Wat ik al heel lang wilde..

Heb ik vorige week vrijdag eindelijk gedaan! Ja, Ja, puntje 43 van de bucketlist heb ik af kunnen strepen. Wat heb je dan gedaan Sam? Ben je wezen hardlopen? (hahaha, niet op mijn bucketlist!) Heb je een andere baan? (nee helaas niet) Op vakantie geweest? (Nope)ย  Ik ben naar het tuincentrum geweest!

plantjesopbalkonNee inderdaad het is niks bijzonders maar ik wilde al zo lang een cactus! Vrijdag middag ging ik iets eerder weg van het werk en reed direct door naar Ranzijn waar ik mijn karretje eerst vol gooide met potgrond, bakken en plantjes voor op het balkon. Ik wilde eigenlijk nog wat extra tomatenplantjes maar die hadden ze niet meer.. Sammie met haar (net verkregen) groene (bruine) vingers was te laat in het jaar natuurlijk..

Dat krijg je als je geen verstand hebt van tuinieren (potieren op balkon in mijn geval) dan denk je dat je alles het hele jaar door wel kunt kopen of in ieder geval in de lente en zomer. Gelukkig ben ik wel geslaagd voor aardbeienplantjes nog wat kruidenplantjes en sla plantjes!

Toen door naar het belangrijkste doel van de dag.. Cactus plantjes scoren! Denken dat je dat wel even doet was een grote vergissing.. Na het vrij vlot vinden van de perfecte witte potjes kwam het uit kiezen van de cactus plantjes.. ZO VEEL keus!

zosammieenzo cactusplantjesOm een lang verhaal kort te maken, na 75 minuten kwam ik de winkel weer uit met nog 3 extra potjes en 6 nieuwe familie leden. Ik kon gewoon niet kiezen jongens, maar 3 plantjes scoren was gewoon een te moeilijke uitdaging dus ging ik voor 6.

bink van zosammieenzo1Ik heb dezelfde avond alles nog verpot en per ongeluk 1 van mijn nieuwe familie leden geamputeerd.. (er bleef 1 fijne lange naald in mijn vinger hangen) Ik denk dat hij nog een beetje aan me moest wennen.. Maar we zijn nu allemaal heel gelukkig! ; )

Pssttt. Kleine biecht van mijn kant.. Ik begin tuinieren / potieren op balkon echt leuk te vinden!

Oh en Bink vind het ook leuk ; )

29 gedachten over “Wat ik al heel lang wilde..”

  1. Ah zo leuk! Cactussen zijn echt ideaal, mijn appartementje staat er vol mee inmiddels. Moet ook nodig aan mijn balkon beginnen, kruiden, sla en aardbeien klinken goed!

  2. Wat heerlijk, al die plantjes! Leuk dat je bij het tuincentrum bent geweest. Ik vind het ook altijd heerlijk om nieuwe plantjes in huis (of op het balkon) te halen.

  3. Leuk! Ik vind cactussen ook super. Als ik weer in Nederland ben, wil ik ook zeker wat cactussen gaan kopen voor in ons huisje. Zie het ook steeds vaker voorbij komen op Pinterest. Ook wel handig dat ze niet zoveel water nodig hebben haha ๐Ÿ˜‰

  4. Zo leuk die cactussen!! Ik was er ook al heel lang naar op zoek, maar ik had er steeds maar รฉรฉn. Totdat ik voor onze trouwdag ‘snel’ even wat plantjes wilde kopen voor in huis. En toen zag ik een leuke schaal met allemaal verschillende cactussen! Ben ik heel blij mee ๐Ÿ™‚

  5. Wist je dat je door te tuinieren veel calorieรซn verbruikt? Als je dat in een grote tuin zou doen en je gaat even fanatiek schoffelen of knippen heb je er zo een hele work-out op zitten ๐Ÿ™‚ En tomaten zijn ontzettend makkelijk te kweken. Als je die planten nog wilt hebben hoef je alleen een paar zaadjes in een pot te doen en na een paar weken heb je kleine planten. Ze groeien door tot na september en als je ze in ruime potten plaatst heb je kans dat ze het heel goed gaan doen : )

  6. Erg leuk! Cute die cactussen. Zo maak je het zeker gezellig , ook al heb je geen tuin ;-). Pottieren haha, je hebt vast weer een nieuw woord bedacht.

  7. Ik wil ook ZO graag nog cactussen. Maar als ik daar zou staan zou ik ook niet kunnen kiezen denk ik ๐Ÿ˜‰ Je balkon ziet er trouwens ook supergezellig uit nu, goed bezig!

  8. Jij laat wel heel mooi zien hier dat het niet altijd de grootste dingen hoven te zijn die het leven mooi maken ๐Ÿ˜€

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven