vinci kasteel

Vinci. Nog even over Italië!

Zoals ik de vorige keer al vertelde in mijn vakantie verslag bezochten we ook nog de stad Lucca en Vinci. Ik heb vooral van Lucca niet heel veel foto’s, maar het was wel een leuke stad om te bezoeken. Lekker veel winkeltjes ook ; ) Tommy en ik hebben er beide een heerlijk luchtje gekocht. Vinci was extreem druk, iets wat we niet verwacht hadden. Vandaag nog wat vakantie kiekjes!

Lucca

Ik denk dat we de stad niet helemaal hebben gezien, maar we hebben wel wat leuke winkeltjes gezien en lekker rond gewandeld. We hebben er heerlijke parfum gescoord en kwamen bij toeval een opening van de stadsmuur tegen. We zijn er naar binnen gewandeld en kwamen wat kunst tegen. Vooral een enorm bovenlijf gemaakt van karton was bijzonder om te zien. Ook hebben we De Torre Guinigi gezien. De oude eiken die op de top van de vijfenveertig hoge toren groeien zijn een bijzonder gezicht! We hebben in Lucca wat gegeten en gedronken en hadden het toen wel gehad met de hitte. Het was die dag een graad of 36 en dan verlang je al snel naar het zwembad ; ) 

Torre Guinigi

stadsmuur Lucca

kunst Lucca

Lucca kunst

Vinci

Ik verheugde me echt op Vinci en ik hoopte dat het daar wat minder druk zou zijn. Wat minder toeristen en meer zicht op mooie oude gebouwen. Toen we aan kwamen rijden was al duidelijk dat we juist het tegenovergestelde zouden treffen. We moesten parkeren in een maisveld tussen tig andere auto’s, er bleek een fantasy festival te zijn! Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar wel van baalde. Het was hyper druk, het stond overal vol met kraampjes en de stad Vinci was niet heel goed te zien. Aan de andere kant was het ook wel weer grappig om daar bij toeval tussen te wandelen en hebben we prachtige kostuums gezien. We hebben in Vinci het kasteel van Vinci bezocht en het museum. Beide leuk om te zien, maar ik vond vooral het uitzicht op de toren van het kasteel prachtig. Het uitzicht op de heuvels van Toscane was prachtig!

fantasy festival

italie festival

alice in wonderland kostuum

DSCF6152

vinci toscane

selfie Toscane

Als ik het zo zie zou ik zo weer terug willen! Het was zo’n fijne gezellige vakantie : ) Italië is gewoon prachtig!

6 gedachten over “Vinci. Nog even over Italië!”

  1. Heerlijk he, van die schattige Italiaanse dorpjes? Zo lekker om rond te dwalen. Maar ik kan me wel voorstellen dat je enigszins in shock was toen je verwachtingen compleet tegengesteld bleken te zijn.. maar aan de andere kant is het wel een unieke ervaring. 🙂

  2. Hahahahaha Castle Fest in Italië, mooi dat het openbaar was, dat je baalde kan ik mij heel goed voorstellen, dat heb ik ook altijd als je denkt en hoopt dat het er rustig zal zijn….

    Prachtige foto’s!

    X

  3. Nog een paar nachtjes en ik ga. We zijn op het verkeerde moment gegaan: wij hadden dat festival met steampunk graag meegemaakt XD Maar goed. Siena. Koekjes. IJs. Io. Uffizi. Pistoia. Oh, Italië. Oh, Toscane.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven