Nijmegen 2016

Vierdaagse feesten Nijmegen, 2016.

Door alle verhalen over Italië zou ik bijna vergeten dat onze vakantie begon met de Nijmeegse Vierdaagse feesten. Om 5 uur op vrijdag middag begon mijn vakantie en pikte ik een vriendin op in Gorinchem. Samen reden we naar huis waar haar vriend al met Tommy aan het bier zat. De vakantie was begonnen.

Nijmeegse Vierdaagse feestenWe zijn die avond met zijn viertjes wat gaan eten en een aantal uurtjes bij het restaurant blijven hangen. De volgende dag redelijk op tijd uit bed, de Vierdaagse feesten zijn vandaag begonnen! We bezochten T eiland, dronken wat drankjes aan een tafeltje in het zand en keken naar een gek autootje. Met het Vierdaagse pondje vaarde we terug naar het centrum om wat te eten.

Vierdaagse feestenWe bezochten het grote Matrix podium aan de kade en deden heel wat dansjes tussen de menigte. De drankjes waren er schofterig duur en het barpersoneel dramatisch langzaam maar dat mocht de pret niet drukken. Met glimmende hoofdjes van de warmte deden we nog een rondje stad, vind ik een paar Pokémon en wandelde Kronenburger park in. Tijdens de Vierdaagse Otispark genoemd, Tommy genoot van de muziek en wiegde wat mee op de muziek.

vuurwerkThuis volgde nog een aantal drankjes en een flinke kater voor Tommy in de ochtend. Na het ontbijt hebben we onze vrienden uitgezwaaid en zijn die avond naar het vuurwerk gaan kijken. We hadden een mooi rustig plekje op 4 hoog en het vuurwerk was mooier dan vorig jaar. Helaas was de toezicht weer net zo slecht als vorig jaar.

Vierdaagse 2016Een paar 100 mensen stroomde over ons parkeerterrein (voorboden voor mensen die hier niet wonen) en wildplassers gingen zich te buiten. Ook enkele auto’s diende als fietsen standaards. Wat dat betreft heeft gemeente Nijmegen weer een steekje laten vallen net als voorgaande jaren. Ook hebben zij weer van te voren niets geregeld voor onze straat, waardoor wij weer een aantal keer discussie voerde met de mensen die ons de toegang weigerde. Onze straat word afgesloten (begrijpelijk) maar de doorrij stickers en brieven voor bewoners kwamen pas tijdens de Vierdaagse.

T eiland 2016Bovenstaande ergernissen is 1 van de redenen dat we er over denken om volgend jaar op vakantie te gaan tijdens de Vierdaagse feesten. Een andere reden is dat het zo vreselijk massaal is geworden. Misschien komt het omdat we een dag ouder worden of omdat dit het vijfde jaar op rij was, maar we vonden het minder leuk. We hebben ons regelmatig geërgerd en ik ben nog steeds verbaasd over de prijzen. Een mixdrankje uit zo’n kant en klaar blikje €8, een klein wijntje voor €4,50 en een smirnoff was geloof ik €7. Plassen bij Plein 44 kom je beter niet doen want daar rekende ze de hoofdprijs: 75 cent per plasje! De rest van de week zijn we alleen nog in het Otis park geweest en op T eiland. Niet zo massaal druk en ontspannen sfeertje, lekker relax.

Op woensdag zaten we voor de deur om de wandelaars aan te moedigen. Het was heerlijk weer en ik heb me prima vermaakt. Een aantal wandelaars gesproken die even van 1 van onze stoelen gebruik wilde maken, even bijkomen : )

9 gedachten over “Vierdaagse feesten Nijmegen, 2016.”

 1. Oh wauw, dat ziet er erg gezellig uit, die 4 daagse!
  Volgende zomer, als ik in Nederland ben, moet ik toch echt eens een bezoekje aan Nijmegen brengen rond die tijd. Lijkt me super gezellig.

 2. Wat heb jij een prachtige foto’s gemaakt! Fijn dat je ze alsnog laat zien ook, ik zit hier ook met een glimlach, al zit ik nog zover weg, maar elk jaar kijk ik naar tv Gelderland ook voor het verslag, hahahaha En dat vuurwerk is ook prachtig, alles is prachtig gewoon!

  En nee, ik zou ook niet zo snel meedoen, wel heb ik de strand zesdaagse die ook al 60 jaar bestaat op mijn lijstje staan maar die is minder bekend 😉

  x

 3. Hele mooie foto’s heb je gemaakt! Ben zelf nog nooit naar de vierdaagse feesten geweest, al woon ik toch best dicht in de buurt. Misschien volgend jaar dan eindelijk ’n keertje erheen gaan, ’t ziet er namelijk super sfeervol uit 😀

 4. Ik kan me voorstellen dat je die ergernissen hebt ja! Maar gezellig is het altijd wel 🙂 Ik ben dit jaar ook weer geweest, terwijl ik helemaal in Enschede woon. De sfeer is gewoon zo heerlijk altijd met de vierdaagse feesten!

 5. Klinkt als een goed feestje! Ik ben Amsterdamse prijzen gewend. Dan is 1 euro voor een plasje de standaard. Dat maakt het overigens niet minder belachelijk hoor. Volgens mij zijn productprijzen niet gestegen in Nederland dus snap ik niet waarom je wel weer moet betalen. Jullie wonen dus eigenlijk op een hele goede locatie, maar jammer dat de gemeente jullie dan niet wat meer in het vizier heeft.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven