winter-dip

Winter-dip en irritaties.

Ik kan merken dat ik een winter-dip heb. Ik ben moe, sneller geïrriteerd en mijn humeur daalt soms sneller dan een drol in een wc pot. Het is januari, het is de maand waarin ik jarig ben. Normaal heb ik niet zo’n last van een winter-dip. Misschien komt het doordat ik ouder word en daardoor sneller last heb van de donkere winter periode? Geen idee, maar de irritaties stapelen zich op.

Winter-dip.

Doordeweeks zie ik maar weinig daglicht, ja natuurlijk zit ik op kantoor en zie ik door de ramen de buitenlucht, maar als ik naar huis ga is het donker. Als ik de volgende ochtend naar het werk vertrek is het donker. Is het dan eindelijk weekend en ben ik heel de dag vrij is het vaak nog donker! Ik ben dat grauwe weer zo vreselijk zat. Ik geloof dat sinds we hier wonen we 1 keer een weekend hebben gehad met wat zon. Verder hebben de lampen gewoon standaard aan gestaan overdag. Ik word daar echt bloed chagrijnig van. Ik heb behoefte aan zon, aan wat warmte, aan fatsoenlijk licht! De winter komt me me neus uit. December ging nog wel, maar deze maand is een drama. Ook merk ik dat ik snel moe ben en in de ochtend bijna mijn bed niet uit kan komen. Ik geloof dat ik echt last heb van de beruchte winter-dip. Ik heb moordneigingen als de wekker afgaat.

Irritaties.

De meest kleine dingen kunnen me ontzettend ergeren. Zo wil ik heel graag een donkerblauwe dekbedovertrek. Gewoon, simpel, egaal donkerblauw. Geen figuurtjes of teksten, gewoon basic. Probeer dat maar eens te vinden met een dekbed van 200 x 200! Het liefst heb ik ook geen instop strook, gewoon knoopjes onderaan zodat het dekbed er niet uitvalt, maar het hoeft niet vast op bed te liggen. Nou dat is bijna helemaal niet te vinden, of ik kan het in ieder geval niet vinden. Nou weet ik dat dat geen wereld drama is, maar voor mij even wel nu. Nog zoiets kleins, maar zoooo irritant. Keuken en theedoeken in de kleur donkergroen, leger groen het liefst. Kan ik ook nergens vinden! Frustratie on top.

Winter-dip bestrijden?

Dat lukt me ook even niet, vandaar dat ik hier een blogje aan het vol spouwen ben aan frustratie. Het is geen artikel met tips tegen de winter-dip. Met Tommy en een Lush bubbelbal in een warm bad, ja heerlijk, maar de zon gaat er niet van schijnen. Vrolijke bloemen in huis halen, staat heel gezellig in de keuken, maar de lente komt niet spontaan om het hoekje kijken. Mezelf trakteren op nieuwe schoenen helpt heel even. Heel blij met mijn nieuwe sneakers, maar ze moeten nog steeds door regenplassen heen stappen. Misschien had ik beter kaplaarzen kunnen bestellen..

Volgende week word ik 31 en ik zou graag voor mijn verjaardag de lente en zomer willen, per direct graag.

16 gedachten over “Winter-dip en irritaties.”

 1. Als kind kon ik niet geloven dat je een dip kon krijgen in de winter: in december Sinterklaas, Kerst én Oud&Nieuw en in januari jarig.

  Nou, ik heb ook al sinds december een winterdip. Ik heb er niet elke dag last van, maar ik merk dat ik gewoon zoveel minder energie heb dan in de lente en zomer.

 2. Zelf heb ik al heel lang last van een winterdip, die er soms voor zorgt dat het een tijdlang écht heel slecht met me gaat en dat ik dus hele dagen bezig ben om mezelf af te leiden en overeind te houden. Best vermoeiend. Omdat ik altijd alleen ben, probeer ik zoveel mogelijk positiviteit te halen uit kleine dingetjes die me een goed gevoel geven. Een kop koffie drinken bij HEMA (echt, ze hebben geweldige koffie daar), een kleinigheidje kopen voor mezelf, leuke filmpjes kijken op YouTube, met m’n beestjes knuffelen, mooie foto’s maken. Alle beetjes helpen denk ik maar zo, maar van mij mag de lente ook wel komen. Al vind ik november en vooral december altijd de meest lastige periode van de winter.

 3. De maand feb is bij mij altijd nog een puntje, er zijn tijden geweest dat het al in oktober begon, gelukkig dankzij vitamine D is dat een heel stuk minder, na mijn moeders verjaardag begint het dan, na de 27ste jan. En dan tot het eindelijk beter weer wordt of er meer zon is, als het nu -10 was geweest maar met blauwe luchten en zon? Dan ben ik ook meer happy, is ook logisch als je gaat kijken naar heel erg vroeger… mensen kropen weg en deden weinig maar ja, dat is nu gewoon onmogelijk in deze tijden.

  X

 4. I feel you. Ik heb ook last van het grauwe weer. Ik heb gewoon nergens echt zin in. Ik ben aan zee nu en hier is het vandaag wel prachtig (zit ik nu dus alsnog achter m’n computer 😉 maar ik ga straks een wandelingetje maken). Zon, 10 graden. Het voelt wel een beetje als lente. Ik slik wel vitamine D en ik merk dat het me wel wat helpt. Of het is puur psychologisch, dat kan ook. Ik zou bijvoorbeeld liever hebben dat het of lente is of dat het gewoon stervenskoud is, maar met van die felblauwe lucht en een winterzonnetje. Eigenlijk gewoon zon. In mijn hoofd begint het na nieuwjaar ook beter weer te worden en is het bijna lente, maar de winter is eigenlijk nog maar net begonnen helaas :p Ben wel héél blij dat het om 17u al niet meer heel donker is.

 5. Hear, hear! 😀
  Hier begint dat al in oktober… en het gaat meer en meer bergaf naarmate de winter vordert. Het liefst kruip ik op een bolletje onder een steen en kom er pas terug vanonder als de lente er weer is.
  Oh, enneuh… het betert er niet op als je ouder wordt 😀
  Maar no worries, je bent niet de enige 😉 En je gal eens spuwen moet zeker kunnen èn kan zooooo’n deugd doen! :*

 6. Zeker herkenbaar.. Ik heb nu ook echt zin in de lente. Ik heb vorig jaar last gehad van zo een dip maar dit jaar gaat het best goed.

 7. Hands up! Vreselijk ben zo ontzettend moe de laatste weken, voel me sloom en nergens zin in haha! Ik verlang naar zon zee en strand.

 8. Een korte periode in mijn leven voelde ik hetzelfde, maar dan altijd in oktober-november. Had ook een kort lontje! Mijn ex zei dan.. de blaadjes vallen weer hè.. Oef, dan werd ik toch nijdig. Maar ik heb me op een bepaald moment voorgenomen me er niet meer door te laten beïnvloeden.. Doe ik nog steeds niet, dus geen last van dit alles.
  Maar ik wens je sterkte.. denk maar aan eind maart.. dat is nog maar iets meer dan 2 maandjes, dan gaat de klok weer vooruit en ziet de wereld er weer heel anders uit.

 9. Winterdip….deze winter heb ik er nog geen last van gehad…hoop het niet meer te krijgen ook. Maar grijs blijft het wel buiten….bah..helemaal niks aan. Maar ik verkeer in de luxe positie dat ik veel naar buiten kan…even de wallen rond…even langs de rivier. Dat doe ik dan ook…ik plan wat langere wandelingen in om foto’s te maken, lekker in m’n eentje. Kan ik stilstaan wanneer ík dit wil. Heerlijk…., hoe lief ik m’n ventje ook vind. En als Pietje Paulusma een mooie dag voorspeld ( één van de weinige is die dag voor míj….ik laat alles liggen wat er ligt.
  Ik pak een saunaatje en de zonnebank en een extra vit.D voor de wintermaanden.
  Zo kom ik de winter door. Maak er wat ván Sam..hang je eigen slingers op, je woont in een prachtig gebied en een prachtige stad met leuke kroegjes!! En wat is nou hekemaal 31…’n jonge blom! 😙

  1. Heerlijk zo’n lange wandeling om foto’s te maken. Daar kan ik de tijd niet voor vinden op dit moment en de zin ook niet echt moet ik zeggen. In het weekend ben ik blij als ik ergens warm binnen mag zijn 😉 Vit D kreeg ik van mijn tante voor mijn verjaardag, ben er van het weekend mee begonnen! 🙂

 10. Ik ben de laatste tijd erg moe en kan ’s ochtends zelfs moeilijk opstaan.. Deze morgen was ik zelfs terug ingedommeld, maar ik moest werken *oeps* Ja, ik vrees dat ik ook in zo’n winterdip zit..

 11. Ik ben bang dat je van mij alleen maar chagrijniger zou worden; ik heb er namelijk echt he-le-máál geen last van. Ookal ben ik echt zoveel meer een zomermens. Ik mis nu alleen wel de zin om ’s avonds nog even lekker te gaan hardlopen. In het donker vind ik dat nou eenmaal minder leuk. Maar is het je nog niet opgevallen dat het al minder snel donker is? Ik werk tot half 6 en in een paar weken tijd is het al zoveel lichter geworden! Verder besteed ik er eigenlijk niet zoveel aandacht aan, die ‘mindere’ kanten van de winter. De meeste dingen van het dagelijks leven gaan eigenlijk toch wel op dezelfde manier door 🙂 En een kaarsje en dekentje en warme choco is ook wel weer knus. Oh ja, slik je trouwens vitamine D? Want dat is normaal gesproken wel een must tijdens deze maanden!

 12. Ik denk niet dat het te maken heeft met je leeftijd :). Zelf heb ik geen last van winter dips. Überhaupt van geen dip. Maar ik denk wel dat ze onderschat worden als je er écht last van hebt. Want laten we eerlijk zijn, zonlicht doet zo veel. Je hebt het echt nodig om te overleven, maar als dat bijna letterlijk zo is, heb je het dus erg zwaar in de winter. Alvast gefeliciteerd. Want ik ga het vast vergeten. Ik heb nog steeds last van vergeetachtigheid sinds mijn zwangerschap.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven