Wakuli koffie

Wakuli, specialty koffies van over de hele wereld.

Wakuli, je kunt ze eigenlijk niet gemist hebben, ze komen regelmatig voorbij op Facebook en Instagram, of misschien merk ik dat alleen omdat het een keer op Google heb ingetikt ; ) Wakuli staat voor eerlijke koffie. Specialty koffie met een bijzonder verhaal en impact voor iedereen. Ik ontving 2 zakjes thuis door de brievenbus!

Koffie abonnement.

Ja, Wakuli koffie komt door de brievenbus. Op de website van Wakuli kies je voor de koffie die je hebben wilt. Je kunt kiezen uit hele bonen, filter- en espresso maling. Vervolgens kies je hoe vaak je de koffie wilt ontvangen. Vervolgens kies je de smaak. Ga je voor de Wakuli Blend of ga je voor de New Origin met elke maand weer een andere smaak. Dan is het alleen nog een kwestie van je gegevens invullen. Wakuli is een soort koffie abonnement, maar je zit er niet vast. Beetje vergelijkbaar met Bloomon, alleen krijg je hier koffie door je brievenbus en geen bloemen aan de deur ; ) Je kunt om welke reden dan ook pauzeren, de frequentie aanpassen of stoppen. Je zit nergens aan vast.

De koffie kwam dus ook hier in een brievenbus doosje binnen in 2 zakjes. De Wakuli Blend en de New Origin. Op ieder zakje zit een sticker waarop je kunt zien waar de koffie vandaan komt. Ook zie je daar de branddatum, zo weet je of je koffie vers is. In het doosje vind je ook nog kaartjes met informatie. Bij elke levering krijg je een kaart met prijsverdeling. Met deze kaart wil Wakuli de transparantie laten zien, hoeveel krijgt de boer voor zijn koffie? Dit laten ze iedereen graag zien in een price-breakdown die ze, samen met het verhaal van de oorsprong, meesturen bij de koffie. Leuke verpakking ook met zakjes die weer goed te sluiten zijn.

eerlijke koffie

Wakuli, waar staan ze eigenlijk voor:

Wakuli staat voor een beter klimaat en een eerlijke prijs voor de koffie boeren. Wat zij daar zelf over zeggen: De wereldkoffieprijs ligt laag, afgelopen jaar op z’n laagst in 16 jaar! Er werd nooit meer voor koffie betaald dan vandaag, maar boeren delen hier niet in mee en verkopen vaak onder de kostprijs! Huidige duurzaamheidslabels hebben een goed begin gemaakt, maar zijn ook zeker niet de heilige graal. Daarnaast zorgt klimaatverandering voor veel nieuwe uitdagingen, die we als sector met z’n allen moeten tackelen, anders is er straks überhaupt geen koffie meer. We werken samen met groepen kleinschalige boeren, transporteurs en anderen in de keten om 100% transparant koffie direct naar de Nederlandse consument te brengen. Hierbij betalen we de boer veel meer, meestal minimaal 100% boven marktprijs, en zijn we niet bang volledig eerlijk te zijn over wie wat heeft verdiend.

De Wakuli koffie.

Uiteraard hebben we de koffie hier thuis geprobeerd en ik zal heel eerlijk zijn. Wij vonden allebei de New Origin echt niet lekker. Kleine nuance hierop is dat wij een koffie apparaat hebben voor hele bonen en niets aan de instellingen hebben gedaan. We hebben de maalgraad en dosering van ons apparaat niet aangepast, dat doen we normaal ook niet. Dit zou effect kunnen hebben op de smaak, maar eerlijk is eerlijk, ik wil gewoon een kop koffie zonder eerst uit te vogelen in welke stand de machine moet malen om een bepaalde smaak naar boven te krijgen.

Wij hebben meestal koffiebonen van de Lidl of we kopen Kanis & Gunnink. Douwe Egberts vinden we allebei te zuur en dat vonden we ook van deze koffie. Zuur, niet lekker. Wat wel te proeven is, is de complexiteit. Plat gezegd, Lidl koffie smaakt naar koffie. Niet meer, niet minder. Bij deze Wakuli koffie kun je wel proeven dat er verschillende karakteristieken in de koffie zitten, de koffie heeft meer diepgang. Het is alleen onze smaak niet. De Wakuli Blend vond ik wel lekker. Volgens de website van Wakuli is deze blend (100% Arabica) wat toegankelijker van smaak. Het is een Zuid-Amerikaanse blend van ongewassen koffie uit het Zuiden van Brazilië en gewassen koffie uit het Andes gebergte van Peru. Deze hebben we met plezier gedronken en de zak is al leeg!

Wakuli

Wakuli koffie is niet goedkoop, maar dat kan natuurlijk ook niet als je de boeren een eerlijke prijs wilt betalen. De Wakuli Blend kost €5,50 per 225 gram, zij geven zelf aan op de website dat je met één zakje ongeveer een week doet als je 4 kopjes koffie per dag doet. Dat zou er hier thuis op neer komen dat wij ongeveer €15,- in de week kwijt zouden zijn aan koffie. Dat gaat mij iets te ver, daar drinken wij te veel koffie voor. Zeker als Tommy thuis werkt is dat niet te doen. Of misschien wel, maar hebben wij dat er niet voor over. Voor een complexe koffie smaak is Wakuli zeker wel aan te raden en helemaal als je duurzame eerlijke koffie wilt. Het is het proberen waard. Wil jij Wakuli proberen? Met de kortingscode sammiekoffie krijg je 50% korting op je eerste levering!

4 gedachten over “Wakuli, specialty koffies van over de hele wereld.”

  1. Haha, ik had er nog nooit van gehoord, dus ik denk echt dat dat aan jouw algoritme ligt als je ze overal tegenkomt. Of aan het mijne 😉 Maar klinkt goed!

  2. Tuurlijk kom jij ze overal tegen. Ik heb er nog nooit van gehoord. En je moet wel heel slechte koffiebrander zijn als je 100% arabica verpest 🙂
    DE vind ik ook niet lekker. Eerlijk gezegd gaan wij wel vaak voor Italiaanse koffiebonen (en ja, wij passen onze maalstand etc wel aan op de bonen en de smaak 😉 Maar wij zijn nerds… )

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven