tuin overkapping plek

We gaan een overkapping bouwen

Aankomende vrijdag komen ze onze overkapping bezorgen! Nou ja, het bouwpakket zal dan bezorgd worden : ) We moeten het zelf nog in elkaar zetten en er een echte overkapping van maken, maar ik weet zeker dat dat goed komt. We hebben al zoveel flinke klussen samen aangepakt tijdens onze tuin verbouwing. Dit gaat ook zeker goed komen. We laten de overkapping eerst open, maar willen deze later met 2 glazen wanden dicht gaan maken. Ik verheug mij nu alweer op het inrichten van de overkapping : )

Een overkapping in de tuin.

We hebben bewust een bouwpakket overkapping besteld. Het heeft zo zijn voordelen dat we het niet zelf hoeven uit te vinden. Alles eerst goed opmeten, alles zelf op maat maken etc. We hebben nu een mooie overkapping uitgekozen van 6 bij 3 en daar zit een bouwtekening bij. Scheelt ons vast een hoop tijd. In eerste instantie zal de overkapping aan twee zijden open blijven. De andere 2 wanden zijn dicht. Deze willen we later van binnen strak en glad afwerken zodat we twee gladde muren hebben. Op het moment zie je heel veel overkappingen die van binnen zwart gebeitst zijn, wij willen juist voor een lichtere kleur gaan. We hebben donkere terras tegels en we willen niet dat het geheel te donker gaat worden. Een mooie zachte beige kleur of misschien licht grijs lijkt me wel tof. Helemaal met een betonlook effect! Aan de andere zijden willen we dan graag een glazen schuifwand.

glazen schuifwand

Wat is het plan?

De glazen schuifwand willen we dan aan de lange en korte zijden plaatsen zodat het ’s zomers helemaal open kan. In de winter dan weer lekker alles dicht en dan het liefst een kleine haard binnen zodat we ook in de winter kunnen genieten van de overkapping. Dat lijkt ons de ultieme luxe! In huis hebben we geen openhaard en daar zullen we ook niet zo snel voor kiezen, maar onder de overkapping lijkt het ons super leuk. Uiteraard eerst maar eens beginnen met de basis. Het terras ligt er, de poeren voor de palen zijn ook gereed, nu wachten op het bouwpakket en dan maar eens beginnen met het bouwen van de houten overkapping. Ik verwacht dat dat ook nog wel een klusje is waar we zeker een week mee bezig zijn. Zodra de overkapping staat gaan we de stroom maar eens aanleggen. Het is wel fijn om stopcontacten onder de overkapping te hebben. Ook willen we graag één of twee leuke lampen kunnen ophangen aan het plafond. Ik hoor dat liedje alweer in mijn hoofd…. Nog zoveel te doen….

In de toekomst willen we onze overkapping graag afmaken met:

-Een haard, waarschijnlijk een allesbrander.

-Gladde geïsoleerde wanden.

Glazen schuifwand overkapping.

-Een nieuwe loungeset of een set met stoel en bank.

-Een vloerkleed.

Slimme verlichting.

Hebben jullie een overkapping in de tuin en heb je deze dan met glazen wanden dicht gemaakt?

2 gedachten over “We gaan een overkapping bouwen”

  1. Oh zo heerlijk, wij hebben hem nu een jaar of zes, en nog geen seconde spijt van gehad. We hebben er een eettafel met stoelen, een loungebank en een vuurkorf onder staan, en verder hangt er veel gezellige verlichting en zijn er vogeldingetjes! De brede kant hebben we open gehouden, want we wilden wel echt een stukje overdekt ‘buiten’ in plaats van een verlengstuk van ‘binnen’, maar de zijwanden is muur (aan beide kanten hebben we een muur die onze tuin scheidt van die van de buren, vandaar).

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven