woonkamer met posters aan de muur

Woonkamer met posters.

Er hangen hier dan toch eindelijk posters aan de muur! Vertelde ik een paar maanden geleden nog in dit artikel dat ik erg twijfelde over een posterwand in huis, in het voorjaar heb ik de knoop doorgehakt. We hebben nu net als vele andere interieur liefhebbers een woonkamer met posters. De wand boven de bank is niet leeg meer.

Ik was altijd van de echte persoonlijke foto’s. Ik wilde geen woonkamer met posters aan de wand. Voor Tommy zijn sportkamer bestelde ik onze eerste poster bij Desenio en toen die eenmaal hing was ik om. Zo’n poster is toch wel erg gaaf en het geeft een kale muur toch net wat extra’s. Nadat ik een tijdje twijfelde over de plek in huis koos ik aantal posters uit bij Dear Sam. Ook bestelde ik daar een aantal lijsten. De posters en ook de lijsten zijn van prachtige kwaliteit en de bestelling kwam erg netjes binnen. De kale wand achter de bank is de plek geworden voor de verzameling posters. Ik wilde het geheel wel wat rustig houden onder het blauwe plafond en koos daarom alleen posters in lichte beige en grijze kleuren. Er was alleen 1 poster die qua kleur niet helemaal bij de rest paste, maar mijn naam riep en die ik niet kon weerstaan. Deze heeft geen vaste plek aan de muur gekregen, maar staat regelmatig op een andere plek.  

woonkamer met posters
dearsam webshop
posters in lijsten

Woonkamer met posters aan de muur.

Ik ging voor verschillende formaten voor een beetje een speels effect. Boven de bank hangen 3 verschillende formaten. Ik koos voor 3 maal het formaat 21×30, twee keer de 40×50 en nog 1 keer een poster van 30×40. Ik koos bewust voor eikenhouten lijsten om het geheel nog wat rust te geven op de beige muur. Zwarte lijsten zouden er te veel uitspringen en ik was bang dat het dan te druk zou worden. Nadat ik alle posters in een lijst had geschoven kwam het spannende gedeelte, het ophangen van de lijsten. Ik zeg spannend, omdat ik het toch wel een beetje spannend vond om de spijkers in de mooie geverfde kale muur te gaan slaan. Zodra het eerst gat in de muur zou zitten was er geen weg meer terug naar de onbeschadigde kale wand die we toch ook wel mooi vonden. Gelukkig vonden Tommy en ik onze woonkamer met posters ook nog steeds mooi. We moesten er allebei wel even aan wennen dat er iets aan de wand hing, maar de woonkamer is er gezelliger van geworden. De houten lijsten zijn prachtig en ik ben blij dat ik voor deze ben gegaan. Het eikenhout past overal bij!

stylen met posters
poster in houten lijst

Flexibel stylen met posters.

De extra poster die verschillende plekken in huis heeft gehad inmiddels, is ook een 40×50 formaat. Je hoeft posters natuurlijk niet perse op te hangen aan de muur. Je kan ze op verschillen plekken in huis gewoon neer zetten. De lijsten zijn wat dat betreft flexibel te gebruiken en zo kan je altijd een beetje schuiven in huis. Ideaal voor de interieur hobbyist die graag regelmatig de boel omgooit in huis. Ik twijfel nog of het hier in huis blijft bij alleen een woonkamer met posters. Het lijkt me ook wel tof om in het trappengat verschillende posters op te hangen. Mocht ik dan straks deze posters willen wisselen voor wat anders, zouden deze naar het trappengat kunnen. Hier blijf ik waarschijnlijk nog wel even over twijfelen.

De posters op bovenstaande foto’s: All that she wants < mijn favoriet. Fern Screen. When in Doubt. Black Banana. Streams. Soft Lines 2. Love L.

Heb jij posters in de woonkamer of misschien ergens anders in huis?

2 gedachten over “Woonkamer met posters.”

  1. We hebben foto’s en kunst aan de muur. De poster van The Day the Earth Stood Still had ik willen ophangen, maar de kat heeft de lijst omgegooid met als gevolg dat het glas kapot is. Nieuwe lijst zoeken is lastig, want het is een afwijkend formaat. Onze wandvullers zijn heel persoonlijk. Een waterverf-portret van een chihuahua, een kopie van een digitaal schilderij dat we hebben laten maken, en natuurlijk de foto’s. Er is wel iets te zeggen voor een serie bij elkaar passende posters. En je kunt natuurlijk altijd de posters vervangen als je ze zat bent!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven