Woonstijl Stoer interieur met kleur

Woonstijl: Stoer interieur met kleur.

Onze woonkamer en eethoek zijn denk ik vooral industrieel te noemen. Dat is vooral voor de beneden verdieping wel onze woonstijl. De industriële woonstijl staat bekend van stoere, grove, sobere meubelen met natuurlijke materialen en donkere kleuren. Vooral veel hout, staal en beton zie je in een industrieel interieur. Dit stoere spreekt ons heel erg aan, maar niet het koele van alleen grijs en zwarte tinten. Wij hebben gekozen voor een stoer interieur met kleur!

Woonstijlen mixen.

De basis is industrieel in onze woon en eetkamer/eethoek. We hebben een zwarte, leren bank en vooral veel metalen meubels. Nu vind ik een industriele loft met vooral beton en hout ontzettend gaaf, maar dit past niet bij ons huis. Ik wil graag ook wat meer warmte en gezelligheid in huis. We hebben daarom de industriele interieur stijl gemixt met wat we verder mooi vinden. Zo zie je ook een beetje urban jungle terug in ons huis door alle planten en verder vooral kleur. Dat is het fijne van je eigen huis, je kan doen en laten wat je zelf mooi vind. Je huis inrichten naar 1 woonstijl hoeft helemaal niet. Mixen en matchen kan en moet je vooral doen om je huis een thuis te laten zijn. Ik omschrijf ons interieur dan ook vooral als een stoer interieur met kleur en een beetje jungle gevoel. Onze woonstijl is een mix.

woonstijl kleurrijk

Stoer interieur met kleur.

De basis is bij ons zwart in de meubels. Ben je trouwens nog op zoek naar industriële meubels, neem eens een kijkje bij Giga Meubel. Die hebben een enorm aanbod, onze tv kast komt er ook vandaan : ) Zwarte leren bank, zwart metalen onderstel bij de eettafel, zwarte eetkamerstoelen en een zwarte vitrinekast. Voordeel van zwart is dat het makkelijk met alles te combineren is. Voor warmte in de basis hebben we gekozen voor een lichte visgraatvloer. Daarna konden we los met kleur. We hebben voor verschillende kleuren op de wanden gekozen. Donkerblauw achter de tv en op het plafond in de zithoek voor een knusse sfeer. Bij de eethoek is het plafond lichtgrijs en ook de wand achter de eettafel is deze kleur. Verder hebben we gekozen voor Vol Dadel in de woonkamer en Worthy Clay als lichte tegenhanger. De combinatie van de kleuren vind ik nog steeds gaaf. Een stoer interieur met kleur begint voor ons bij het gebruik maken van de muren en plafonds. We wilden geen wit zien en daar zijn we nog iedere dag blij mee.

Met woonaccessoires je woonstijl van meer kleur voorzien.

Voor mij is een groene bank de droom. Zo kan ik echt kwijlen bij de groene bank van HK Living en de laatste keer zag ik de Fat Joe bank bij Loods 5 die ze ook in het groen hebben, echt een droom zo’n bank! Tommy en ik waren gelijk verliefd! Deze 2 banken zouden toch geweldig staan in een stoer interieur?! Ik knik heel hard ja op dit moment ; ) Kan mij voorstellen dat dat niet voor iedereen zo is. Een bank koop je voor langere tijd en de kleur moet je dan wel een aantal jaar passen. Grote meubels in een opvallende kleur kopen en muren een kleur geven is voor veel mensen een dingetje. Daarom zijn woonaccessoires ideaal om je interieur meer persoonlijkheid te geven. Zeker als je het eng vind om de muren een kleur te geven, maar wel graag wat meer pit wil in huis. Veel woonaccessoires zijn niet zo duur en je kunt er gemakkelijk mee wisselen. Mijn favoriete woonaccessoires om de woonkamer mee op te fleuren zijn vazen en kussentjes.

woonstijl

Met woonaccessoires hebben we nog meer kleur toegevoegd aan ons interieur. We hebben verschillende kleuren kussentjes op de bank om het grote zwarte oppervlak te breken. De groene kamerplanten breken de boel op en brengen groen en leven in huis. Op de eettafel staat altijd een kleurrijke bos bloemen. Ik haal zelden nog echte bloemen, zijden bloemen zijn veel duurzamer. Je schaft ze 1 keer aan en ze gaan een eeuwigheid mee. Ze hebben geen water nodig, kunnen eindeloos gecombineerd worden en zijn in alle maten en kleuren verkrijgbaar. Heerlijk om niet meer iedere week een bos bloemen in de kliko te gooien! Voor nog meer kleur aan de wanden hebben we gekozen voor posters in de eethoek. Posters zijn verkrijgbaar voor iedere woonstijl, er zijn zoveel verschillende prints en kleuren! De lijsten zijn ook heel praktisch, je kan een nieuwe print toevoegen wanneer je wilt, zin in een ander kleurtje, zo gepiept! Op mijn wishlist staan op dit moment een aantal items van Westwing. Ik heb daar een groene poef gezien die ik heel graag wil hebben, maar ook een te gave blauwe vaas. Je kan nooit genoeg vazen hebben toch? ; )

Een aantal links in dit bericht bevatten affiliate links. Mocht je iets bestellen via bovenstaande links verdien ik een centje bij. Het kost jou helemaal niets. Check mijn disclaimer voor meer info.

Scroll naar boven