Wij eten regelmatig wraps met Tommy’s gemarineerde vlees, verse knoflooksaus en gezonde lekkere dingetjes. Ik vind het altijd een feestje als het hele handeltje op tafel staat en ik mijn wrap kan gaan bedekken met van alles, om hem dan nog met moeite dicht te rollen en op te smullen als een malle. ; ) Vandaag deel ik ons recept. (voor 2 personen)
Je boodschappenlijstje voor het vlees en de marinade:
- Kalkoen schnitzel 350/400 gram
- Sambal Brandal
- Ketjap Manis
- Peper
- Paprika poeder
- Sweet Chilli saus
- 1 bol knoflook
- Massala kruiden
Voor het ´aankleden´ van je wraps:
- 1 pak tortilla’s (6 stuks in verpakking)
- Knoflooksaus (zie hier het recept en de benodigdheden)
- Tomaatjes
- Feta kaas
- Komkommer (wij hebben dit keer sla)
- Rode uien
- Olijven (omdat Tommy die lekker vind) Ik vind ze Yuk.. Maar je kunt natuurlijk alles er in doen wat je lekker vind ; )
Begin met het fijn snijden van de knoflook (bewaar 1 kwartje voor je knoflooksaus) en snijd dan de kalkoen schnitzel in smalle kleine reepjes.
Gooi (of schuif) de knoflook en de kalkoen in een schaal en doe hier 2 thee lepels massala kruiden bij, 2 eetlepels chilli saus, 2 eetlepels ketjap Manis, 1 thee lepel paprika poeder, 1 grote theelepel sambal Brandal (zie foto) en een paar slingers peper.
Meng dit heel goedje goed door elkaar en laat even staan zodat de smaken goed kunnen in trekken. Ondertussen kun je de knoflook saus maken en alle andere lekkere dingetjes gaan snijden, de tafel dekken en misschien een biertje of een wijntje drinken ; )
Vlees bakken in een koekenpan tot het… gaar is! ; ) Wij bakken tegenwoordig vaak in Kokosolie want dit is gezonder, lekkerder en het verbrand niet.
Nou en dan is het een kwestie van de tortilla’s uit de verpakking halen en alles op tafel zetten, de tortilla’s insmeren met knoflooksaus, vlees in het midden van de tortilla met al het andere wat je lekker vind, het ding oprollen tot een wrap en smullen maar!! It’s a wrap! ; )
Eetsmakelijk!
Lekker! Alleen zou ik die pikante dingen voor de marinade achterwege laten, want daar hou ik niet zo van. 🙂
En waar ga ik dan het reageren op testen? Juist op een eet-blog….*Honger!!* 🙂
haha, thanks!
Dat klinkt ook heel lekker, als ik wraps maak, ben ik meestal lui, en pak 1 van de zakjes van casa fiësta, hahaha
OT, ik hoop dat ik dit kan publiceren, ahahaa
Ja!!!! Hij doet het :)))
Oh lekker…Mijn man en kinderen vinden wraps lekker dus dit kan ik maken zonder oorlog aan tafel. Super.
Tommy’s keuken..Een nieuw rubriek?
Wraps zijn zo verslavend lekker! Laura weet ze ook altijd heerlijk te maken.
wat een lekker recept!!! <3 jammie ik krijg al trek als ik dit zie haha 🙂
Ik hou van wraps! Ziet er erg lekker uit 😀
ik had al honger, nu loopt het water me echt in de mond…
Wraps vind ik echt heel lekker om te eten, met zoveel mogelijk ‘zooi’ erbij…
die marinade klinkt goed..
Ohw ja, heerlijk gerecht waar je elke variatie op los kan laten. Jullie gebruiken lekkere ingredienten en kruiden!
Zo dat ziet er even lekker uit! Iets om te onthouden als variatie om mijn eigen receptje 🙂
Ooh heerlijk, ik hou heel erg van wraps!
Ah lekker! Wraps zijn zo makkelijk om te maken! Fijn receptje 🙂
dit ziet er zéér jammies uit!
Wraps hebben we hier eigenlijk nog nooit klaargemaakt, is eerder iets wat ik op een muziekfestival koop.
Toch maar eens vrouwlief tippen… 😉
Ziet er heerlijk uit! Ik hou ook enorm van wraps. Je kunt er ook heel veel mee. Wij doen er meestal gehakt bij.
Klinkt goed en makkelijk dus binnenkort maar even uitproberen!
O dit is zooooo lekker. Het eet alleen verschrikkelijk onhandig haha 😀
wraps staan hier sonds kort ook wat vaker op het menu.
Ook lekker als lunch met kruidenkaas sla en zalm 🙂
Ik vind wraps echt heerlijk, alleen J. houdt niet van de wrap 🙁 (dat pannekoekding dus). Dan houdt het gauw op 🙁
Ziet er lekker uit! Gotta love wraps!