tuinontwerp zelf maken

Weer een jaar voorbij.

Zo, de laatste werkdag van het jaar zit erop. Morgen alweer de laatste dag van 2022, wat is dit jaar voorbij gevlogen! Ik kan nog steeds niet helemaal geloven dat het jaar alweer voorbij is. Dat we alweer aan de oliebollen gaan beginnen. Aan de andere kant, de zomer voelt alweer een eeuwigheid geleden. Misschien klopt het dan ook wel ; )

Plannen voor de tuin in 2023.

Dit jaar stond voor ons vooral in het teken van de tuin en de bruiloft. Vooral de eerste 6 maanden zijn we alleen maar bezig geweest met de tuin. Deze moest tenslotte op tijd klaar zijn voor onze bruiloft in eigen tuin. Ik ben nog steeds trots op ons, als ik terug denk aan de klei tuin die we vorig jaar nog hadden en zie hoe we het jaar nu eindigen. Het is een grote tuin en hij is nooit helemaal klaar, maar we kunnen zonder kaplaarzen door de tuin wandelen. Er is al groen en we kunnen droog buiten onder de overkapping zitten. Zo blij met die extra leefruimte in de tuin! Wat we aankomend jaar hopen te doen in de tuin is het plaatsen van een schuur. Ook willen we nog aan 2 kanten de schuttingen van de buren wegwerken achter wilgenmatten en we willen nog meer groen en wat stapstenen in het split. Ook hopen we de pergola te bouwen aankomend jaar.

In huis is ook nog genoeg te doen.

In huis zijn we al ontzettend blij. Dit jaar hebben we de airco’s kunnen installeren in de woonkamer en in de slaapkamer. Dit heeft al ons aardig wat gasverbruik bespaard. We hebben nog twee badkamers te verbouwen, een toilet en de keuken moet vervangen worden. Allemaal flinke kostenposten dus het begint met sparen. We hopen dit jaar in ieder geval de meterkast te vervangen en gordijnen voor de woonkamer te scoren. We zijn er eindelijk uit wat we willen! We willen graag vouwgordijnen voor het grote raam in de woonkamer en die willen we graag hebben hangen voordat de zomer begint. Sparen, sparen, sparen. Dat is het doel aankomend jaar en ook vooral genieten van wat we al hebben.

bruiloft in de tuin 2022

Hoogtepunt in 2022

Dat was toch wel onze bruiloft. Uiteraard was het trouwen in het bijzijn van onze familie en vrienden in onze eigen tuin heel speciaal. Ik ben dol gelukkig met Tommy en ben ontzettend blij dat we elkaar het ja woord hebben kunnen geven dit jaar. De hele dag vond ik fantastisch en ik heb er ontzettend van genoten. Zou het ook zo weer willen overdoen, de dag ging veel te snel voorbij! Het was prachtig weer, het eten was heerlijk en iedereen had plezier met iedereen. Ik zou dit feestje graag willen herhalen. Wie weet dat we wel een feestje geven als we 5 jaar getrouwd zijn, gewoon om het feestje, omdat we het zo gezellig en fijn vonden met alle mensen die er waren.

De zomer van 2022

Afgelopen jaar heb ik ook ontzettend genoten van de lange warme zomer. Ik weet dat het niet goed is wat betreft klimaat, maar stiekem hoop ik op weer zo’n zomer dit jaar. Mag best met een beetje meer regen voor al het groen, maar oh wat heb ik genoten van al die dagen mooi weer. Lekker zwemmen, iedere dag in korte broek en tshirt buiten zijn, warme lange avonden chillen onder de overkapping. Ja, ik zie het alweer helemaal zitten! Het was genieten om gewoon lekker te chillen in de tuin en niet te klussen in kaplaarzen. Ik heb met verwondering gezien hoe snel alle planten groeiden en genoten van alle bijen en hommels die bij ons op visite kwamen. Ik ben ook heel benieuwd hoe alles de winter doorkomt en wat er volgend jaar volledig terugkomt. Kijk al helemaal uit naar het voorjaar ook! Heb afgelopen herfst nog allemaal bollen de grond in gestopt, zo benieuwd of die ook allemaal op komen. Heb er ook al echt zin in om nog meer planten in de tuin te plaatsen!

We hebben dit jaar ook 2 weken een logeer hond gehad waar we echt lol mee hebben gehad. Charlie de labrador heeft ons een klein beetje verliefd doen worden op het ras. We hebben een aantal keer met hem gezwommen en dat was zo ontzettend leuk. We zijn nog steeds hondenmensen en denken er met regelmaat overna of we er zelf weer aan gaan beginnen. Het blijft een onderwerp wat hier in huis blijft terugkomen, maar we zijn er nog niet uit. Aankomend jaar staat er sowieso een heerlijke vakantie op de planning met mijn hele familie, daar kijk ik voorlopig eerst naar uit!

Voor nu wens ik jullie allemaal een hele mooi jaarwisseling. Pas op met vuurwerk, geniet van een borrel, een oliebol, maar vooral van de mensen om je heen!

De beste wensen voor 2023!!

1 gedachte over “Weer een jaar voorbij.”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven