waterdichtschaduwdoek

Waterdicht schaduwdoek

Het was voor de zon niet eens echt nodig, het terras ligt op het noorden, toch hebben we een schaduwdoek opgehangen. We kozen voor een waterdicht schaduwdoek voor boven de eettafel. Vooral om de tafel te beschermen, maar ook omdat het gewoon fijn is om ergens onder te zitten.

De zon is niet echt een issue voor ons op het terras waar de tafel staat. Dat ligt op het noorden en tussen twaalf en één uur gaat de zon er daar af. Wat wel een issue is, is al die volgelpoep. Zodra de nieuwe teakhouten eettafel op het terras stond en voorzien was van een mooie laag zwarte olie kwam er al een vogel over. Je kan het waarschijnlijk al raden, flats, stront op tafel. Zo vermoeiend. Ik heb niets tegen vogels en vind het heerlijk dat we in een best wel groene omgeving wonen, maar al die vogelpoep op het terras en nu dus ook op tafel vinden we vreselijk irritant. Het is ook geen lekker gevoel als je zit te eten en bij ieder overvliegende vogel zit te hopen dat hij of zij niet precies dan de boel laat lopen. De nieuwe tafel is ook niet een echte buitentafel, hoe meer we deze kunnen beschermen, hoe beter. We hadden al bedacht om voor de herfst en winter een hoes te kopen, maar ook in de lente en in de zomer kan het natuurlijk regenen. Daarom leek een waterdicht schaduwdoek ons de perfecte oplossing. Dit zorgt ervoor dat bij een lichte zomersebui wij gewoon aan tafel kunnen blijven zitten, de tafel niet zeiknat kan worden en er geen vogelpoep op kan landen. Ook is het voor het gevoel gewoon prettig om ergens onder te zitten buiten.

schaduwdoek

Waterdicht schaduwdoek

Het voelt gewoon gezelliger, meer geborgen om ergens onder te zitten. Het voordeel is ook dat het een beetje warmte vast houdt. Warmte blijft altijd langer ergens onder hangen, dit merk je bijvoorbeeld ook bij een parasol of overkapping. Dat is in dit deel van de tuin waar het altijd sneller koel is wel handig. Ik weet niet of ik nog hetzelfde zeg als het weer weken rond de 30 graden is, maar dat zien we dan wel weer ; ) Dan kunnen we altijd nog aan de bartafel gaan hangen die in het midden van de tuin staat nu. De zwarte tafel zal in ieder geval niet zo heet worden, omdat de zon er niet op kan schijnen. Weer een voordeel! Ik bestelde ons waterdichte schaduwdoek bij afdekzeilwinkel.nl en het was al na 1 dag binnen. Het doek voelt heel dik en sterk aan, echt mooie kwaliteit. Ik zag op de website dat ze gemaakt zijn van 100% polyester en rot en schimmelvrij zijn. Ook moeten ze hun kleur behouden. Een voordeel van waterdichte schaduwdoeken is dat het een hoge uv-bescherming heeft en het beschermt tegen regen. De bevestiging is wat zwaarder uitgevoerd en er is kans op het ontstaan van waterzakken bij flinke regenval, daarom moet het doek met afschot bevestigd worden en kan hij dus niet vlak hangen. Voor ons geen probleem, maar dit kan een nadeel zijn. We waren toch al van plan hem voor de herfst en winter op te ruimen. Dan komt er ook weer wat meer daglicht door de schuifpui in huis, dat kunnen we in de donkere maanden van het jaar wel gebruiken.

waterdicht schaduwdoek

schaduwdoek waterdicht

We hebben een rechthoekige waterdicht schaduwdoek gekocht om de tafel zoveel mogelijk onder het doek te hebben staan. Ons doek is 3 bij 4 meter en konden we op 3 punten aan het huis bevestigen. Voor de vierde hoek hebben we weer een gat moeten graven en een paal moeten plaatsen. Deze hardhouten paal hebben we in beton gezet en uiteraard weer van zwarte beits voorzien. Door het graven van het gat zaten we weer met grond die we niet kwijt konden. We hebben dus weer een speciekuip gevuld : ) Weer wat nieuwe planten in de tuin : D Zo’n fijne oplossing! Ik schreef daar een aparte blog over die je hier kunt vinden. We hebben nu een heerlijke eethoek in de tuin waar je beschut kunt zitten. De tuin komt steeds verder af! Als ik bedenk hoe we begonnen zijn in 2021.. Wat zijn we al ver gekomen en wat hebben we al vreselijk veel gedaan en nog zijn we niet klaar : D

3 gedachten over “Waterdicht schaduwdoek”

  1. Wat is het mooi geworden! Heel fijn zo wat extra schaduw.
    Volgens mij hebben wij dezelfde tuinstoelen, alleen hebben wij ze in het bruin. Toevallig van Leenbakker?

  2. Ik vind het een briljante oplossing om je tafel en stoelen mooi schoon te houden. Ik sta ook om de haverklap vogelpoep van het tuinmeubilair te poetsen helaas.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven