olijfboom zakynthos2023

Vijf aanraders op Zakynthos, mijn favorieten.

We zijn 2 weken op Zakynthos geweest en het is een prachtig groen eiland waar je op veel plekken schitterend uitzicht kan genieten. Je kan bijna overal wel heerlijk eten en er zijn meerdere leuke strandjes. Ik heb wel een aantal favorieten plekjes van die 2 weken die ik graag met je wil delen. Mijn Vijf aanraders op Zakynthos!

De foto hier boven is trouwens een foto van mij met de oudste olijfboom op het eiland, de boom is mega groot! Ook zeker een bezoekje waard : )

Kaminia Beach

Kaminia Beach

Dit strandje vonden wij gewoon het meest relax. Er was genoeg parkeerplek voor de auto, er waren meer dan voldoende bedjes met parasols, ook in het hoogseizoen en deze waren gratis als je wat te drinken bestelde. Dit vonden we een groot pluspunt, op veel plekken moest je betalen voor de bedjes. Er stonden meerdere bomen voor extra schaduw en de zee was er (zoals bijna overal op het eiland) mooi helder en verfrissend. Wel veel kiezels en keien, maar ze hadden een looppad van gevulde zand zakken gemaakt, waardoor je ook zonder waterschoentjes redelijk makkelijk de zee in kon. Het was er nooit mega druk. Wij zijn er meerdere keren terug geweest en zaten dan bij Porto Kaminia Beach Bar Restaurant waar je ook heerlijk kon lunchen. Wat mij betreft echt een aanrader.

Greek and Sea Food Taverna

Greek and Sea Food Taverna – Beach Bar.

Deze moest zeker in mijn lijstje met vijf aanraders op Zakynthos. Mocht je op Zakynthos zijn kan ik je aanraden om hier eens te gaan eten. Wij hebben er genoten van een super lekkere lunch, helaas hebben we geen tijd meer gehad om hier terug te gaan voor avondeten, maar de lunch was geweldig! Vriendelijke bediening, het eten zag er mooi uit op de mooie borden en je had er mooi uitzicht. Het eten zelf was vreselijk lekker, ik denk dat dit wel de lekkerste lunch was die ik in die 2 weken gegeten heb. Het smalle strookje strand wat er bij hoorde was toen wij er waren ook helemaal niet druk en super relax. Al zou ik dit niet persé aanraden, je moest ook nadat je er een lunch had gehad betalen voor de bedjes en die waren niet van beste kwaliteit, ook was er geen bediening aan de bedjes. Voor het eten zou ik er zeker heen gaan, vooral de garnalen waren mega lekker. Je vind deze Taverna hier.

Olive Tree Restaurant. 

Aan de hoofdstraat van Kalamaki zijn heel veel restaurants te vinden, maar deze was mijn favoriet. Gezellig sfeertje, hele vriendelijke bediening en overal stonden en hingen waaiers voor een beetje verkoeling. Wij bestelden vier dames alleen maar voorgerechtjes en hadden de tafel al snel helemaal vol staan. Het was allemaal even lekker, echt een aanrader voor een avondje dineren. Het Olive Tree restaurant vind je hier.

Arba Kantina Zakynthos

Arba Kantina 

Arba Kantina. Niet veel toeristen, bedjes gratis als je wat te drinken neemt. Prachtig uitzicht op turtle Island. Er is geen strand, maar het zijn allemaal rotsen, het is vrij eenvoudig om in het water te komen. Het is er ontzettend mooi en rustig. Wij hebben er niets gegeten, maar zijn er wel wat wezen drinken. Het rustige sfeertje is waar wij voor zijn gevallen, dat samen met het uitzicht en een stuk zee voor jezelf alleen is het zeker waard om deze plek te bezoeken. Let op, de rotspartij waar wij te water gingen was bij een bron, veel zwavel hier in zee. Dit ruikt naar rotte eieren en geeft zilveren sieraden een roestkleurig laagje. Het beste kun je dus je zilveren sieraden af doen voor je hier gaat zwemmen. Bij mijn vijf aanraders op Zakynthos mocht deze mooie plek zeker niet ontbreken. De foto’s hierboven laten zien hoe mooi het daar was en hoe rustig.

Shipwreck beach zakynthos

VIP Above & Beyond Shipwreck Tour 

Wij hebben deze tour gedaan die te boeken is bij Nefis Travel en ik kan deze mensen alleen maar aanraden. We hebben een super dagje gehad op het eiland en op het water. We werden opgehaald met een nette bus met prima airco en een Nederlands sprekende gids die ons tijdens de hele route van weetjes en leuke feitjes over het eiland heeft voorzien. Voordat de hordes toeristen naar het uitzichtpunt komen, konden wij al een mooie foto maken van het mooie scheepswrak strand. Prachtig uitzichtpunt trouwens. Later met de boot vaarden we ook naar dit strand toe, al vond ik het uitzicht van bovenaf het mooist. Daarna gingen we met de tour nog naar Reni’s place waar we van alles konden proeven en kopen om vervolgens naar de haven van Agios Nikolaos te rijden waar we aan boord gingen van de speedboot. Het varen langs het eiland is heerlijk en het geweldig om het eiland vanaf zee te zien, schitterend gewoon! Ook vaar je naar de blauwe grotten en onze kapitein liet nog wat andere grotten ook zien. Onderweg is er ook 2 gestopt om te zwemmen vanaf de boot in het meest kraakheldere water wat ik ooit gezien heb. Na het varen hadden wij nog een lunch ingelast en daarna zijn we nog bij Xigia Beach geweest waar het water sporen van zwavel en collageen bevat. Dat was de laatste stop en daarna werden we terug gebracht naar het appartement. Was een heerlijke ochtend en middag! Echt een aanrader om bij deze organisatie een tour te boeken.

VIP Above & Beyond Shipwreck Tour

1 gedachte over “Vijf aanraders op Zakynthos, mijn favorieten.”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven