Waar je huis woont {tag}

Er gaat weer een nieuwe tag rond in blogland, ik heb nog even getwijfeld omdat ik nog niet echt een bijzondere band heb met mijn woonplaats, maar toch maar besloten om de tag in te vullen. Maris en Nesrin hebben deze tag samen verzonnen en hij gaat overduidelijk over je woonplaats. Ik bedoel, dat moet toch wel duidelijk zijn met een titel als waar je huis woont : ) Vandaag dus een blogje over Nijmegen! (en een beetje over Gorinchem)

 

1. Waar woon je en ben je hier geboren en getogen?

Ik woon in Nijmegen, maar ben hier niet geboren of getogen. Ik ben geboren in Wijk bij Duurstede en toen ik 4 was met mijn mamsie verhuisd naar Gorinchem. Ik had de luxe dat mijn opa en oma een paar straten achter ons woonde, mijn tante woonde er en mijn oom in een dorp vlakbij. In Gorinchem ben ik opgegroeid en speelde er in de weilanden, later speelde we er in diezelfde weilanden die bouwputten waren geworden, waar nu inmiddels huizen staan.

kerk toren Gorinchem
De scheve kerktoren van Gorinchem.

Als ik nu langs die ene wijk rijd met straten die genoemd zijn naar verhaaltjes van Annie MG Schmidt, denk ik terug aan die ene keer dat we oorlogje speelde in het weiland en ik dacht dat mijn speelmaatje gefrustreerd naar me riep dat hij me had geraakt. Terwijl ik verontwaardigd terug schreeuwde dat ik echt niet stom was en begreep dat ik dood was zakte hij steeds verder weg in de blubber met 1 been. Hij was al de hele tijd gefrustreerd help naar mij aan het roepen, als ik er aan terug denk moet ik weer lachen. Zijn schoen hebben we niet kunnen redden maar wat hebben we later tranen gelachen van dit avontuur.

Centrum Gorinchem
Centrum Gorinchem

Ik heb Gorinchem zien groeien tot de best wel ruime stad die het nu is met al zijn verschillende wijken. Het is geen dorp maar ook geen enorme stad, het is wat mij betreft precies goed. Ik ken(de) er ieder straatje en steegje, ging er naar de basisschool en later naar de middelbare school. Ik heb er heel wat avondjes mogen stappen tot in de vroege uurtjes en genoten van jarenlang carnaval met carnavallers die aanvoelde als familie. En toen kwam Tommy..

Ik werd verliefd op Tommy en Tommy woonde in Nijmegen, ik woonde nog bij mijn mams, de mensen die al lang mee lezen weten nog wel hoe graag ik wilde samenwonen. November 2014 verhuisde ik naar Nijmegen om samen te gaan wonen. Ik verliet niet alleen mijn mams voor het eerst, maar ook de stad die ik zo goed kende en dit vind ik soms nog best lastig.

Gorinchem binnenstad
Gorinchem binnenstad, 1 van de charmes van Gorinchem wat mij betreft, het vele water door Gorinchem heen en alle bruggetjes.
2. Voel jij je hier thuis? En waarom woon je hier (niet) graag?

Hm, ik voel me thuis bij Tommy. Al mijn familie en vrienden wonen in Gorinchem en die mis ik best wel, gewoon even op de koffie gaan. Ik kan nu ook bij ze op visite gaan natuurlijk maar dan moet ik eerst een uur rijden voor dat bakkie koffie, dat doe je gewoon niet zo snel want je moet ook nog een uur terug. Nijmegen is leuk, het centrum is heerlijk om te winkelen, op zondag kunnen de boodschappen ook gewoon gedaan worden en zo’n beetje alles is hier wel te vinden.

Maar echt thuis voelen in de stad Nijmegen. Nee. Misschien woon ik er nog te kort om me echt helemaal thuis te voelen. Misschien vind ik Nijmegen gewoon te groot. Tommy vind het bijvoorbeeld mooi om te zien hoe het steeds groter word, ik verlang alleen maar terug naar kleine gezellige woonwijken als ik de nieuwe enorme dure hoogbouw zie opdoemen achter ons huisje. Misschien komt het omdat ik nog werk in Gorinchem, misschien omdat ik alles in Gorinchem heb en weinig in Nijmegen.

Ik voel me thuis in ons fijne huisje en ik voel me thuis bij Tommy, als ik om 6 uur uit mijn werk eindelijk thuis ben en op de bank plof dan voelt het als thuis. Ik geniet van het gemak van de stad waar ik lopend naar toe kan, het grote aanbod aan verschillende winkels en de mogelijkheid om gewoon overal even een hapje te kunnen gaan eten. Dit zijn dingen die ik absoluut zou missen als we hier ooit weg gaan, maar het zijn niet de dingen die ik noodzakelijk vind.

Kronenburgerpark
Kronenburgerpark Nijmegen
3. Wil je hier blijven wonen?

Nou niet perse, dat lijkt me wel duidelijk na bovenstaand verhaal. Sowieso niet in dit huis, iets ruimer wonen en een tuin lijkt me heerlijk. Het liefst in Arkel of Gorinchem. Misschien denk ik daar over een jaar wel anders over en ben ik dol verliefd op Nijmegen, maar op dit moment niet.

waar je huis woont tag
Foto links: Een deel van de grote markt in Nijmegen met het Boterwaag gebouw. Foto rechts: Ganzenheuvel. Eerste pleintje wat je tegen komt in de oudste straat van Nederland in Nijmegen.
4. In wat voor een soort huis woon je?

We wonen in een flat, in een maisonnette in het centrum van Nijmegen. Ik heb al eens een blogje geschreven over deze flat, die vind je hier. De locatie is super, je bent overal dichtbij, binnen 2 minuten ben ik lopend in de winkelstraat en net zo snel sta ik aan de Waal. We hebben een eigen parkeerplaats en kunnen dus altijd onze auto kwijt. Visite moet wel altijd parkeergeld betalen en er is maar 1 lift. Ons huisje is fijn het is alleen wat krap met z’n tweetjes, 2 honden en al onze spulletjes. Een ruimere woonkamer, een tuin, een ruimere keuken en nog een extra slaapkamer zouden het perfect maken.

5. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst van jouw woonplaats?

Het allerleukst vind ik het centrum met het enorme aanbod winkels en de Vierdaagse feesten die iedere zomer plaatsvinden. Ik vind het super fijn dat je op zondag gewoon je boodschappen kan doen, bijna alle supermarkten zijn gewoon open en er zijn ook veel gewone winkels open iedere zondag. Duitsland is dichtbij en de stad heeft charme met zijn oude panden.

Nijmegen in de zomer
Foto’s van de Kaaij, de Vierdaagse en foodfestival Trek.

Ik vind het mooi dat Nijmegen veel groen heeft en niet zo plat is en dat er best veel georganiseerd word. Het Trek Foodfestival staat op een prachtige groene plek in het Hunnerpark en ik heb alweer helemaal zin om daar dit jaar een drankje te doen. Er is vaak wat te doen, er is 2 keer in de week markt en er komen leuke festivals. Ook is er ieder jaar in het zomer seizoen (aan de Waalkade onder de waalbrug) het cultureel terras De Kaaij. Dit jaar staan ze er van 1 juli t/m 28 augustus. Super leuk om daar een drankje te doen of een hapje te eten met je voeten in het zand.

Nijmegen centrum
Nijmegen centrum, uitzicht vanaf de kerktoren op de grote markt.

Het allerstomst vind ik de wegen in Nijmegen. Ik weet niet wie die kruisingen en rotondes verzint, maar hij/zij maakt er een zooitje van. Ze lopen altijd allemaal vast in de spits en dan staan er ook nog tig stoplichten en flitspalen. Ik heb al heel wat vloekwoorden versleten in de auto aan die vreselijke domme kruisingen.

6. Als je mocht kiezen, in wat voor huis en in welke plaats zou je dan wonen?

Als ik mocht kiezen? In Arkel langs de dijk, dat is mijn ideaal plaatje op dit moment, maar daar moeten we nog wat jaren voor sparen. Of een ander wat ouder huis met charme in Arkel met ruime tuin, ik wil gewoon graag in Arkel wonen : ) Wat me ook super tof lijkt, een oude fabriek of een oude brandweer kazerne ofzo. Lijkt me geweldig om in een industrieel pand te wonen met gekke open ruimtes, hoge plafonds en aparte deuren en ramen.

