plek voor tuinkamer

We zijn heel druk…

En toen was het hier even stil.. Bloggen stond op een heel laag pitje, heeeeeeel laag. Een nieuw huis vraagt aardig wat aandacht en energie en verder was ik ook nog gewoon fulltime aan het werk. Ik kwam niet aan het bloggen toe. Op Instagram ben ik trouwens meestal wel actief, is toch wat sneller en makkelijker om iets te delen. Mocht je benieuwd zijn, je kan mij hier vinden.

Waar we het dan zo druk mee hadden? Nou, vooral met de tuin.

Daar hebben we het trouwens nog steeds druk mee en we zijn nog lang niet klaar. Het voordeel van een huis kopen waar nooit iets aan de tuin is gedaan, is dat je het helemaal naar eigen wens kunt inrichten. Het nadeel is dat je alles, maar dan ook alles nog moet doen. We hebben meerdere dagen in de kruipruimte doorgebracht om waterleidingen aan te leggen en stroom. Niet het fijnste klusjes, maar wel heel blij met de 2 buitenkranen! Daar hoop ik volgend jaar een hoop plezier van te hebben als we planten hebben. Stroom hebben we ook vast aangelegd (nog niet aangesloten) en geulen graven voor die stroomkabel in de tuin is ook geen makkie. Of je komt tig wortels tegen of de klei is ontzettend hard. De afgelopen weken hebben mij aardig wat spierpijn opgeleverd! Uiteindelijk hebben we een deel van de grond laten afgraven en zijn we begonnen aan het leggen van het terras in de achtertuin. We hebben daar een week vrij voor gehad en zijn ook 6 volle dagen bezig geweest.

tuin update okt2021

We hebben na lang twijfelen gekozen voor keramiek tegels en we vinden ze beide prachtig. Ben wel dolblij dat het zo goed als klaar is. Was ook niet bepaald een licht klusje! Op de foto’s kan je een beetje zien waar we nu zijn en hoe het was. De foto’s met onkruid zijn van begin augustus. We zijn nu begonnen met een plantenbak van stapelblokken in de voortuin. Die betonblokken zijn onhandig zwaar, maar als de eerste laag eenmaal waterpas ligt is het goed te doen. In de achtertuin maken we ook nog 2 plantenbakken en die moeten voor december af. Dan komt de hovenier terug om de laatste grond af te graven. Ik kan niet wachten tot hij de worteldoek in de tuin legt en de split in de tuin stort. Nooit meer met modderschoenen naar de voordeur lopen! Hoera! Maar goed, daarvoor moeten we dus wel nog aardig doorwerken. Ondertussen ben ik wel ontzettend trots op ons. Ik vergeet soms dat we hier pas sinds 16 juni wonen, dat we pas sinds 5 mei de sleutel hebben en al zo vreselijk veel gedaan hebben. Bizar. Het is een beetje afzien, maar ondertussen is het ook erg leuk om zoveel zelf te doen. Tommy en ik kunnen goed samenwerken en hebben er nog steeds plezier in.

Volgend jaar zomer kunnen we mooi op onze kont in de tuin gaan zitten en trots zijn op wat we allemaal gemaakt hebben. Erg leuk om naar uit te kijken : ) Al verheug ik me nu ook vooral op het voorjaar. Dan kan ik de plantenbakken gaan vullen met planten en siergrassen. Heb al een verlanglijstje klaar staan wat betreft de tuinbeplanting. Weer eens wat anders dan kamerplanten ; )

5 gedachten over “We zijn heel druk…”

  1. Jeetje, wat heb je veel gedaan! Ik ben eerlijk gezegd wel blij dat we geen tuin meer hebben. Daar had ik nou echt geen plezier in, eerlijk gezegd. Maar ik weet wel dat jullie er van gaan genieten. Dubbel! Omdat je het zelf gedaan hebt. Succes en geniet er van.

  2. Wauw, komt vast goed en lekker focussen op jullie nieuwe woning. Wij wonen hier nu twee jaar en als de voordeur aan de binnenkant wordt geverfd en de heg zit erin dan is echt ons huis AF. Het is nooit echt af zeggen ze, maar hey… voor nu vind ik het helemaal prima. We hebben nu ook onze voor en achtertuin helemaal aangepakt.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven