webbing windlicht

Webbing windlichten op de slaapkamer.

Webbing, je kent het misschien ook wel onder de noemer gevlochten riet of rotan, is superstevig natuurlijk materiaal en erg duurzaam. Het was in de jaren 80 al helemaal hip en is nu weer helemaal terug van weggeweest! Ik ben in de 80s geboren en het zou mij niets verbazen als mijn ouders of mijn opa en oma ook wat webbing in huis hadden : ) Zo grappig dat zoveel dingen weer terug komen en opnieuw helemaal de trend zijn! Ook wij hebben een beetje webbing in huis!

Wij hebben best wel een stoer industrieel interieur in huis. Webbing past daar niet persé heel goed bij, maar in de slaapkamer zijn we voor een andere sfeer gegaan. De zwarte muren en beton look vloer maken nog een verbinding met het verder industriële interieur in huis, maar met de aankleding wilden we wat anders. Ik noem het maar een stoere boho vibe of een donkere variant van de Ibiza of Bali sfeer ; ) Er hangen bamboe spiegels in de slaapkamer en boven het bed hangt een jute vloerkleed. Met wit beddengoed op het bed is de slaapkamer in Ibiza sferen en met donker beddengoed is het weer net wat stoerder. Ik droom nog van een jute kleed voor op de vloer en een lichter bed. Misschien een bed van bamboe, lijkt me heel mooi, maar ons huidige bed slaapt ontzettend lekker, dus het is prima zo. De slaapkamer iets meer boho vibes geven kan natuurlijk ook met kleine dingen en webbing past daar super bij!

webbing decoratie
windlicht webbing
webbing

Van mijn moeder kregen we deze prachtige webbing windlichten omdat onze bruiloft niet door kon gaan. Super lief en ze staan prachtig op onze slaapkamer. Er zitten grote glazen potten in waar dan een kaarsje in kan, of lampjes. Ik vind webbing bij deze windlichten echt wat romantisch hebben. Door de speciale vlechttechniek met rotan, wat webbing webbing maakt, ontstaan er kleine gaatjes en dat maakt met een kaarsje prachtige romantische licht schouwspellen op de muur. Misschien is het ook wel de romantiek van het ouderwetse gevoel erbij, omdat webbing in de jaren 80 zo hot was. Ik ben er in ieder geval helemaal verliefd op!

2 gedachten over “Webbing windlichten op de slaapkamer.”

  1. Ik moest even opzoeken wat het precies is, webbing, kende het niet, maar nu ik het zie, denk ik … oh ja, bij anderen vooral.. kitch… hahahaha Dat vond je bij ons thuis echt niet!

    Na de rieten en macrame periode van de seventies gingen mijn ouders voor een meer moderne koperen look, gelukkig waren er meer looks mogelijk 😉

    Ikzelf heb er weinig mee voor nu, maar het staat prachtig daar! Ik zou haast zeggen, daar moet nog een Morgaine Mandala bij 😛 (in de juiste kleuren dan ook).

    X

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven