What’s on my Iphone..

Ik heb dit soort blogjes al vaker voorbij zien komen en vind het altijd leuk om te lezen bij iemand anders. Ik heb wel eens een lijstje gepost met mijn favo apps maar dat is alweer even geleden.. Nadat ik die van Ester gelezen had bedacht ik me dat ik zelf ook wel is zo’n blogje kon typen.. Dus bij deze.. Tadadada… What’s on my Iphone! (op de foto hier boven staat trouwens Tommy zijn Iphone)

homeschermIk heb mijn apps zoveel mogelijk in mapjes staan omdat ik het heel irritant vind als ze allemaal los staan en dan kan ik mijn achtergrond foto niet eens zien. Ik heb eigenlijk altijd wel foto’s als achtergrond, het toegangsscherm en het beginscherm hebben ook beide een andere foto en ik wissel ze regelmatig.

Ik gebruik maar 2 schermen, heb weinig zin om 3 of 4 x opzij te moeten schuiven om bij een mapje te komen, zoveel apps heb ik trouwens ook niet. Op scherm 1 heb ik de apps die ik het meest gebruik, op scherm 2 de apps die ik wat minder nodig heb en 4 apps onderaan vast staan die ik heeeeeel vaak gebruik ; )

scherm1en2Links: scherm 1 Rechts: scherm 2. Op scherm 1 dus de camera, mail, een mapje met social appjes enz, mapje met wekker, agenda en weer, dan een muziek mapje, 2 mapjes met fotografie apps, mapje met blog apps en dan nog 2 foto apps. Onderaan altijd de bellen functie, whatsapp, safari en de instellingen.

Op scherm 2 de apps die ik minder vaak gebruik en de apps die van Apple niet mag verwijderen.. Kiosk dus, mapje met standaard apps, de app store, een mapje met van alles, sims freeplay, 2 apps om onze lampen thuis te bedienen, mapje met apps die ik gebruik voor project life, remote app voor de tv, app voor de samsung tv en een appje om de Toon (verwarming) te bedienen.

Ik denk dat de meeste apps wel voor zich spreken dus zal verder alleen wat over de mapjes bloggen. In het mapje Sociaal heb ik Facebook, mijn telefoon contacten, Twitter, Notities, Facebook Messenger, Facetime en Berichten. Dan heb ik een mapje Time & Date met de wekker, de agenda en de standaard weer app maar ook buienradar en een weekagenda omdat ik de week functie miste in de iphone agenda. Dan het mapje Music, met de standaard muziek app van Apple, de itunes store, Spotify en Shazam… Geweldige uitvinding! Dan een Fotografie mapje met verschillende bewerkings apps. Dan heb ik nog een mapje met foto apps zoals Instagram en InstaFood.

In het blog mapje staan de apps van Bloglovin, WordPress, Goodreads en Analytics van google. Ook heb ik er 2 snelkoppelingen staan.. 1 voor mijn blog en 1 voor Bitly. In de standaard map staan de apps die ik niet gebruik maar niet mag verwijderen van Apple. Dan is daar nog het mapje met apps die ik gebruik voor Project life waar onder andere dropbox, momento en apps voor mijn printer in staan.

apps iphoneAls laatste het mapje van alles. Die neemt 2 vakjes in met allemaal verschillende apps. Zoals je hier boven kunt zien. De Timehop app is wel echt een aanrader trouwens ; )

En? Val ik mee? Of zijn er onder jullie mensen met nog minder apps? Of misschien juist veel meer?

17 gedachten over “What’s on my Iphone..”

 1. Ik ken timehop niet! Whazz that?
  Je hebt veel apps, hier komen en gaan ze maar heb een aardige basis (inclusief 250 spelletjes voor mijn kinderen). Drie pagina’s en wel alles in mapjes 😉

  1. Timehop is een app die je activiteiten van twitter, facebook etc iedere dag laat zien, maar dan een jaar terug in de tijd, 2 jaar terug, 5 jaar terug enz. Erg leuk om te zien wat je vandaag precies een jaar geleden deed 🙂

 2. Je aantal qua apps valt best mee, ik denk dat ik er ongeveer ook zo veel heb. Timehop is inderdaad een leuke app 🙂

 3. Ik vind de apps nogal meevallen hoor, alhoewel ik er zelf minder heb (doe niet zoveel met mijn telefoon). Schattig die Bink(ie) zeg!

 4. Leuk om eens op iemand anders telefoon te kijken…
  Ik gebruik gewoon 4 schermen, oops..
  Maar heb ook mapjes die heel onlogisch zijn en maar 2 of 3 apps in zitten…

 5. Je hebt veel apps! Ik heb een smartphone maar gebruik ‘m voornamelijk voor bellen, en een klein beetje whatsappen of internetten! Ouderwets, maar ik vind het werken met andere programma’s op een laptop toch prettiger.

 6. Ik heb veel meer apps, maar dat komt ook omdat ik altijd vergeet de apps weer weg te gooien, het meeste gebruik ik niet eens 🙂

 7. Ja ik herken dit helemaal! Ik wil alles ook in mapjes hebben en gebruik ook maar twee schermen, want ik hou van orde hèhè.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven