Vierkante oogjes..

Dat zei mijn moeder altijd tegen me als ik veel voor de tv hing (ik hing natuurlijk niet echt.. we hadden geen lianen in huis waar ik de hele dag aan kon hangen, nee ik zat of lag dan gewoon op de bank) of veel achter de pc zat.

Gelukkig zijn mijn ogen nooit vierkant geworden.. Dat zou raar zijn! Ook nu zijn ze nog steeds rond.. Hebben ze nog steeds een oog-vorm.. Tommy en ik hebben toch best veel films gezien de afgelopen weken en daar wil ik er een paar van met jullie delen. Let op: Je krijgt hier geen vierkante ogen van!!

TombstonesfilmWe huurde de film A Walk Among the Tombstones via kpn en dat was absoluut geen weggegooid geld! Mennn deze film was goed! Spannend tot het einde al was dat einde net iets anders als wat we verwacht hadden maar hij was wel goed! Dit is zeker een aanrader. Ik heb even de samenvatting van Moviemeter gepikt. Matt Scudder (Liam Neeson), een voormalig rechercheur van de NYPD en herstellend alcoholist, wordt achtervolgd door spijt. Wanneer een reeks van ontvoeringen gericht op de zwaarste drugscrimineel van de stad escaleert in een gruwelijke moord overtuigt de meedogenloze leider Scudder ervan om de daders te vinden en voor het gerecht te slepen. Werkend als een niet gecertificeerde privé-detective heeft Scudder een voordeel op de politie maar begeeft zich daarmee wel op gevaarlijk terrein. Zie hier de trailer.

The-Maze-RunnerWe keken ook The Maze runner. Deze wilde ik graag zien, ik had de trailer gezien en de film deed me denken aan the hunger games en dat vond ik leuk dus moest deze ook gezien worden. Buiten het feit dat deze film weer een irritant einde had (zal wel een vervolg op komen) vond ik hem wel heel goed. Als je van dit soort films houdt dan is dit een aanrader. Ook voor deze film weer even de samenvatting van Moviemeter gepikt: Thomas ontwaakt op een dag in een lift, zonder enige kennis hoe hij daar terecht is gekomen. Hij kan zich niet meer herinneren wie hij was. Eenmaal buiten komt hij erachter dat hij in een afgesloten wereld terecht is gekomen met 60 andere jongens van zijn leeftijd, die proberen te ontsnappen uit een steeds veranderend labyrint. Klik hier voor de trailer.

haarnaamwassarahIk keek ook nog de film Haar Naam Was Sarah. Ik heb dit boek nooit gelezen dus of de film of het boek beter is kan ik in dit geval niet over oordelen wel vond ik het een indrukwekkende film. Een drama film over een minder bekend stuk geschiedenis. In de film schiet je steeds van het heden naar het verleden waardoor je niet gelijk lekker in de film word gezogen maar dit gebeurd uiteindelijk wel, snel genoeg. Er word vooral veel frans gesproken in de film maar ik vond dit niet storend. De film gaat over een Amerikaanse journaliste luisterend naar de naam Julia en zij werkt (2002) aan een stuk over de Vel d’Hiv (een sportstadion waar op 16 juli 1942 duizenden joden, in het bijzonder kinderen, werden gedeporteerd in Parijs). Tegelijkertijd komt ze achter een lang bewaard geheim van haar schoonfamilie en over een joodse familie.. In het bijzonder zoekt ze de geschiedenis van Sarah uit. Ik vond het een mooie indrukwekkende film, zeker 1 die je gezien moet hebben. Zie hier de trailer. De film is te vinden op Netflix.

Wij zagen de film Focus in de bioscoop. Ik vond het een leuke film, niet bijzonder goed maar wel vermakelijk. Tommy dacht daar het zelfde over, hij was ook niet dol enthousiast toen we de bios uit kwamen maar het was leuk tijdverdrijf. Ik vond het wel leuk om weer een film met Will Smith te zien en het einde was voor mij toch nog wel onverwachts spannend. Will Smith speelt Nicky die een meester is in misleiding en met stelen zijn centjes verdiend. Hij valt voor de oplichtster Jess en leert haar de fijne kneepjes van het vak.

Hier kun je de trailer zien.

19 gedachten over “Vierkante oogjes..”

 1. Oh Sam, ga het boek Haar naam was Sarah alsjeblieft ook lezen! Dan zul je merken dat je dieper in het verhaal gezogen wordt, en zoals meestal, er zijn vele details uit de film geschrapt die in het boek wel worden vermeld en het 10X meer dieper raakt dan…

 2. The Maze Runner krijgt voor zover ik weet idd een vervolg. Ik heb hem nog niet gezien, maar hij staat wel op mijn lijstje. Focus leek me ook wel leuk, maar hoef er niet per se voor naar de bioscoop.

 3. Het boek Haar Naam Is Sarah is zoveel mooier! Veel meer informatie, en waar het in de film even duurt voor je erin zit, is dat in het boek veel sneller. 🙂
  Moest wel even grinniken over die lianen, ik zag je al ondersteboven hangen voor de tv, hihi!

 4. Jaa, er komt een vervolg op de maze runner. Ik kijk er echt naar uit!! Die andere films lijken mij ook erg leuk 🙂

 5. Ik ben heel benieuwd naar de eerste film ‘A walk among…’ .
  Focus leek mij ook wel boeiend, gewoon een Will Smith film dus 😉

 6. ik heb er nog geen een van deze lijst gezien! Focus lijkt mij wel wat omdat ik Will Smith wel een goede acteur vind.

 7. Tot nog toe heb ik het nog maar 2 keer meegemaakt dat ik de film net zo goed vond als het boek; ‘don’t say a word’ en ’the boy in the striped pyjamas’ (beide aanraders als je ze nog niet kent). Voor de rest vind ik boeken in de praktijk altijd beter dan de films, ook bij ‘haar naam was Sarah’.
  Leuke tips, vooral de eerste tip zal ik even onthouden, thx!

 8. je bent echt wel een filmfanaat hé!
  Ik kijk zelden films, en alleen die exemplaren die ik écht de moeite waard vind… 😉

  Groetjes!

 9. Ik vind de verfilming van Haar naam was Sarah echt veel beter dan het boek. En dat is best uitzonderlijk. Het boek vond ik tot halverwege geweldig, toen had het ook klaar moeten zijn. In het boek weden voor mijn gevoel de problemen ‘(niet) zwanger’ en ‘Tweede wereldoorlog’ met elkaar vergeleken en dat is zo scheef. Ik dacht dus: mensch, wat zeur je. In de film viel me dat minder op.

 10. Van dit rijtje ken ik focus nog niet, die wil ik graag zien….
  En had al 5x vierkante ogen gehad moeten hebben, toch gebruik ik die uitdrukking ook

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven