Wicker tuinmeubelen

Wicker tuinmeubelen, nieuwe loungeset!

In maart hebben we onze oude loungeset verkocht via MP. We vonden hem nog steeds prachtig, maar niet lekker zitten. We wilden wat nieuws en daar zijn we voor geslaagd : ) We hebben nu wicker tuinmeubelen, we hebben een bank en een heerlijke grote loungestoel.

We vonden hem nog steeds mooi de oude loungebank, maar hij zat gewoon niet lekker. Voor een uurtje was het prima, en languit liggen was ook goed te doen, maar als je er de hele dag op wilde chillen zat je gewoon niet lekker. Je kreeg er een zere kont van op den duur en omdat de hoekbank geen leuningen had aan de zijkanten kon je eigenlijk ook niet lekker hangen. De hoezen van de kussens gingen ook draaien en schoven steeds naar voren. We waren er na een paar jaar gewoon klaar mee, al vonden we hem nog steeds mooi. Als ik nu ook foto’s terug zie van de set onder de overkapping denk ik nog steeds, ja kei mooi en strak. We besloten dus dit keer bij het zoeken naar nieuwe tuinmeubelen vooral voor het zitcomfort te gaan. Na een hele ronde door het filaal in Venlo van Kees Smit kwam we uit bij wicker tuinmeubelen, een set van Intenso.

Prachtige winkel, ontzettend veel tuinmeubels en heel veel keuze aan kleuren, materialen en designs. We hadden al vrij snel door dat de set van Intenso die ik online schitterend vond echt voor geen meter zat. Kei hard. We willen lekker kunnen ploffen en uren chillen onder de overkapping. Ik plofte in de winkel op deze super toffe bank, maar het voelde alsof ik op een steen ging zitten. Echt een actieve zit en een hard zitkussen. Voor de looks was het een dikke ja, maar daar gingen we dit keer juist niet voor. Uiteraard wilde we ook iets wat we mooi vonden, maar het lekker zitten ging dit keer echt voor. Daarna gingen we op de bank zitten die we uiteindelijk gekocht hebben en die zat voortreffelijk. Was niet helemaal wat we voor ogen hadden, net iets duurder dan we gepland hadden en een totaal andere look dan wat we eerst hadden. We hadden niet echt wicker tuinmeubelen voor ogen, omdat het minder strak oogt. We zijn daarna nog de hele winkel doorgeweest en zijn op iedere bank gaan zitten. Het meeste vonden we vergelijkbaar met onze oude set of vonden we gewoon niet lekker zitten, meestal te hard naar onze smaak. De sets die we dan wel heel lekker vonden zitten waren of heel ver boven ons budget, of wat betreft uiterlijk gewoon helemaal niet onze smaak.

kees smit tuinmeubelen

kees smit review

Weer terug naar deze bank, die nu in onze tuin staat te schitteren, samen met een hele vriendelijke verkoper. Ik was gelijk al wel verliefd op de looks. De rondingen, de lichte kleuren en het niet standaard design sprak me aan. Wicker tuinmeubelen was niet wat ik voor ogen had, denk dan vaak aan van die ouderwetse blokkerige sets. De strakke hoekset die we hadden vonden we nog steeds tof, maar dat heeft tegenwoordig bijna iedereen wel in de tuin staan. Het sprak ons beide wel aan dat dit een totaal andere look heeft en Tommy wilde sowieso graag een losse bank met 1 of 2 stoelen. Hij moest alleen even wennen aan het uiterlijk van de set, maar was ook gelijk fan van het zitcomfort. We hebben dit keer ook echt de tijd genomen en Tommy is lang in de stoel blijven zitten. We hebben ons goed laten informeren door de verkoper en maakte uiteindelijk de bestelling in orde. Voor nu een stoel en bank en misschien dat we er later nog een stoel bij kopen. Zeker met visite is het wel handig om nog een stoel te hebben.

Wicker tuinmeubelen.

De Intenso Stila lounge tuinbank en stoel zijn verkrijgbaar in licht grijs met donkere kussens en in de kleur natural die wij hebben. Ik was al gelijk verliefd op de kleur Natural, doet een beetje boho aan. Het is van het merk Intenso Furniture, heeft een metalen frame, houten pootjes en wicker vlechtwerk. Wicker tuinmeubelen worden met de hand gevlochten met een kunststof draad. Wicker is licht, sterk, gemakkelijk schoon te maken met wat water en groene zeep, het kan niet vergaan zoals bijvoorbeeld hout en het is onderhoudsvriendelijk. Het kan dus jaren mee.

wicker tuinset

intenso tuinmeubelen

Over Kees Smit tuinmeubelen en Intenso.

Het filiaal waar wij geweest zijn in Venlo is prachtig. Genoeg parkeerplaats en gratis parkeren. Binnen staat vreselijk veel en je kan het allemaal goed bekijken en uitproberen. Heb mijn ogen uitgekeken naar alle tuinmeubelen! De verkoper die ons geholpen heeft was ontzettend vriendelijk, behulpzaam en wist duidelijk waar hij het over had, gewoon echt een goede leuke verkoper. Over de bezorging zijn we net iets minder tevreden. Het is geleverd door een koeriers bedrijf. Bij de eeste levering was het frame van de bank krom en licht beschadigd aan de onderkant. De bank wiebelde omdat 1 poot de vloer niet raakte en daar waren we niet tevreden mee. Na mailen met Kees Smit is afgesproken de bank om te ruilen. Het contact per mail ging snel, niets mis mee. Dit is ook vrij snel geregeld en eind april was de nieuwe bank er en nam de koerier de oude mee.

Dit tweede frame is recht dus staat super, maar de onderkant mist op meerdere punten de laklaag / verflaag of bladdert af. We hebben daarom weer gemaild en ook nu gaat de bank weer omgeruild worden. Het is duidelijk dat ze bij Kees Smit dit soort dingen netjes oplossen, ik hoop op: drie keer is scheepsrecht ; ) Ik ben heel enthousiast over hun winkel, echt een mooie zaak en vind onze bank en stoel ook echt super cool. Ik vind het er mooi uitzien en het zit echt voortreffelijk! Het is gewoon jammer dat de levering en productie niet naar wens zijn. Zou ik weer voor deze set kiezen? Ja, voor nu wel, ik hoop dat de set over 2 jaar nog net zo lekker zit natuurlijk, daar kan ik nu niet over oordelen. Voor nu ben ik wel heel blij met deze wicker tuinmeubelen, ze staan kei gaaf in onze overkapping en ze zitten lekker. Zou ik nog terug gaan naar Kees Smit? Ja ook, want het is een prachtige zaak met veel keuze, vriendelijke mensen en ze verkopen nog veel meer merken. Ik denk dat we gewoon dikke pech hebben met de levering van onze bank en ik hoop dat dat gewoon goed afloopt.

Scroll naar boven