De Boterwaag in Nijmegen aan de Grote Markt
De Boterwaag in Nijmegen aan de Grote Markt.
7. Wat is op dit moment dé hotspot in jouw woonplaats?

Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Over de Primark word altijd veel gepraat en het pand en de winkel zijn prachtig, het schattige cupcake winkeltje op plein 44 moet je zeker eens bezoeken en de oude honig fabriek is geloof ik ook wel iets waar over gepraat word. Voor de lekkerste bonbons en het lekkerste ijs moet je zijn bij Chocola Belga en als je een frietje wilt eten kan ik cafetaria Vuurens aanraden, heerlijke friet en in de zaak is de tijd stil blijven staan.

Poeh, het is nog best een lang artikel geworden.. Oeps!

26 gedachten over “Waar je huis woont {tag}”

 1. Errug leuk om jouw invulling van deze tag te lezen. Ik word er meteen heel nieuwsgierig naar Nijmegen van. Echt stom dat ik daar nog nooit geweest ben. Een leuk ideetje dus om eens een uitstapje naar Nijmegen te maken. Dan ga ik natuurlijk zeker een keertje langs bij Chocola Belga! ;-))

 2. Leuk!
  Ik ga de tag van je overnemen, maar dat gaat wel volgende week worden, want vandaag heb ik al een blogje geplaatst en de komende twee dagen zit ik op de camping.

 3. Jammer dat je je niet helemaal thuis voelt in Nijmegen…
  ik woon ook in een kleinere stad, en vind een grote stad heerlijk voor een dag, of een weekend..

 4. Ik herken het wel een beetje, en dan zit ik al ruim 30 jaar in Almere, maar echt thuis voel ik mij er nog niet, terwijl ik hier opgegroeid ben, zal ook gerust komen omdat de stad nog altijd groeit, nieuwe wijken die ik niet meer ken, oudere plekken nu al herbouwd, afgebroken of wat dan ook… Het zal allemaal wel.

  Arkel had ik nog nooit van gehoord maar klinkt erg romantisch zo. Nijmegen de oudste stad van ons land wordt er gezegd, maar ik ben er nog nooit geweest, niet dat ik weet. Wie weet ooit, en zo ja, dan ben jij de eerste die het hoort, hahahaha

  En lang? Nee, dat valt wel mee, het leest heerlijk weg!

  X

 5. Wat leuk om te lezen! Ik ben geboren in Gorinchem, heb er tot mijn tweede gewoond, daarna tot mijn zestiende in Tiel en daarna verhuist naar Grave, vlakbij Nijmegen. Hier heb ik mijn studies ook gevolgd, maar ook ik voelde me niet thuis in Nijmegen. Ik woon nu, samen met mijn man en kinderen in Breda. Daar voel ik me echt thuis.

 6. Wat heerlijk altijd om jouw blogs te lezen. Zo blijf ik toch n beetje op de hoogte van je leven. Sinds je in Nijmegen woont zien we elkaar maar weinig. Als je n xtje in Gchem koffie wil komen doen geef je maar n belletje.
  Miss ya. Xx

 7. verhuisd voor de liefde? Ik snap het wel hoor dat Nijmegen niet als thuis voelt. Mijn vriend kwam niet uit Tilburg en toen we nog niet samenwoonde was ik toch vaak bij hem in zijn geboortestad. Die stad voelde ook nooit als thuis. Gelukkig wilde mijn vriend verhuizen naar Tilburg. Ik voel me hier helemaal thuis, mijn geboortestad. Maar voor hem is het anders. Dat merk je al bij de kleine dingen als hoe moet je snel van A naar B. Ik ken alle straten :-).

 8. Een uur weg van het ouwe vertrouwde, das best lastig lijkt me! Maar ik snap dat je het doet omdat je graag samen wilde wonen. Ben benieuwd waar je in de toekomst gaat wonen. Ik vind dit een leuke tag, ga hem ook invullen!

 9. Je snapt dat ik bij onze volgende date naar Chocola Belga wil.

  Ik vind Gorinchem er verrassend gezellig en mooi uitzien op de foto’s. Leuk dat je TAG hebt ingevuld Sammie, ik zet je op de lijst 😉

 10. Wat een super toffe tag! Haha ik merk dat we een ding gemeen hebben… namelijk het samenwonen en werken in je stad waar je bent opgegroeid 😛 .

 11. Wat lief om je antwoord te lezen op de vraag of je je thuis voelt. Ik kan me voorstellen dat zo’n grote onbekende stad (die inderdaad steeds groter wordt) wennen is, vooral als je familie en vrienden daar niet wonen.
  Het cupcake winkeltje moet ik nog steeds proberen, ik vergeet het telkens, oops! Liefs.x

 12. Ondanks dat ik te lange logs lezen vaak ontwijk heb ik deze helemaal gelezen. Die weetjes over jou zijn gewoon leuk om te lezen. Ik zeg altijd, als mijn huis me past, maakt het me niet uit waar ik woon. Dus ik hoop dat jullie in de toekomst iets heel leuks zullen vinden waar je je goed voelt. Ik wilde altijd in een oud stationsgebouw wonen. Maar die staan (origineel als ze destijds waren) nooit meer ergens te koop. Dus ik begrijp je aparte wensen wel.. die ark waar ik woonde was ook apart! Kortom, leuke log! De tag neem ik niet over dit keer, want ik ben nog niet klaar met mijn ‘verhuisdriften’, is toch een beetje net zo iets.

  1. Leuk om te horen dat je de post helemaal gelezen hebt 🙂 In een oud stationsgebouw wonen lijkt me ook geweldig! Gewoon het aparte inderdaad, niet zo’n standaard huis.

 13. Wat een leuke tag! Ooit gaat er vast een dag komen dat je kan wonen waar je het liefst wil wonen, maarja geduld… (trust me, ik heb dat ook niet haha)

 14. Leuk dat je deze tag ook hebt ingevuld! Ik woon al heel wat jaartjes in Veendam maar daar heb ik verder ook niks mee en dat zal ook vast niet meer gaan komen. Nijmegen ken ik alleen van hotel Sanadome maar lijkt me verder ook een leuke stad om een keer door heen te slenteren. Arkel ken ik totaal niet maar uit je beschrijving trekt het me direct wel aan!

 15. Leuk om te lezen. Als Arnhemse ben ik vaak in Nijmegen om te shoppen, een museum te pakken of natuurlijk de Zomerfeesten te vieren én intocht. Ik vind naast Arnhem, Nijmegen een hele prettige stad. Ik kom er dus zeker graag. Omdat het niet zo gebombardeerd is tijdens WOII zoals Arnhem. vind ik Nijmegen qua architectuur ook mooier dan Arnhem. Daar staan nog meer historische gebouwen dan Arnhem.

  Wanneer is trouwens dat Trek Foodfestival? Dat klinkt goed.

  Woon je trouwens in de buurt van het Kronenburgerpark? Dan zit je wel heerlijk centraal! Kom je ook wel eens in Arnhem?

  1. Ja ik woon inderdaad in de buurt van Kronenburgerpark, loop heel gemakkelijk de stad in 🙂 en dat vind ik inderdaad ook de charme van Nijmegen, de oude pandjes van voor de oorlog. Ja soms gaan we wel eens naar Arnhem, niet vaak, pas nog wezen eten bij Stan & Co voor Tommy zijn verjaardag, super tent. 10 t/m 12 juni komt foodfestival Trek naar Nijmegen.

 16. ik kan me je twijfels over Nijmegen wel voorstellen, maar misschien denk je er binnen een tijdje nog wel anders over, Sammie.
  Ik zou me er wel vlug thuisvoelen denk ik… 😉

 17. Pingback: Wie vulde de Waar je huis woont TAG in? - Daily Cup of Bla Bla Bla

 18. Leuke tag! Ik heb hem een tijdje geleden ook ingevuld op mijn blog. Blijft grappig om bij een andere blogger iets te lezen over Gorinchem. 🙂

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven