Viva las Vega’s Foodfestival

Zondag 26 april bezochten wij (Tommy en ik) het Viva las Vega’s Foodfestival wat plaats vond in Nijmegen in de oude Honig fabriek. Dat is voor ons op loop afstand! Het was het eerste food festival wat we dit jaar bezochten en ik nam mijn camera is mee voor de verandering. Deze post bevat veel foto’s.

Viva las Vega's FoodfestivalcupcakesNa dat we een plattegrond hadden gekregen hebben we eerst maar is een rondje gelopen om te zien wat er allemaal was. We hebben niet mee gedaan aan 1 van de workshops maar hebben wel meerdere kraampjes bezocht. Boven vonden we een kraampje genaamd: Heavenly cupcakes en daar moest ik natuurlijk even langs! Ik scoorde een chocolade cupcake en Tommy een plak bananenbrood. De cupcakes zijn vrij van dierlijke producten, veganistische cupcakes waren het dus. Ik wist niet zo goed wat ik er van moest verwachten maar mijn chocolade cupcake was heerlijk! Tommy was ook zeer tevreden met zijn plak bananenbrood en toen we later in de middag nog voor een tweede ronde gingen was alles uitverkocht! In 3 uur tijd waren ze overal door heen, het was super lekker dus! ; ) (maar moest wel zachtjes huilen omdat ik geen tweede cupcake kon eten) ; )

novia verdeWe scoorde wat te eten bij de dames van Novia Verde, de verrassend groene keuken. Nadat ik een paar kiekjes had gemaakt en Tommy een appelcake en een koek afrekende kregen we een kaartje en vertelde 1 van de dames dat zij met een winkeltje in Nijmegen komen te zitten. Novia Verde, ofwel de groene vriendin, wordt een duurzame lunchroom met delicatessenwinkel in de oudste en leukste straat van Nijmegen, de Lange Hezelstraat.

novia verde groene keukenVoor ons ook weer op loopafstand! De koek en de cake waren heerlijk en we hadden de smaak goed te pakken ondanks dat de portemonnee al aan het slinken was.. Dat is wel een dingetje wat ik heb geleerd dit weekend, veganistische producten zijn niet goedkoop.

biertjeDoor naar een straatje buiten waar nog meer kraampjes te vinden waren.. We hadden dorst gekregen. Ik scoorde een aardbeien sapje en Tommy ging voor een biertje. Pinkus bier, tot op de dag van vandaag worden de biersoorten van Pinkus, van het traditionele Altbier tot pils, van Lager en Hefeweizen tot Radler of alcoholvrij bier, uitsluitend geproduceerd met gecontroleerd biologische grondstoffen, deels volgens oeroude familierecepten en met een lange rijpingstijd. (gezocht op google.. ik heb namelijk helemaal geen verstand van bier)

viva las vega's foodfestival1kokos kraamIn dat zelfde straatje was ook iets anders te vinden wat mijn oog direct trok.. Ik zag kokosnoten! Heel veel kokos producten bij dit kraampje. Ik heb de verleiding kunnen weerstaan en ging niet naar huis met 10 kokosnoten op mijn rug (zou ik nooit kunnen dragen met mijn spaghetti power) maar we kochten wel een bordje met kokosballen.

kokosballen

Ik zag ook kokos-creamtaart staan maar ik was niet van plan om een tientje uit te geven aan 2 stukjes taart en deze kokosballen konden we makkelijk delen. Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Tommy, het prachtige model op de foto die haar mond vol propt met kokos ballen ben ik ; ) (just so you know)

sammieopfoodfestival

sammieopfoodfestivalkokosballen

sammie@foodfestivalmetkokosballen

Daarna hebben wij even van de zon genoten op een bankje met wat te drinken en toen was het tijd om in de rij te gaan staan voor een broodje van The Dutch Weedburger.. Deze hebben Tommy en ik gedeeld want het mag dan allemaal heel gezond, plantaardig en duurzaam zijn… 7 euro voor een broodje zeewier burger vind ik toch echt wel aan de prijs.

dutch weed burger

De burger was lekker, ze hadden het erg goed geregeld bij de kraam want ondanks de lange rij waren we toch vrij snel in het bezit van een groene burger en een groen broodje.. Hoe cool is dat?

dutch weedburger

Nou, dit was ons ontbijt en lunch van deze zondag, hihi. We hebben er van genoten met muziek op de achtergrond. Ik moet eerlijk zeggen, we gingen met volle maagjes naar huis. (en lege portemonnees)

viva las vega's foodfestival nijmegen

24 gedachten over “Viva las Vega’s Foodfestival”

 1. Hmmm ziet er leuk EN LEKKER (!!) uit! Ik ben nog nooit op een foodfestival geweest (ik snap zelf ook niet waarom) maar lijkt me heel erg leuk om er eens naar 1 toe te gaan!

 2. Wat een ontzettend leuk festival lijkt mij dat zeg: altijd goed als je ergens kunt eten haha 😉 (hoezo makkelijk blij te maken). Die foto’s die Tommy heeft gemaakt vind ik trouwens echt leuk zeg, vooral die eerst met zo’n blik “ik hou mijn mond nog even dicht voor de foto, maar eigenlijk wil ik gewoon die bol eten NU” 😉 X

 3. Wat ziet dat er gezellig uit!!! Dan zou ik inderdaad ook de kokosbollen gekozen hebben ;-). Of jij bent een prof-model of Tommy is een goede fotograaf… allebei kan natuurlijk ook :-), erg mooie foto’s!

 4. Wat ontzettend leuk! Heb er wel trek van gekregen. Haha.
  Ik hoop dat ze hier in de buurt ook gauw (weer) eens zoiets organiseren.

 5. Hahahaha zachtjes huilen om de tweede cupcake, ik geef je groot gelijk!

  Die groene burger wow! Zeker vegan? Lijkt net kernafval loaded (just kidding dear).

 6. Haha een groen broodje! Ziet er lekker uit allemaal! Bij een toko in de buurt haal ik ook weleens kokosballen. Vond het erg wennen in het begin, maar nu vind ik ze heerlijk 🙂

 7. Ik had hier ook echt onwijs graag heen gewild! Helaas is het niet zo 1,2,3 in de buurt. Maar wat leuk dat er zoveel producten biologisch waren 🙂 XO

 8. ziet er allemaal heel lekker uit…
  Nu al een paar keer online dingen over een food festival tegen gekomen en lijkt me zo gezellig…
  Vorig jaar in Antwerpen op de Swan market was er ook wel veel food, en dan niet het standaard eten ik vind echt erg leuk..
  Ik begreep dat er bij ons in de buurt er ook 1 zou komen, toch eens in verdiepen

 9. Dat ziet er zo leuk uit, lijkt me erg leuk om een keer naar zo’n foodfestival te gaan! En wat een leuke foto’s!

 10. Wat leuk zo een foodfestival.
  en het moet wel lekker geweesr zijn al dat eten.
  Hoe smaakte die groene hamburger?

  1. Het broodje smaakte wel gewoon als een broodje 🙂 de burger was gemaakt van zeewier maar smaakte daar niet naar (gelukkig)

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven