwei en stopte ik weer van alles in verhuisdozen.

ikeaWoensdag en donderdag was Tommy druk met spullen over verhuizen en alles van de muur halen in het oude huis. Ik moest de rest van deze week gewoon werken helaas. Vond ik niet leuk en Tommy was ook niet heel blij dat hij alleen aan de slag moest, maar het was niet anders. In de avonden zijn we bij Ikea geweest om alles te halen wat we nog moesten hebben. We scoorden er slaapkamer gordijnen, kastje voor de badkamer en een rek voor de trapkast. En nog veel meer zooi, zo gaat het altijd als wij bij Ikea zijn ; ) We aten bij Ikea en bij de Mac. Heel gezond ; ) Vrijdag kwam de kpn monteur, werden de kledingkasten bezorgd en begon Tommy aan het op maat maken van de slaapkamer gordijnen.

Vrijdag avond zijn we tot 1 uur in de nacht doorgegaan met inpakken en afbreken op het oude adres. Zaterdag ochtend haalden we om 8 uur de verhuiswagen op en kwamen de hulptroepen. Dol blij dat een vriend van ons, mijn mams, haar vriend, mijn tante en haar vriend ons kwamen helpen. Zonder hen waren we niet zover gekomen. De mannen waren aan het sjouwen in het oude huis en mijn mams en ik waren aan het soppen. Mijn tante is briljant met bouwtekeningen dus die flanste wat Ikea kastjes in elkaar en samen begonnen we aan de kledingkasten. Tussendoor sjouwden we allemaal de verhuiswagen leeg en sloten de dag af met frietjes. Zaterdag avond ging iedereen naar huis en besloten Tommy ik het ook voor gezien te houden. De tv werd aan de wand gemonteerd en we hebben daarna de eerste nacht in ons nieuwe huis geslapen.

Zondag zijn we druk geweest in het nieuwe huis, vandaag gaan we ons oude huisje poetsen en de laatste spulletjes weg halen. Helemaal geen zin in natuurlijk, we zouden veel liever hier in ons nieuwe paleisje klussen. Maar goed, wat moet dat moet.ย Gelukkig zijn we allebei vandaag en morgen vrij. Goedemorgen, en allemaal een fijne dag!

15 gedachten over “Verhuizen, chaos, drukte en klussen.”

 1. Gefeliciteerd! En geniet maar keihard van jullie nieuwe nestje! ๐Ÿ˜‰ Serieus verdiend na al dat harde werk. Verhuizen is inderdaad keihard werken, joh. Maar achteraf ben je nog zo blij ๐Ÿ˜‰ Al die nieuwe spulletjes enzo ๐Ÿ˜€

 2. Gefeliciteerd en heel veel succes in jullie nieuwe huisje.
  Ik hoop alleen dat je geen spijt gaat krijgen van het vinyl. Dat was namelijk ook hier eerste keuze destijds, maar dat is er inmiddels echt uit gegaan, omdat het gewoon hartstikke lelijk werd. Nu gewoon laminaat gekozen.

 3. Verhuizen is gewoon hard werken! Fijn om te horen dat de Histor verf zo goed bevalt (*ahum* ik werk bij een bouwmarkt op de verfafdeling dus om ervaring te horen is wel handig haha).
  Ik ben hรฉรฉl benieuwd naar het eindresultaat ๐Ÿ™‚
  Veel succes nog even!

 4. Zo zeg, wat hebben jullie in korte tijd keihard gebuffeld!
  Heerlijk voor jullie om nu je eigen huis te hebben….een thuis! Ik wens jou samen met Tom er een hele gelukkige tijd toe!

 5. Ziet er al mooi uit allemaal! Die groene kleur hebben wij ook op een muur hier in huis en bevalt ons ook erg goed ๐Ÿ™‚ Veel succes nog verder met verhuizen!

 6. Zo dan, jullie gaan als een speer joh! Al snap ik helemaal hoe super frustrerend het kan zijn dat je zelf nog gewoon moet werken tussendoor. Wij waren vorig jaar in deze periode ook aan het klussen en daar had ik ook zo min mogelijk vrij voor genomen… op dat moment lijkt elke dag een eeuwigheid te duren maar achteraf zul je vast zien hoe lekker snel jullie nu zijn joh! Wanneer staat de kerstboom? ๐Ÿ˜‰

 7. Phooeeehh.. Verhuizen en terwijl ook nog werken is echt niet alles inderdaad. Maar wat is het al leuk geworden voor zover ik kan zien. En de betonlook vloer is inderdaad heel leuk!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven