Wat is een blog? Wat is een blog zonder lezers?

Wat is een blog? Is het een hobby of een baan? Is het een website of een online dagboek? Is het leuk? Is het veel werk? We weten natuurlijk allemaal wat een blog is. Ik denk dat er nog maar weinig mensen zijn die nog nooit van een blog gehoord hebben. Daar gaat dit artikel dan ook helemaal niet over, het gaat over wat ik denk bij een blog. Bij mijn blog in dit geval.

Wat is een blog voor mij?

Voor mij is mijn blog een hobby en geen baan. Ik doe het met plezier en ben met ZoSammieEnzo begonnen toen Tommy en ik na begonnen te denken over samenwonen. Ik wilde mijn moeder makkelijk op de hoogte kunnen houden van mijn leventje in Nijmegen op het moment dat ik Gorinchem zou gaan verlaten. Ik wilde dat als ze daar zin in zou hebben ze mee kon blijven kijken in mijn leventje. Natuurlijk bellen we ook, maar ik dacht dat ze via mijn blog nog meer zou kunnen zien. Na zoveel jaren samen te zijn geweest zou ik ineens een uur verder weg wonen.

blog reacties

Ook vond ik schrijven altijd al leuk en heb ik vaker een blog gehad, het was altijd een fijne manier om dingen te delen, van me af te schrijven of gewoon foto’s te delen. Nog steeds is dat het gene wat ik zo leuk vind aan bloggen. Schrijven en foto’s maken. Delen wat me bezig houdt. Er gaat absoluut veel tijd in zitten, maar dat mag ook. Ik doe dat met plezier want bloggen vind ik leuk en het is nooit een moeten geweest.

wat is bloggen

Dat zal het ook nooit gaan worden trouwens. Dat is niet mijn ambitie. Ik vind de samenwerkingen die op mijn pad komen super leuk, maar ook zonder die samenwerkingen is bloggen voor mij een heerlijke hobby. Wat bloggen het leukste maakt voor mij zijn mijn lezers. De interactie met mensen online die ik nog nooit ontmoet heb, maar waar toch raak vlakken mee zijn. Waar ik in het geval van andere bloggers zelf ook met plezier ga lezen. Een blog zonder lezers lijkt me toch een stuk minder boeiend, minder gezellig. Juist het feit dat er zoveel mensen zijn die mee lezen, die het leuk vinden om bij mij te komen lezen en vaker terug komen, zo tof! De reacties zijn iedere keer weer heerlijk om te lezen.

blog social media

Dat er mensen zijn die me laten weten dat ze aan mij gedacht hebben in een winkel bij cactussen. Dat is zo grappig en zo tof! Ik krijg regelmatig opmerkingen onder mijn blog artikelen waarin mensen dat zeggen. Ik krijg zelfs privé berichtjes op Twitter. In dit artikel zie je zomaar wat screenshots van berichtjes die ik zoal ontvang. Ik vind dit echt heel tof en leuk en wil jullie bedanken voor deze toffe berichtjes!

Ik wil met dit artikel eigenlijk alleen maar even al mijn toffe lezers bedanken, de anonieme lezers die niet reageren, de toevallig voorbijgangers die hier komen snuffelen of een review komen lezen en mijn vaste lezers. Jullie maken het leuk!

13 gedachten over “Wat is een blog? Wat is een blog zonder lezers?”

 1. Hahahaha zo is het ook! Dat heb ik ook als ik ga winkelen, ik zie dit voor Els, dat voor jou, en zus voor Natasja, en zo voor …. vul maar in.

  Zo gaat dat en altijd leuk! Helemaal waar ook, van de interactie onder elkaar en met elkaar 😀

  X

 2. Je hebt gelijk: de interactie met lezers is onwijs leuk! Echt bijzonder dat mensen spullen (cactussen, flamingo’s haha) aan jou koppelen. Ik moet zeggen dat ik dat ook heb en ook bij bepaalde spullen aan andere bloggers moet denken, haha! Zo ook bij cactussen, flamingo’s en sokken aan jou. :p Jep, bij het bloggen zelf komen nog zooo veel andere leuke dingen kijken. Dat blijkt maar weer. 🙂

 3. Ik vind de interactie ook het leukste van alles. En to be honest, bij elke cactus en flamingo denk ik ook aan jou 😂

 4. Dat is inderdaad ook wat bloggen leuk maakt. De interactie met mensen die je aan één kant helemaal niet kent maar die tegelijkertijd deel uitmaken van je dagelijkse leven.

 5. Amen. Haha ik zat net voor een bulletjournal te kijken en zag er eentje met flamingo’s en eentje met cactussen. Die vond ik meer bij jou passen dus heb ik die niet gekozen. :’-)

 6. Ha wat grappig en vooral ook attent. Ja dat is wat het zo bijzonder maakt he, zo spreek je mensen die je eigenlijk helemaal niet kent, maar wel het gevoel hebt dat je ze kent door de blogs die je leest 🙂 Volg je me nog hahahaaa! Liefs, Josine

 7. Ooit begonnen met een openbaar blog, maar na een groot aantal jaar vond ik het wel welletjes dat iedereen zomaar alles kon lezen. Aangezien mijn blog best persoonlijk is en ook meer bedoeld was voor de familie verder weg. Net zoals met jouw moeder dus, dat ze ons nog steeds konden volgen.
  Inmiddels heb ik wel een paar andere mensen toegang gegeven, maar nog altijd heb ik mijn blog afgeschermd en dat blijft ook zo. Ik ben niet van plan om aan mijn blog geld te gaan verdienen of gratis cadeautjes te gaan ontvangen van bedrijven in ruil voor een stukje reclame.
  Mijn blog is dus gewoon zoals ik ben.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven