mijn iphone

Whatsapp moe

Ik had nooit gedacht dat ik dit zou gaan zeggen, laat staan hardop, het zwart op wit zou schrijven. Toch doe ik dat nu, ik ben een beetje whatsapp moe. Het is dat het soms ook bijzonder handig is… anders was de app van mijn telefoon verdwenen.

Ik verwijder de app niet omdat ik whatsapp soms gewoon erg handig vind. Even een foto naar mijn mams sturen of naar wie dan ook. Een foto of een filmpje zijn gewoon snel, makkelijk en gratis verzonden via whatsapp. Een kort tekst berichtje, een telefoon nr, een link. Het maakt niet uit welke smartphone de ander heeft, met whatsapp komt het altijd goed en gratis aan.

Toch ben ik whatsapp moe en ik snap dat dit een beetje dubbel klinkt. Ik merk dat ik vaak niet meer gelijk reageer en soms helemaal niet reageer op nieuwe apps. Ik heb niet altijd zin om het te lezen, maar nog vaker heb ik geen zin om hele gesprekken te tikken op mijn telefoon. Dat is nog wel de voornaamste reden dat ik whatsapp een beetje beu ben. Het gaat allemaal te makkelijk en te onpersoonlijk.

Ik verlang een beetje terug naar de tijd van de eerste Nokia 3310, of misschien zelfs nog wel naar de tijd daarvoor. Dat je elkaar gewoon belde om te vragen hoe het met de ander ging. Dat je een echt gesprek had met elkaar, elkaars stem kon horen of zijn of haar lach. Dat, dat persoonlijke mis ik een beetje. Ik heb ook vaak het idee dat als ik via whatsapp de vraag krijg: hoe ist? Dat de ander niet echt zit te wachten op een antwoord maar gewoon ergens wil beginnen om je iets te vertellen daarna.

whatsapp moeIk kan me ook vreselijk irriteren als we ergens op visite zijn of visite hebben en die dan de hele tijd met die telefoon bezig zijn. Kom dan niet op visite denk ik dan. Tuurlijk, zelf heb ik dit ook wel eens gedaan, vooral in de periode dat ik en Tommy net verliefd waren, mijn telefoon week niet van mijn zijde en iedere app beantwoorde ik direct. Ik zal ook vast wel eens andere mensen geรฏrriteerd hebben toen. Toch heb ik denk ik wel altijd mijn best gedaan om dit niet te vaak te doen als ik ergens op visite was. Ik vind het gewoon onbeschoft en een tikkie aso als je gesprekspartner de hele tijd met zijn ogen in zijn telefoon is. Je weet gewoon dat diegene dan ook met zijn hoofd in zijn telefoon zit en je niet echt hoort.

Terug naar Whatsapp. Ik ben er een beetje klaar mee, als ik van mijn mams wil weten hoe het met haar is dan bel ik haar gewoon. Veel gezelliger. Dan ben ik er bij met mijn hoofd, doe ik niets anders tussen door en luister ik dus ook echt. Als ik zelf behoefte heb aan kletsen dan bel ik die persoon, lekker ouderwets maar een stuk persoonlijker en gezelliger. Makkelijker ook, al dat getyp op dat kleine schermpje is soms gewoon ook vreselijk onhandig.

Zo, tot zover mijn Whatsapp beklag ; )

35 gedachten over “Whatsapp moe”

 1. Heerlijk, die tijd van de Nokia 3310 ๐Ÿ˜‰ Dat je dan een smsje kreeg waar je echt superblij mee was, met een boodschap van A tot Z. Ik zit me nu ook regelmatig te verbazen over het telefoongebruik van mensen inderdaad. Zelfs in een restaurant zie je overal die schermpjes!

 2. Best herkenbaar. Ik heb er ook wel eens een beetje last van. De laatste tijd probeer ik ook bewust wat te minderen. Want ondanks dst ik soms Whatsapp-moe ben, is de gewoonte erin gesleten. In gezelschap van anderen laat ik mijn telefoon sowieso in mijn tas. Ik ben zelf niet echt een beller, dus ik zou Whatsapp toch niet รฉcht kunnen missen denk ik.

 3. Wel herkenbaar. Maar ik moet zeggen dat ik gesprekken via WhatsApp makkelijker en beter kan volgen. Wat ik nu trouwens vaak doe is WhatsApp gebruiken via de browser op m’n laptop. Typt veel makkelijker. Google er maar eens naar. โ˜บ๏ธ

 4. Ik verlang ook terug naar de tijd van de Nokia 3310. Waar je wel bereikbaar mee was maar niet continue mee online was.

  Toevallig heb ik vd week alle meldingen op mijn telefoon uitgezet, ook van whatsapp en het is heerlijk rustig. Houdt wel in dat ik niet meer meteen antwoord. Ik vind het prima, anderen alleen nog niet zo ๐Ÿคฃ

 5. Ik herken het wel een beetje wat je schrijft.. maar voor mij is het een groter ding met รผberhaupt alle meldingen op mijn telefoon en het gevoel dat je er niet zonder kan. Dat probeer ik nu te minderen door in het weekend en avonden mijn telefoon wat vaker aan de kant te leggen. Maar het blijft lastig!

 6. Dat typen heb ik altijd al gehad, waarom hele gesprekken op ene klein scherm als ik een laptop heb, hahaha toch gebeurd het soms, maar al snel bellen we gewoon even omdat het makkelijker is. Maar ja, ik ben ouder, mijn vriendinnen zijn over het algemeen ouder ๐Ÿ˜‰

  de familie app, en mijn dochter, daarom nog… en onderweg heb ik al nul internet, dus bij anderen thuis ga ik alleen online als men vraagt of ik die foto net gemaakt direct wil sturen, uhhhh ja, moet ik wel je wifi hebben anders kan het niet, moet je wachten tot ik thuis ben, LOL.

  X

 7. Met WhatsApp heb ik dat helemaal niet, maar ik heb het met Twitter. Ik wilde een break nemen en het eerste wat ik doe is weer inloggen vanochtend. Gek dat het zo werkt. Als je geen spinazie lust ga je het toch ook niet iedere week eten. Nou, succes. Het zal een boel rust brengen vermoed ik.

 8. Ik sta bekend als iemand die ‘niet zo goed’ is met whatsapp. En dat is een reputatie die ik koester en cultiveer. Ik wil geen slaaf worden van mijn smartphone.

  Ik vind whatsapp op dit moment dus nog wel handig en fijn. Maar ik gebruik het met mate.

 9. Ik herken het wel! Soms word er over de meest onzinnige dingen hele whatsappgesprekken afgevuurd, met name in groepsapps. Enerzijds vind ik het fijn om even contact op te zoeken als ik bijv home alone ben, maar als mn vriend en ik samen op de bank zitten en ik hoor constant berichtjes binnen komen, dan vind ik dat weer super irritant! Mijn moeder bel ik net zo lief, maar dan moet ik wel van alles te vertellen hebben, anders is het gewoon een kort appje.
  Nog een grotere ergenis voor mij is Facebook met al zn reclame en alles moeten zien wat de vriend van een vriend leuk vind, boeiend!!

 10. Ik begrijp je. Ik vind het vooral irritant dat mensen verlangen dat je meteen reageert of expliciet laat weten dat je gaat slapen. Uh, als ik niet meer reageer dan snap je toch wel dat ik slaap? Whatsapp is een oneindig gesprek, dan hoef ik toch niet aan te geven als ik ga? Het is geen MSN! Ik begin het ook steeds irritanter te vinden.

 11. Ik vind het wel meevallen maar dat komt denk ik doordat ik niet zoveel berichten via Whatsapp krijg. Mijn zusjes wonen in het buitenland en dan is Whatsapp wel handig. Bellen is duur en een foto is sneller verstuurd. Ik ben niet zo’n beller dus ik vind het wel prettig ๐Ÿ˜‰ maar reageer soms ook niet als ik geen zin heb. Het is wel zo dat iedereen altijd maar verwacht dat je online bent en dat vind ik wel vervelend. Offline leven is belangrijker hoor! Onbegrijpelijk hoeveel mensen ook continue op hun telefoon kijken als ze gaan uiteten.. ๐Ÿ˜‚

 12. De 3310 was leuk alleen kreeg je overbelaste duimen van het sms-en.
  Ik wil ook wel door jou gebeld worden hoor๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜€

 13. Ik heb er ook een haat liefdes verhouding mee.. echt enorm balen.. ik wil ook facebook verwijderen maar er komen juist zoveel bezoekers naar mijn blog via facebook.. maar er word zoveel onzin opgedeeld.. met whatsapp heb ik dat ook.. vooral wat er in mannen groepsapps word gedeeld is soms misselijkmakend maar goed.. verder vind ik het heel irritant als ik mijn vriend zie na een week wij bijna alles al op whatsapp besproken hebben.. dus wij appen nu een stuk minder.. en bellen is inderdaad veel beter

 14. Pff, herkenbaar. Ik heb het eigenlijk met het hele gevoel van bereikbaar moeten zijn. Laat je gelijk niks terug horen is het niet goed.

 15. Ik snap het hoor! Ik ben zelf niet zo zeer whatsapp moe, maar vind het wel jammer om zo weinig meer te bellen. Ligt ook aan mezelf natuurlijk, maar zoiets groeit er nou eenmaal in. Maar het whatsapp groepje met mijn moeder en zusje samen vind ik dan wel weer wat toevoegen. Voorheen spraken we elkaar vaak alleen maar even 1-op-1 en nu hebben we de hele week door lolletjes met elkaar ๐Ÿ™‚

 16. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook heel wat tijd verknoei met appen en dat het dan inderdaad vaak de meest onzinnige dingen zijn. Na zo’n avond denk ik dan vaak dat ik mijn tijd beter had kunnen besteden maar ja, het is zo verleidelijk. Juist in de vakanties kan ik prima links laten liggen, natuurlijk stuur ik dan wel een fotootje naar mijn ouders of vrienden maar verder ben ik dan een stuk minder online. In gezelschap sowieso weinig want dat vind ik respectloos dus dan laat ik mijn telefoon lekker links liggen.

 17. Ik vind whatsapp soms ook super irritant omdat het nogal stalkerig is. Mensen houden soms precies in de gaten als je online bent en als je dan niet meteen reageert worden ze boos. Ook al is whatsapp soms wel handig.

 18. Ik heb dit eigenlijk helemaal niet, meer omdat ik mijn telefoon ook vaker gewoon wegleg met geluid uit. Ik kijk er alleen op als ik zelf behoefte eraan heb en demp ook vaak de gropesgesprekken. daarnaast heb ik weinig meldingen aanstaan op mijn telefoon, lekker rustig.

 19. Ik snap het helemaal. Ik heb de app zoals je weet drie jaar geleden verwijderd en ik heb er geen moment spijt van gehad.

 20. Ik vind dat typen ook irritant soms, maar dan doe ik gewoon een gesproken boodschap. Ik merk wel dat ik de laatste tijd vaker bel via WhatsApp met of zonder beeld. Ideaal!

 21. Ik herken het wel, niet specifiek voor whatsapp want dat gebruik ik eigenlijk niet eens zo veel, maar meer dat ik terugverlang naar het pre-smartphone tijdperk.

 22. Helemaal eens met je irritatie over mensen die de hele tijd op hun telefoon zitten te tokkelen! Ik kan mij daar dood aan ergeren. Verschrikkelijk is het. Zo hebben wij in onze dichte omgeving redelijk veel mensen die, als je er bv mee gaat eten ofzo, de hele tijd met hun social media bezig zijn. Dan heb ik ook zoiets van ‘Kom dan gewoon niet, hรจ, seg’. Een uur die telefoon opzij leggen, daar ga je niet van dood.
  Whatsapp daarentegen gebruik ik wel nog vaak. Maar ik ben dan ook zo’n sociaal incapabel mens die helemaal doorslaat bij het idee alleen al van een telefoongesprek te moeten voeren ๐Ÿ˜€ Ik ben daar gewoon helemaal niet goed in ๐Ÿ™‚ Dan spreek ik liever af bij een kop koffie ๐Ÿ˜‰

 23. Ik snap je helemaal. Ik moet zeggen dat ik het vaak wel handig vind, als ik dingen wil weten/vragen, maar er geen haast mee heb. Zo geef je een ander de tijd om te reageren wanneer het haar/hem uitkomt. Dat vind ik ook erg prettig in deze periode waarin ik nu zit.

  Maar soms wordt het zo uitgebreid dat ik dus ook terug tik: ik bel je wel even! Want het slaat soms nergens op om hele gesprekken te tikken, terwijl je elkaar ook gewoon even kan spreken.

 24. Goed artikel hoor! Ik ben nu weer aan de whatsapp geslagen maar hiervoor deed ik het 3 jaar niet. Soms ontkom je er niet aan maar de tijd voor whatsapp was heerlijk!

 25. Ik word werkelijk waar helemaal tierelier van groepsapps. Mijn god, de hele dag.. Hebben die mensen niets beters te doen? Denk ik dan..

 26. Je haalt echt de woorden uit mijn mond. Ik heb al meerdere keren op het punt gestaan op whatsapp te verwijderen omdat het meer irriteert dan goed doet. Toch bespreek ik er vaak best belangrijke dingen op voor het bloggen of events waardoor ik het niet doe. Ik kan er zo slecht tegen als je weg bent en diegene zit op zijn/haar telefoon. Eerst zeuren dat je me nooit ziet en wanneer we afspreken zit je op je telefoon.pff..

 27. Het is wel een beetje herkenbaar, ik merk zelf dat ik ook minder op Whatsapp kijk (mijn meldingen staan ook al een tijdje uit), maar helemaal zonder zou ik zeker niet kunnen haha. Liefs.x

 28. Snap goed wat je bedoelt! Vaak heb ik ook geen zin om hele epistels op mijn phone te typen, praat liever in real life. Kan me er ook zwaar aan ergeren als iemand alleen maar met zijn telefoon bezig is; prima als je een keer checkt, maar de hele tijd alleen maar appen of bezig zijn is echt ontzettend asociaal.

 29. En bellen gaat soms ook veel sneller ๐Ÿ˜‰ al ben ik zelf niet zo’n bellert (ik heb er eerlijk gezegd een beetje een hekel aan)
  Maar ik snap het wel, sowieso als je met iemand aan het praten bent en diegene zit constant op zijn of haar mobiel te kijken en te tikken. Mensen kunnen tegenwoordig niet meer zonder mobiel.

 30. Ik ben ook weer terug van weggeweest ๐Ÿ˜€
  Tja, de mobiele telefoon… Gisteren nog.. we gingen gezellig uiteten en dan kijk ik altijd zo eens rond in het restaurant, maar aan elk tafeltje zit er wel iemand met zijn of haar mobiel in de hand.
  Ga dan niet uiteten, denk ik dan.
  Ik heb mijn mobiel ook wel in de buurt maar dat is dan vooral om foto’s te maken.

 31. Whatsapp op zich stoort me niet zo erg omdat ik het niet zo vaak gebruik. Maar halleluja wanneer iemand mij toevoegt aan een groepschat met daarin duizenden mensen die constant de meeste onzin uitkramen. Zo vervelend.

 32. Om die reden gestopt met FB. Gewoon teveel info die niet interessant is.
  Whatsapp gebruik ik alleen indien nodig. Echt niet om hele gesprekken te voeren.
  Maar met vriend, dochter en zoon wissel ik meer uit en als ik thuis ben doe ik dat dus gewoon op de laptop.
  Nee. niet in gezelschap, echt vreselijk al die telefoons overal. Ik heb al gehoord dat ze het in restaurants willen verbieden ๐Ÿ˜‰
  Groot gelijk hoor.. alles waar TE staat is niet meer leuk!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven