vakantie sam en tom

Vierdaagse, vakantie, blogbreak en hitte!

Wat is het warm! Wat een bijzondere lange warme niet Nederlandse zomer hebben we tot nu toe! We hebben hier in Nijmegen bijna geen druppel regen gehad de afgelopen 2 maanden, het is bizar! We hadden wel in Nijmegen weer een heleboel wandelaars in juli, de Nijmeegse Vierdaagse kwam en ging en we genoten ondertussen van onze vakantie. Bloggen? Stond niet op mijn to do list de afgelopen 2 weken en ontstond er een spontane blogbreak. Ik klets jullie vandaag even bij.

Onze vakantie begon 13 juli om 17:00 en ik was er echt aan toe! Tommy en ik hadden die laatste week dat we moesten werken meerdere keren tegen elkaar gezegd: Als wij vakantie hebben zal het wel regenen, het kan nooit zo lang lekker weer blijven! Dat hadden we mooi mis. Onze vakantie duurde 2 weken en we hebben bijna geen druppel regen gezien, het was vooral zonnig en heet! Zoals het er naar uit ziet blijft het ook gewoon nog zomers in het begin van augustus en ik vind het bizar. Ik wil er ook zeker niet over klagen, maar ik zou het ook helemaal niet erg vinden als het eens afkoelt. In huis is het de laatste dagen standaard 28 graden en slapen gaat moeizaam, gelukkig heb ik op het werk niks te klagen, de airco daar is super. Wat dat betreft vind ik het niet erg dat de vakantie weer voorbij is : ) 

Door de hitte hebben we in onze vakantie niet veel gedaan. Dagjes weg hebben we uitgesteld omdat we het helemaal niet zagen zitten met deze hitte door een stad te sjokken. Wel zijn we bij de wandelaars wezen kijken tijdens de Vierdaagse en zijn we 2 avondjes de stad in geweest. Het was vreemd om voor het eerst niet midden in het feestgedruis te wonen, maar zo lekker rustig! Het was leuk om even de stad in te gaan, een drankje doen, wandelaars kijken en we hebben genoten van prachtig vuurwerk, maar het was nog veel fijner om naar huis te gaan en niets te merken van de drukte. Even een stokbroodje bakken en wat hapjes op tafel en genieten van de rust in eigen tuin.

collage vakantie 2018

vakantie 2018We hebben in de eerste week van onze vakantie onze tuin naar wens afgemaakt en we hebben er 2 weken volop van kunnen genieten door het mooie weer. Vakantie in de achtertuin! Ik geloof dat we 4 of 5 keer bij Intratuin zijn geweest, die tuin moest af, maar ik kan wel zeggen dat een bezoekje aan de Intratuin helemaal niet zo leuk is als het 30 graden is! Wel was het het allemaal waard, een artikel over onze tuin volgt later! Ik ontving van mijn moeder een pakket met citronella kaarsen en flamingo’s voor in de tuin : ) Vorige week scoorde we nog een grasmaaier en een tuindouche en dat was een zeer welkom afkoelertje! We zijn nog 2 dagen wezen zwemmen (5 minuten fietsen) en hebben regelmatig de BBQ aangehad voor een snelle maaltijd in de tuin. Ook zijn we 2 keer uit eten geweest en kwam mijn tante met haar vriend een avondje drankjes doen. Daar kregen we nog cadeautjes van voor in de tuin, waaronder toffe bamboe fakkels.

Op onze laatste vakantie dag zijn we een dagje naar Maastricht geweest. Zondag durfden we het zomerse zweet weer wel voor lief te nemen en het was het meer dan waard. Wat is Maastricht een prachtige stad! (blogje volgt) Door de warmte en vooral ook door de warmte hier in huis, stond mijn blog stil. Ik had er geen zin in, genoot van onze zomerse vakantie in de achtertuin, las 6 boeken uit en had helemaal geen zin om achter de laptop te kruipen. Nu de vakantie weer voorbij is ga ik het weer oppakken, al moet ik zeggen dat het nog steeds geen pretje is met de warmte. Trekken jullie het allemaal nog? Verlangen jullie ook naar een verkoelende bui en een frisse nacht? Ik wel!

8 gedachten over “Vierdaagse, vakantie, blogbreak en hitte!”

  1. Het klinkt als een fijne vakantie, maar kan me wel voorstellen dat bepaalde dagjes weg zijn uitgesteld. Bij mij in huis is het 32 graden. Ik word iedere dag wakker met puffy ogen, haha. Helaas koelt het maar langzaam af. Ik denk dat een groot deel van NL daar last van heeft.

  2. Dat klinkt als een heerlijke vakantie in eigen land! Ik was naar Mallorca en normaal staat daar een heerlijk briesje, maar nu ook niet. Ontzettend warm! Wel slapen met airco dankzij het huurhuisje 🙂
    Wat fijn dat je tuin af is, zo’n heerlijk gevoel he? Alsof je met dit weer er een tweede huiskamer bij hebt!

  3. Hier is het zowat van hetzelfde. Ik wou er in mijn verlof ook op uit trekken, maar behalve een dagje Sluis hebben we niks gedaan. Gewoon door de warmte (die ik en mijn mama niet echt kunnen verdragen). Ach, een relaxvakantie is ook niet mis 😉

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven